مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ایجاد شبکه ارتباطی بین پارکهای علم و فناوری بر اساس نرم افزار پارک علم و فناوری کردستان خبر داد و گفت: علاوه بر آن در شهریورماه امسال، 30 شرکت دانشبنیان به یکی از کشورهای اروپایی اعزام میشوند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر خسرو پیری در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور مسیر اصلی رسیدن به اقتصاد مقاومتی را از طریق شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری دانست و افزود: ماموریت اصلی وزارت علوم ایجاد شرکتهای کوچک و متوسط است؛ از این رو ایجاد پارکهای علم و فناوری به عنوان یک مدل جدید توسعه فناوری در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.
وی با اشاره به ایجاد 38 پارک علم و فناوری در کشور خاطرنشان کرد: در این راستا هر چه بتوانیم این مدل جدید توسعه فناوری را گسترش دهیم، نقش مهمی در ایجاد اقتصاد دانشبنیان ایفا کردهایم. بر این اساس سیاست و ماموریتهایی را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی افزایش اهتمام بر انتقال فناوری و کسب دانش فنی و پیوست فناوری برای واردات فناوریها را از جمله سیاستهای وزارت علوم نام برد و یادآور شد: پیوست فناوری از سوی دولت مصوب و ابلاغ شده است که بر اساس آن برای وارد کردن محصولات دانشبنیان باید پیوست فناوری نیز داشته باشند.
به گفته وی، علاوه بر آن دانشهایی که در پارکهای علم و فناوری تولید میشود نیز به خارج از کشور صادر خواهد شد.
پیری استفاده از ظرفیت دانشگاهها را از دیگر سیاستهای وزارت علوم ذکر کرد و گفت: بر این اساس ماموریت دانشگاهها در حال بررسی مجدد است تا با توجه به رویکرد کشور به سمت اقتصاد مقاومتی، ماموریتهای جدیدی برای دانشگاهها تعریف شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم دارای سه بخش علوم، تحقیقات و فناوری است، اضافه کرد: بخش علوم و تحقیقات آن در دانشگاههای نسل دوم اجرایی شده است و ماموریت توسعه فناوری نیز بر عهده دانشگاههای نسل سوم است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکها را سه حلقه اصلی ایجاد اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد مقاومتی نام برد و اظهار کرد: علاوه بر آن استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور و جذب و توجه به حضور آنها در کشور از دیگر برنامههای این وزارتخانه است؛ چراکه با توجه به ایرانیان خارج از کشور موضوع سرمایهگذاری خارجی مطرح میشود که در سال جاری بحث حضور شرکتهای دارای برند در پارکهای علم و فناوری کشور مطرح شده است.
به گفته وی، حضور شرکتهای دارای برند در پارکهای علم و فناوری مدلی برای توسعه سایر شرکتهای دانشبنیان داخلی خواهد بود.
پیری، توانمندسازی شرکتهای غیردولتی برای تولید علم و فناوری را از دیگر برنامههای این نهاد نام برد و خاطرنشان کرد: اعتقاد بر این است که پارکهای موجود با بودجههای دولتی تاسیس شده است و اگر بخواهیم اقتصادی داشته باشیم که 50 درصد آن از فعالیتهای دانشبنیان ایجاد شده باشد، باید به سمت مشارکت با بخش خصوصی وارد شویم.
وی با بیان اینکه زیرساختهای مشارکت بخش خصوصی در تولید علم و فناوری در کشور فراهم شده است، اضافه کرد: این وزارتخانه آماده اعطای مجوز به پارکهای علم و فناوری خصوصی است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، فرهنگسازی فناوری در سطح جامعه و دانشگاه را از دیگر سیاستهای این وزارتخانه نام برد و یادآور شد: اینکه پارکهای علم و فناوری در جامعه چه تاثیری میتوانند داشته باشند در نزد عموم پنهان مانده است؛ از این رو نیاز به فرهنگسازی در این زمینه داریم که برنامههایی چون برگزاری تورهای بازدید و المپیادها از جمله این برنامهها است.
وی با انتقاد از عدم پیوند میان پارکهای علم و فناوری کشور، از ایجاد شبکه ارتباطی میان پارکهای کشور خبر داد و در این باره توضیح داد: با تدوین نرمافزاری از سوی محققان پارک علم و فناوری کردستان اقدام به ایجاد شبکه علم و فناوری «شعف» به منظور ایجاد ارتباط میان پارکهای علم و فناوری کردیم.
به گفته وی، این شبکه امکان دسترسی همه پارکها به محصولات فناورانه یکدیگر را فراهم میکند.
پیری ایجاد تعاملات بینالمللی را از دیگر سیاستهای وزارت علوم نام برد و افزود: در شهریورماه امسال 30 شرکت دانشبنیان ایرانی عازم یکی از کشورهای اروپایی میشوند و از سوی دیگر 90 شرکت خارجی نیز در نشست مشترک با شرکتهای ایرانی حضور خواهند داشت.
وی یادآور شد: در این نشست سه شرکت خارجی با یک شرکت ایرانی تعامل برقرار خواهند کرد.
پیری با تاکید بر اینکه مذاکرات برای اجرای این برنامه آغاز شده است، خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست یکی از راهکارهای مناسب برای توسعه فنبازار و سرمایهگذاریهای خارجی خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تدوین اسناد راهبردی پارکهای علم و فناوری یادآور شد: این اسناد جزء اسناد ملی است که با توجه به مزایای منطقهای تهیه شده است.
انتهای پیام