به بیلبوردهای تهران ارزش بدهیم

یک هنرمند مجسمه‌ساز معتقد است: اگر در جایی از شهر که اتومبیل‌ها 100 کیلومتر بر ساعت سرعت دارند، بهترین تابلو و اثر هنری قرار گیرد، چیزی به‌جز آلودگی بصری ایجاد نمی‌کند.

جمشید مرادیان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، درباره‌ی اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» در تهران، اظهار کرد: در مجموع از این‌که با اجرای این طرح، هموطنان‌مان آثار هنری را در سطح شهر می‌بینند، خوشحالم و به نظرم حرکت مثبتی است. با این حال، تعریف ضرورت هنر برای مردم، روی بیلبوردها انجام نمی‌شود.

او ادامه داد: وقتی زندگی مردم طوری است که حوصله و وقت رفتن به موزه‌ها و گالری‌ها را به‌عنوان محل اصلی آموختن هنر ندارند، نمایش آثار هنری روی بیلبوردهای شهر می‌تواند یک فرصت باشد.

این هنرمند به لزوم توجه به بحث هنر در تمام طول سال اشاره کرد و گفت: این طرح فقط در یک مدت کوتاه اجرا می‌شود و بعد از آن، دیگر خبری از آثار هنری روی بیلبوردهای شهر نیست. به نظر من، باید تعدادی از بیلبوردهای شهر را که در مکان‌های خاصی قرار دارند و اتومبیل‌ها در آن مکان‌ها با سرعت بسیار کم حرکت می‌کنند، به‌صورت دائم به نمایش آثار هنری اختصاص دهند.

مرادیان ادامه داد: این کار یک نوع ارزش دادن به بیلبوردها هم هست. وقتی روی یک بیلبورد اثر جکسون پولاک را به‌نمایش بگذاریم و چند وقت بعد، تبلیغ گوشی موبایل فلان کارخانه روی آن باشد، بقایای ذهنی باقی‌مانده از این کار، مخاطب را آماده می‌کند تا آن وسیله را بخرد.

او همچنین بیان کرد: من ضمن تشکر از زیباسازی و شهرداری، خواهش می‌کنم اگر واقعا به بحث هنر و مقوله‌ی آموزش هنری مردم علاقه‌مند هستند، تعدادی از بیلبوردهای شهر را در مکان‌های مناسب به‌صورت دائم برای نمایش آثار هنری اختصاص دهند.

این مجسمه‌ساز اظهار کرد: همین که این کار، بحث‌هایی را ایجاد کرده، اتفاق خوبی است. معمولا این نوع کارها که به هنر مربوط هستند، با آزمون و خطا همراه می‌شوند و امیدوارم بتواند روی زیبایی‌شناسی و آموزش هنری مردم تأثیر بگذارد.

مرادیان درباره‌ی تازه‌ترین فعالیت‌های هنری‌اش در حوزه‌ی هنرهای شهری و مجسمه‌سازی نیز گفت: منتظر شهرداری منطقه 14 تهران هستم تا درخت‌های خشک‌شده پارک شهر را به مجسمه تبدیل کنم. یکی از این مجسمه‌ها که ماکت آن ساخته شده، مقابل موزه صلح قرار خواهد گرفت. این ماکت طوری ساخته شده که حرکت خطوط آن، صلح را تداعی می‌کند و با یک گلوله سوراخ شده است. این اثر چهار متری است و روی یک درخت چنار بسیار تنومند که خشک شده، اجرا خواهد شد. به علت مشغله‌ی زیاد شهرداری هنوز موفق به بستن قرارداد در این زمینه نشده‌ایم. امیدوارم بتوانیم تا قبل از گرم شدن هوا کار را شروع کنیم.

او در پایان، به درگذشت پرویز کلانتری - تصویرگر و نقاش پیشکسوت - نیز اشاره کرد و افزود: «لحظاتی هستند که دوران‌سازند، کلماتی هستند که دل‌انگیزتر از آوازند، مردمانی که تو گویی آنان از دل پاک حقیقت زادند». استاد پرویز کلانتری مردی بود که در عرصه‌ی هنر ایران از دل پاک حقیقت به دنیا آمد، صادقانه کار کرد و در آرامش رفت. روحش شاد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۳:۳۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95031709695
  • خبرنگار :