عباس میرهاشمی در گفتوگو با ایسنا دربارهی عکسهای جمعآوریشده از کاظم اخوان، توضیح داد: چند سالی است که کار جمعآوری آثار کاظم اخوان را آغاز کردهایم. خوشبختانه موفق شدهایم تعدادی از آثار او را گردآوری کنیم، اما متأسفانه در ادامه متوجه شدیم، آنچه ما در اختیار داریم، همهی آثار عکاسی اخوان نیست و عکسهای باارزشی از این عکاس وجود دارد که هنوز موفق نشدهایم در اختیار داشته باشیم.
او اظهار کرد: سعی میکنیم به هر طریق ممکن، فریمها یا نمونههایی از آنها را جمعآوری کنیم تا بتوانیم آثار کاظم اخوان را در قالب یک کتاب و اثر ارزشمند به مخاطبان عرضه کنیم.
میرهاشمی به ویژگیهای عکاسی اخوان از جنگ اشاره کرد و گفت: نوع نگاه کاظم اخوان به جنگ، خاص است. در عکسهای او، یک عکاسی بسیار قدرتمند و ارزشمند و نگاه کاملا مستقیم را شاهد هستیم. حضور اخوان در صحنههای حساس خطوط مقدم و نقاط درگیری باعث تولیدات و آثار ارزشمندی شد که گویای زوایای مهمی از جنگ است و ما را موظف میکند آنها را جمعآوری و نگهداری کنیم.
رییس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: چند سالی است جمعآوری آثار او جزو اولویتهای انجمن است و معتقدیم اگر قرار است اثری از او منتشر شود، باید دربرگیرنده عمدهی آثارش باشد.
میرهاشمی همچنین بیان کرد: با توجه به اینکه کاظم اخوان مدت کمی پس از آغاز جنگ ربوده شد، عکسهای او از جنگ به همان دو سال ابتدای جنگ مربوط است. در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد فریمهای جمعآوریشده از او ندارم، اما تصورم این است که بیش از ۵۰ درصد عکسهای او را توانستهایم جمعآوری کنیم.
او به مشکلات مربوط به جمعآوری آثار اخوان اشاره و اضافه کرد: در برخی موارد، مالکیت این آثار به هر دلیلی بهدست اشخاص افتاده است و برای هماهنگ کردن و در اختیار گذاشتن آنها به زمان و اعتبار نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، کاظم اخوان ۱۴ تیرماه سال ۱۳۶۱ همراه احمد متوسلیان، تقی رستگار مقدم و سیدمحسن موسوی که در قالب یک هیئت دیپلماتیک به لبنان رفته بودند، توسط نیروهای فالانژ ربوده و به نقطه نامعلومی منتقل شد. شنیدهها و اظهارنظرها حاکی از این است که این چهار نفر هنوز زنده و در اسارت هستند.
علی فریدونی - عکاس جنگ - در سالروز ربوده شدن اخوان در گفتوگو با ایسنا از انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس درخواست کرد که آثار او را بهعنوان تنها یادگارهای باقیمانده از این عکاس، در قالب یک کتاب منتشر کند.
انتهای پیام