فریال مستوفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تاثیری در روابط اقتصادی و تجاری ایران با این کشور ایجاد نخواهد کرد، اظهار کرد: اثر این خروج در روابط انگلیس با اتحادیه اروپا خواهد بود که بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار حجم روابط شان است و این اتفاق میتواند این سطح روابط بین انگلیس و اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: در وضعیت فعلی مشخص نیست که قوانین اقتصادی انگلیس بعد از جدایی چه تغییراتی خواهد کرد. اینکه آیا قوانین تجاری آنها به سمت تسهیل شدن حرکت میکند یا اینکه قرار است سخت گیری های بیشتری به وجود آید هنوز مشخص نیست.
او اضافه کرد: اما شرایط جدید تغییری در روابط تجاری و اقتصادی ایران با انگلیس ایجاد نخواهد کرد، چرا که تا قبل ازاین رای گیری انگلیس قوانین تجاری اتحادیه اروپا را دنبال میکرده است و اکنون که از اتحادیه خارج شده طبق قوانین خود عمل میکند و در خصوص رفت آمد و دانشجویان یا تجار هم تغییری در نحوه اخذ ویزا ایجاد نشده است، چون انگلیس پیش از خروج از اتحادیه اروپا تحت ویزای شینگن نبود.
وی با بیان اینکه خروج از انگلیس از اتحادیه اروپا نتایج منفی برای اقتصاد این کشور در پی خواهد داشت، عنوان کرد: در چنین مسائلی مثل خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا بهتر است افرادی که کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی هستند نظر بدهند تا اینکه افردا عادی رای بدهند. درحال حاضر حتی ممکن است اسکاتلند و ایرلند شمالی از بریتانیا جدا شوند و این اتفاق به لحاظ اقتصادی به نفع انگلیس نخواهد بود؛ همان طور که اکنون شاهد افت قیمت پوند در بازارهای جهانی هستیم.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بر اساس قوانین انگلیس اگر در یک همه پرسی مشارکت کمتر از ۷۵ درصد باشد و آرا بیشتر کمتر از ۶۰ درصد - مانند همه پرسی اخیر بریتانیا - باشد امکان تجدید آن وجود دارد اما با توجه به وضعیتی که به وجود آمده است، اتحادیه اروپا به شدت به دنبال این است که انگلیس هر چه زودتر از اتحادیه خارج شود.
مستوفی افزود: با اینکه انگلیس واحد پولش یورو نبود و تحت ویزای شینگن هم قرار نداشت، قبل از همه پرسی اکثر کشورهای اتحادیه اروپا از ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا استقبال میکردند، چون به لحاظ اقتصادی در اتحادیه اروپا تاثیر گذار بود.
انتهای پیام