به گزارش ایسنا، عبدالجواد توحیدی، فرماندار سوادکوه با تأکید بر اینکه غار دژ اسپهبد خورشید یکی از اصلیترین، باارزشترین و قابل توجهترین مجموعههای تاریخی استان مازندران و یکی از منحصر به فردترین ظرفیتهای گردشگری سوادکوه است، گفت: گردشگری به عنوان یک از محورهای توسعه سوادکوه در کارگروهی که به منظور ارتقاء ظرفیتهای گردشگری منطقه تشکیل شد، مطرح شده است .
ارتقاء گردشگری سواد کوه
او با بیان اینکه بودجهای برای ارتقای گردشگری سوادکوه از پیش تعیین نشده است، بیان کرد: در بودجه سال 95 بودجهای به این امر اختصاص یافت .
توحیدی با بیان اینکه برای معرفی ایران باید از ظرفیتهای گردشگری مناطق مختلف استفاده کرد، افزود: سالانه 10 میلیون مسافر از جاده سوادکوه عبور و هزاران گردشگر از مناطقی مانند دژ اسپهبد خورشید، پل ورسک، قلعه کنگلو و برج لاجیم دیدن میکنند که در آینده از همهی این ظرفیتها استفاده خواهیم کرد .
او با بیان اینکه فعالیتهایی برای ترویج بومگردی در این منطقه در حال شکلگیری است، گفت: مسافری که از اینجا می گذرد، تنها زباله و ترافیک تولید میکند و گردشگری این منطقه را تضمین نمیکند، بلکه باید با ایجاد شرایط مناسب، زمان ماندن در شهرستان سوادکوه افزایش یابد .
فرماندار سوادکوه گفت: امسال نمایشگاه سیمای شهرستان سوادکوه برپا و با استقبال خوبی هم همراه شد، به نحوی که در 15 روزایام عید 230 هزار نفر بازدید کننده داشت.
ساماندهی خانههای روستایی
توحیدی افزود: به منظور ارتقاء گردشگری در شهرستان، خانههای مسافر را در روستاها ساماندهی میکنیم؛ به نحوی که با مجوز دهیاریها، خانوادهها در سکونتگاههایی که در اختیارشان گذاشته میشود، امنیت داشته باشند .
او بیان کرد: از 255 هزار و 600 نفر که ایام عید در سوادکوه شب اسکان داشتند، 100هزار نفر در روستاها مستقر شدند.
وی نبود مدیریت شایسته، قوانین صحیح، کج سلیقگیها و... را دلیل انجام اقداماتی نظیر فعالیت معادن در اطراف یک اثر منحصر به فرد تاریخی عنوان کرد و گفت: شاید در نحوه فعالیت این معادن به ظاهر قوانین حریمهای قانونی هم رعایت شده باشد، ولی در برخی از موارد شاید لازم باشد که اجازه ندهیم چهره اثر هم مخدوش شود .
فرماندار سواد کوه با بیان اینکه شخصا و به صورت جدی پیگیر توقف فعالیتهای آسیبرسان به دژ اسپهبد هستم، گفت: با توجه به شرایط موجود نمیتوانیم چکشی عمل کنیم، ولی بهتر است کارها را تسریع کنیم، چون نمیخواهیم با یک حرکت شتابزده عدهای کارگر ساده را بیکار کنیم، به همین دلیل در چارچوب قانون این موضوع را در اولویت کاری قرار میدهیم.
او اضافه کرد: براساس تصمیمی که گرفته شده به عنوان نخستین گام، دیگر مجوز راهاندازی هیچ معدن شن و ماسهای در محدوده خطیر کوه صادر نمیشود و در مراحل بعد اطراف محوطه اسپهبد خورشید ساماندهی میشود.
انتهای پیام