مدیر سازمان جنگل‌ها،‌ مراتع و آبخیزداری کشور:

پشتیبانی هوایی در حریق جنگل‌های پاسارگاد به‌موقع انجام نشد

مدیر سازمان جنگل‌ها،‌ مراتع و آبخیزداری کشور گفت: متاسفانه در حریق جنگل‌های پاسارگاد، تامین پشتیبانی هوایی به‌موقع انجام نشد اگر نه در همان روز اول آتش مهار شده بود.

خداکرم جلالی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه فارس، گفت: امسال وضعیت پوشش گیاهی به دلیل بارش‌های بهاره خوب بوده که با خشک شدن این پوشش،‌زمینه برای آتش‌‌سوزی مراتع و عرصه‌های طبیعی زیاد است لذا باید مجموعه اقدامات پیشگیری بیش از گذشته انجام شود.

وی با تصریح اینکه اقدامات پیشگیرانه باید بیش از همه توسط کسانی که با این عرصه‌های سر و کار دارند،‌ مد نظر باشد،‌ گفت: در سال‌های گذشته بالای 95 درصد حریق‌ها به‌واسطه سهل‌انگاری و بی‌توجهی توسط کسانی که سرو کار داشتند بوده است.

جلالی با بیان اینکه برای مقابله با وقوع هرگونه آتش‌سوزی یگان حفاظت در سراسر کشور از اول اردیبهشت ماه آماده باش هستند اضافه کرد: به لحاظ ناوگان زمینی و تجهیزات انفرادی آمادگی لازم را داریم اما از نظر ناوگان هوایی امکاناتی نداشته و نداریم و همیشه این امکانات را با همکاری سایر دستگاه‌ها به ویژه نیروهای مسلح و هلال‌احمر تامین می‌کردیم.

وی با بیان اینکه در ستاد مدیریت بحران کشور، قراردادی با وزارت دفاع با هدف تامین نیازهای هوایی اطفاء حریق منعقد شده است، گفت: امسال هم این قرارداد پابرجاست اما در آتش سوزی جنگل‌های پاسارگاد متاسفانه تامین بالگرد و ناوگان هوایی علی‌رغم اطلاع‌رسانی و پیگیری‌ها، به‌موقع انجام نشد.

جلالی با بیان اینکه در جریان روند اجرای مهار آتش در پاسارگاد قرار دارد،‌ خاطرنشان کرد: گزارش‌های مستمری در این خصوص دریافت می‌کنم و امیدوارم با تلاش‌های دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم  حریق اطفاء شود.

او با بیان اینکه جلسه‌ای دو فوریتی در ستاد مدیریت بحران کشور پیرامون بررسی ابعاد حریق پاسارگاد برگزار می‌شود، گفت: ما امیدواریم بعد از این آتش‌سوزی را شاهد نباشیم اما اگر با حادثه‌ای مواجه شویم، باید حریق در ابتدای وقوع مهار شده و از گسترش آن پیشگیری شود. این هم نیازمن هماهنگی است. البته بر اساس قانون تمام دستگاه‌های لشکری و کشوری موظف هستند در این مواقع،‌ تمام امکانات خود را به‌کار گیرند و همکاری کنند.

جلالی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران استانداری و نیروهای بومی و مسئولان محلی در موضوع حریق جنگل‌های پاسارگاد همکاری لازم را داشتند، گفت: طبق تفاهم‌نامه‌ای که ذکر شد،‌خدمات هلی‌کوپتری برای کمک در 14 استان کشور باید مهیا شده و بلافاصله پس از اعلام،‌ به موقع در منطقه آتش حضور داشته باشند. اگر این مهم انجام شود، آتش‌سوزی‌ها را می‌توان به سرعت مهار کرد.

وی در پاسخ به این سئوال که علت اعزام دیرهنگام هلی‌کوپتر و تامین ناکافی تجهیزات در آتش‌سوزی پاسارگاد چه چیز و کدام دستگاه بود؟ گفت: اینجا من نمی‌خواهم مقصر مشخص کنم،‌ اما بالگرد برای حمل تجهیزات و هلی‌برد نیروی انسانی به‌موقع اعزام نشده است. اداره کل منابع طبیعی فارس و سایر بخش‌ها به موقع موضوع را اعلام کرده‌اند. اما آمادگی لازم برای تامین و اعزام هلی‌کوپتر نبود و تا از نقاط مختلف بسیج شدند، کار به صبح پنجشنبه کشید.

جلالی تصریح کرد: اگر همین امکانات روز چهارشنبه و در ابتدای وقوع حریق تامین و وارد عمل می‌شد،‌ منطقه کمتری درگیر آتش بود و سریعتر می‌شد آن را مهار کرد.

به گزارش ایسنا‌، دکتر مجابی معاون امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست هم در یک گفت و گوی تلفنی با تاکید براینکه مسئولیت مستقیم بر عهده منابع طبیعی است،‌ تصریح کرد که با توجه به حساسیت موضوع،‌ خانم دکتر ابتکار شخصا مسئله را از طریق وزیر دفاع پیگیری می‌کند.

براساس این گزارش، هنوز آتش در منطقه جنگلی تنگ خرسی پاسارگاد به شکل کامل مهار نشده است و آمار دقیقی از وسعت منطقه و حجم آسیب‌های وارده در دست نیست.

انتهای پیام

 
  • پنجشنبه/ ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۲۲:۰۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 95031712061
  • خبرنگار :