«عرفات العاشقین» جهانی شد

«عرفات العاشقین» پنجمین اثر دیداری - شنیداری ایران در کمیته منطقه‌ای (آسیا و اقیانوسیه) جزو حافظه جهانی شد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی ایسنا، کتاب «عرفات العاشقین» یکی از بزرگترین و مهمترین تذکره‌های فارسی در سال 1022- 1024 قمری است که به قلم «تقی‌الدین محمد اوحدی حسینی دقاقی بلیانی» شاعر، ادیب و نویسنده‌ی دوره صفوی پس از عزیمت به هند و در دربار جهانگیرشاه بین سال‌های 1014- 1037 قمری نوشته است و اکنون در موزه ملی ملک نگهداری می‌شود.

فرهاد نظری - مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی - درباره‌ی ثبت جهانی این کتاب به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا توضیح داد: کمیته حافظه‌ای یونسکو در دو سطح «حافظه جهانی» و «منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه» آثار دیداری و شنیداری را در فهرست یونسکو به ثبت می‌رساند، که تا کنون 9 اثر در فهرست کمیته حافظه جهانی به ثبت رسیده و تا سال گذشته نیز چهار اثر در فهرست کمیته حافظه آسیا و اقیانوسیه به ثبت رسانده بود که امسال با ثبت «عارفات العاشقین» تعداد آثار ثبت‌شده در این کمیته به پنج اثر رسید.

او با تأکید به این‌که آثار دارای اهمیت در سطح منطقه آسیا و اقیانوسیه برنامه حافظه جهانی، در این فهرست به ثبت می‌رسند، گفت: این کمیته هر دو سال یک‌بار سهمیه‌ای از کشورهای عضو را پس از بررسی پرونده‌های ارائه‌شده به ثبت می‌رساند. در سال‌های گذشته پرونده‌های «المسالک‌الممالک»، «وندیداد»، «فیلم جان‌ مرجان» و «مجموعه اسناد تصویری کربلا» از ایران به ثبت رسیده‌اند.

دبیر کمیته حافظه آسیا و اقیانوسیه برنامه حافظه جهانی در ایران، اثر «عارفات‌ العاشقین» را یکی از 14 اثر ثبت‌شده در اجلاس امسال کمیته دانست و افزود: این اجلاس امسال در Hue در ویتنام از 18 تا 20 می (29 تا 31 اردیبهشت) برگزار شد و پرونده این اثر در کمتر از 10 روز برای ثبت منطقه‌ای پیشنهاد و تهیه شد.

به گفته‌ی او، پرونده «عارفات‌ العاشقین» توسط اعضای کمیته، بویژه دکتر اکبر ایرانی تدوین و با تلاش دکتر سوسن اصیلی بازبینی و توسط شروین گودرزی ترجمه شد.

نظری ادامه داد: کتاب تصحیح‌شده اثر به‌عنوان یک کار محققانه توسط مرکز پژوهشی میراث مکتوب در طول چند سال گذشته تهیه شد که جایزه جهانی کتاب سال ایران را از آن خود کرد.

کتاب «عرفات العاشقین» شرح حال و نمونه شعر نزدیک به سه‌هزار و 500 شاعر را از آغاز شعر فارسی تا روزگار خود در 28 «عرصه» و هر عرصه را در سه «غرفه» شامل غرفه متقدمین، غرفه متوسطین، و غرفه متأخرین گرد هم آورده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۷ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95030703847
  • خبرنگار : 71191