هشدار ترکیه به افزایش بیگانه هراسی در اروپا پس از خروج انگلیس

مقامات ترکیه پس از خروج انگلیس به عنوان یکی از حامیان بزرگ عضویت این کشور در اتحادیه اروپا اعلام کردند: سیاستمداران اروپا در مبارزه با گسترش بیگانه‌هراسی و دیدگاه‌های ضد مهاجران شکست خورده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و افزایش دیدگاههای پوپولیستی در اروپا تردیدها را درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا افزایش داده است.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه در اظهاراتی اسلام هراسی را یکی از عوامل کندکننده روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا دانست.

وی اتحادیه اروپا را به اعمال استانداردهای دوگانه در این اتحادیه متهم کرد و هشدار داد که کشورهای بیشتری به دنبال خروج از این بلوک خواهند بود.

اردوغان گفت: یکی از رویکردهایی که علیه ترکیه اتخاذ می شود، اسلام هراسی است. همین مساله یکی از دلایل عمده تعلل در عضویت ما در این اتحادیه است. اگر این تناقض‌ها در این بلوک کنار گذاشته نشود و هم چنان این مسیر ادامه یابد، در مدت کوتاهی ممانعت از خروج کشورهای دیگر در این اتحادیه غیرقابل‌اجتناب خواهد بود.

هم چنین نورالدین جانیکلی، معاون نخست وزیر ترکیه در همین راستا پس از رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا گفت: گسستگی در اتحادیه اروپا آغاز شده و انگلیس اولین کشور جدا شونده است.

از سوی دیگر عمر چلیک، وزیر اتحادیه اروپای ترکیه اعلام کرد: کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با احساسات ضد ترکیه‌ای و اسلام هراسی از سوی برخی سیاستمداران اصلی این کشور قوت گرفت.

چلیک در یک کنفرانس خبری گفت: این روند بسیار نگران کننده است.

هم چنین بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه خاطر نشان کرد: اروپا باید با مورد توجه قرار دادن رای مردم انگلیس، سیاستهای جامع تری اتخاذ کند.

با این حال به نظر می رسد که هم چنان روابط تجاری میان ترکیه و انگلیس و اتحادیه اروپا قوی باقی بماند .

انگلیس دومین شریک تجاری ترکیه، در سال 2015  با روابط تجاری بالغ بر 16 میلیارد دلار بوده است. نیهات زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه تاکید کرد: ترکیه هم چنان به برداشتن گامهایی در راستای حفظ و تقویت سرمایه گذاری ها، تجارت خارجی و روابط مالی با انگلیس ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95040102395
  • خبرنگار : 71089