به گزارش ایسنا، بیستوچهارمین اجلاس عمومی شورای بینالمللی موزهها در پایتخت ایتالیا به مدت شش روز و تا پایان امروز (یکشنبه) ادامه دارد، در این اجلاس که با حضور موزهداران، باستانشناسان، مورخان، معماران و سایر فعالان عرصه موزه و موزهداری از کشورهای مختلف جهان و با موضوع «موزهها و چشماندازهای فرهنگی در راستای ایجاد میراث فرهنگی» ساعات پایانی خود را میگذراند، بیش از 30 نفر از موزهداران و اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی ایکوم نیز شرکت دارند.
فاطمه احمدی یکی از این دو موزهدار ایرانی است که عضو هیات اجرائی کمیتهی بینالمللی بینالمللی موزههای دانشگاهی «umac» مخفف «university museum and collection» انتخاب شده است.
سال 92، نام موزهی ملی تاریخ پزشکی ایران، در پایگاه اطلاعات موزههای دانشگاهی (UMAC) به عنوان نخستین موزه از ایران به ثبت رسید. تا آن سال دو هزار و 85 موزه در فهرست موزههای دانشگاهی مانند موزههای ریاضیات، نجوم و پزشکی قرار دارند، همچنین تعداد موزههای دانشگاهی آسیا حدود 319 موزه و تعداد موزههای پزشکی در دنیا بالغ بر 318 موزه است. در این بین، سهم موزههای پزشکی آسیا پنج موزه است که دو موزه در چین، یک موزه در ژاپن، یک موزه در کره و یک موزه در ایران وجود دارد.
«دامون منزوی»، موزهدار نیز به عنوان مشاور رئیس کمیته بینالملی بازاریابی در موزهها در کمیتهی بینالمللی موزههای دنیا «mpr» انتخاب شد.
کمیته «mpr» یکی از کمیتههای بینالمللی ایکوم یا شورای بینالمللی موزهها است که از تمام امکانات و تواناییهای خود برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی استفاده میکند. این کمیته شامل کارشناسانی است که در زمینه بازاریابی، تبلیغات، روابط عمومی، توسعه و ارتباطات (جمعآوری کمکهای مالی و افزایش منابع) فعالیت میکنند.
ایکوم «ام پی ار» در درجه اول اعضای خود را با فرصتهایی که منجر به رشد حرفهای میشوند، آشنا میکند. فعالیتهایی که منجر به توسعه ارتباطات مناسب کارآمد، شیوههای بازاریابی و تشویق و همکاری با اعضا و همکاران برای ایجاد شبکههای اجتماعی و حرفهای از جمله فعالیتهای این کمیته است. آن همچینین به عنوان مشاور شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) در مسائل مربوط به ارتباطات داخلی و خارجی عمل میکند. از آنجایی که این کمیته نقش بسیار مهمی برای موزهها و ایکوم بازی میکند، بنابراین براساس مذاکرات قبلی صورت گرفته با هیات اجرایی، ایجاد کار گروه «ام پی آر» ایران در دستور کار قرار گرفت و در اجلاس میلان به تصویب رسید.
احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا تاکید کرد: وی و منزوی به مدت سه سال در این سمتها در ایکوم جهانی فعالیت میکنند.
به گزارش ایسنا، شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) سازمان غیردولتی مربوط به امور موزهها و کارگزاران حرفهای موزههاست که با هدف ترویج منافع موزهشناسی و دیگر رشتههای وابسته به اداره و فعالیتهای موزهها ایجاد شده استاین . شورا از اعضای خود که به طور مشترک با کمیتههای ملی و بینالمللی فعالیت می کنند و همچنین از سازمانهای تابعه و منطقهای تشکیل شده است.
مقر شورای بینالمللی موزهها در پاریس است و این شورا با بیش از 19 هزار عضو، دارای 116 کمیته ملی از کشورهای مختلف و 6 سازمان منطقهای شامل آفریقا، آسیا و اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و کارائیب، کشورهای عربی و اروپا فعالیت میکند. اجلاس عمومی ایکوم (شورای بینالمللی موزهها) که هر سه سال یک بار برگزار میشود، در سال 2013 با حضور نمایندگان 103 کشور جهان در ریودوژانیروی برزیل برگزار شد.
انتهای پیام