چهره معروفی که از ابن‌سینا می‌شناسیم

صدها سال از مرگ ابوعلی‌سینا می‌گذرد. با این وجود هنر دست «ابوالحسن صدیقی» باعث شده است، از چهره‌ی این پزشک و دانشمند معروف ایرانی طرحی به یادگار داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، طرحی که امروز به‌عنوان چهره‌ی ابن‌سینا وجود دارد و از آن استفاده می‌شود، اثری از ابوالحسن صدیقی - نقاش و مجسمه‌ساز - است. این طرح که مورد پذیرش عموم قرار گرفته و در بسیاری از مقالات، کتاب‌های درسی و علمی و ... استفاده می‌شود، معروف‌ترین طرحی است که از چهره‌ی این دانشمند طراحی شده است.

ابوالحسن صدیقی پیش از پرداختن به مجسمه‌سازی و خلق مجسمه‌های متعدد، شاگرد کمال‌الملک بود و نقاشی می‌کرد. تبحر او در این هنر باعث شد که انجمن آثار ملی، طراحی چهره‌ی شاخص‌ترین پزشک ایرانی را به او بسپارد. طرح صدیقی در بیست‌ویکمین جلسه‌ی هیئت مؤسسان این انجمن به ثبت رسید.

صدیقی در این طرح سعی کرده با با استفاده از سیاه‌قلم، چهره‌ای ارائه کند که مخاطب با دوره‌ای که ابوعلی‌سینا در آن می‌زیسته، ارتباط برقرار کند. به طراحی لباس ابن‌سینا نیز توجه ویژه‌ای شده است. همچنین کتاب معروف ابن‌سینا نیز در این طرح، در دستان این دانشمند دیده می‌شود.

بعدها صدیقی طرح نیم‌رخی نیز از چهره‌ی ابن‌سینا طراحی کرد. از طرح نیم‌رخی طراحی‌شده توسط صدیقی، بعدها برای تهیه‌ی تمبر یادبود، مدال و موارد دیگر استفاده شد.

طراحی چهره‌ی ابن‌سینا تنها فعالیت هنری صدیقی با موضوع این دانشمند نیست. او مجسمه‌ای تمام‌قد ابن‌سینا را نیز ساخته که روی پایه‌ای در میدان بوعلی شهر همدان قرار دارد. این مجسمه‌ی سه متر و ۱۰ سانتی‌متری از جنس سنگ مرمر سفید است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۴ تیر ۱۳۹۵ / ۰۵:۲۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95040101964
  • خبرنگار :