مرور نمودار‌های ترکیب مجلس و هیات رییسه

حضور 41 درصدی اصولگرایان بدون احتساب منتسبان به جبهه پایداری و مستقل‌ها در انتخابات هیات رئیسه موقت در برابر پیروزی 41 درصدی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس شاید بر اساس نظر برخی تحلیلگران حکایت از قوی‌تر بودن لابی اصولگرایان در جلب آرای مستقل‌ها در انتخابات هیات رئیسه موقت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، البته پیش از این نیز تعدادی از منتخبان و تحلیلگران سیاسی اصلاح‌طلب پیش‌بینی کرده و حتی هشدار داده بودند که نقض عهد یکسری از منتخبان که با حمایت لیست امید وارد مجلس شده‌اند، دور از انتظار نیست.

11 اردیبهشت‌ماه یعنی کمتر از یک ماه پیش منتخبان مجلس دهم تکمیل شدند. با نگاه اجمالی به آمار می‌توان دریافت که از مجموع 290 نفر، منتخبانی که با حمایت لیست امید وارد مجلس شدند 120 نفر، اصولگرایان 83 نفر، مستقل‌ها 81 نفر و اقلیت مذهبی 5 نفر هستند و یک نفر منتخب اصفهان است که هنوز تکلیفش مشخص نیست.

نمودار انتخابات

نمودار انتخابات

این آمار گواه از آن است که منتخبان تحت حمایت لیست امید 41 درصد کرسی مجلس، اصولگرایان 29 درصد، مستقل‌ها 28 درصد و اقلیت مذهبی دو درصد کرسی‌های مجلس را در اختیار دارند.

از طرف دیگر طبق نتیجه انتخابات هیات رئیسه موقت اصولگرایان 5 کرسی، اصلاح‌طلبان 3 کرسی، مستقل‌ها و پایداری‌ها به ترتیب هر کدام 2 کرسی را کسب کردند که این بدان معناست که برای حضور در ارکان هیات رئیسه، اصولگرایان 41 درصد، اصلاح‌طلبان 25 درصد و مستقل‌ها و پایداری‌ها هرکدام 17 درصد نظر منتخبان را جلب کردند.

نمودار هیات رییسه موقت مجلس

نمودار هیات رییسه موقت مجلس

با مقایسه آماری بین نتایج انتخابات هیات رئیسه موقت با انتخابات مجلس دهم این نتیجه ملموس می‌شود که جمعی از منتخبانی که با حمایت لیست امید وارد مجلس شدند به سمت اصولگرایان گرایش پیدا کردند و از طرف دیگر منتخبانی که خود را مستقل می‌نامیدند به تعبیری اصولگرا شده و در فراکسیون ولایت عضو شدند.

البته شنیده‌ها از تعدادی از منتخبان از هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا حکایت از آن دارد که احتمالا دو فراکسیون امید و ولایت برای انتخابات هیات رئیسه دائم لیستی با تغییرات ارائه خواهند داد. این بدان معناست که شاید ترکیب هیات رئیسه دائم نسبت به موقت تغییر کند.

بر اساس این گزارش منتخبان مجلس امروز و در دومین جلسه علنی مجلس دهم ترکیب هیات رییسه موقت را مشخص کردند.

بر این اساس علی لاریجانی منتخب قم به عنوان رییس، مسعود پزشکیان منتخب تبریز به عنوان نایب رییس اول، محمد دهقان منتخب چناران و طرقبه به عنوان نایب رییس دوم، غلامرضا کاتب منتخب گرمسار، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی منتخب مشهد، اکبر رنجبرزاده منتخب اسدآباد، عبدالکریم حسین‌زاده منتخب نقده و اشنویه، سید ناصر موسوی لارگانی منتخب فلاورجان و احمد امیرآبادی فراهانی منتخب قم به عنوان 6 دبیر هیات رییسه و بهروز نعمتی منتخب تهران، محمد آشوری منتخب بندرعباس و محمد قسیم عثمانی منتخب بوکان به عنوان 3 عضو ناظر هیات رییسه انتخاب شدند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95030905290
  • خبرنگار : 71234