به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این باره گفت: در آخرین جلسه شورای ثبت میراث ملی کشور پرونده نان زنجبیلی در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
ابراهیم کریمی درباره انواع شیرینیهای سنتی استان گلستان و تقسیم بندیها آنها بیان کرد: شیرینیهای مخصوص عید در میان گرگانیها به چند گروه حلواها، شیرینیها، شکلاتها تقسیم میشوند که شامل حلوا اُماج، نون عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، (نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، کلمبه، قطاب، آبنبات شیری، پشت زیک و... بوده که از دیرباز بصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسمها، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز استفاده میشده است.
وی همچنین درباره مواد استفاده در ترکیبات نان زنجفیلی افزود: از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده و به شکل لوزی برش داده میشود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان بیان کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان «نان زنجبیلی» نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان به شماره 1160 در تاریخ 22/12/1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.
انتهای پیام