به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، مالکوم ترنبول، نخستوزیر کنونی و بانکدار میلیونر سابق، این کشور را شنبه به پای صندوقهای رای برد اما ائتلاف لیبرال / ملی او از کسب اکثریت قاطع کرسیها برای تشکیل دولت بازماند.
حزب اپوزیسیون کارگر استرالیا به رهبری بیل شورتن توانست در مجلس نمایندگان 150 عضوی کشورش کرسیهایی به دست آورد اما باز هم 76 کرسی لازم برای تشکیل دولت را نتوانست به دست آورد. با این حال شورتن خواستار استعفای ترنبول شده است.
شورتن به خبرنگاران در سیدنی گفت: این مضحک است. آقای ترنبول به وضوح نمیداند که چه میکند. کاملا دوستانه میگویم که از نظر من ایشان باید استعفا دهند. او برای برقراری ثبات کشور را به پای صندوق رای کشاند اما حاصل آن بیثباتی بود. اینکه ترنبول کل کرسیهای سنا را به رای گذاشت، موجب شد که شرایط بد، وخیم شد. او خودش را بریگزیت کرد. این مرد مثل دیوید کامرون (نخستوزیر مستعفی انگلیس) نیمکره جنوبی میماند. او حزبی تقسیمشده را رهبری میکند و انتخاباتی را رهبری کرد که نتیجهای جز بیثباتی و پیامد نامطلوب به دنبال نداشت.
دیوید کامرون هم کسی بود که خواستار برگزاری یک رفراندوم در کشورش شد تا تکلیف ماندن یا رفتن از اتحادیه اروپا روشن شود. با این حال خودش از حامیان ماندن بود اما گمان نمیکرد که نتیجه رفراندوم به ضررش تمام شود. پس از رای مثبت مردم انگلیس به خروج، کامرون اعلام کرد که استعفا میدهد.
ترنبول هم چهارمین رهبر استرالیا از سال 2013 است و پس از کودتای حزبی سپتامبر گذشته علیه تونی ابوت از حزب لیبرال به عنوان نخستوزیر انتخاب شد. او امید داشت تا با برگزاری انتخابات حمایت کافی برای ائتلاف حاکم خود را به دست بیاورد. در شرایطی که هنوز شمارش آراء تکمیل نشده، حزب ضد مهاجرتی "یک ملت" متعلق به پائولین هانسون به نظر میرسد که چندین کرسی در سنا به دست آورد. در جریان انتخاباتهای استرالیا معمولا نیمی از کرسیهای سنا به رای گذاشته میشود اما ترنبول این بار خلاف رویه سنتی عمل کرد.
براساس تازهترین اخبار از شمارش آرای انتخابات فدرالی استرالیا، دولت حاکم 68 کرسی، لیبرالها 67 کرسی و احزاب کوچک پنج کرسی به دست آوردند و هنوز تکلیف 10 کرسی دیگر مشخص نیست.
انتهای پیام