هر جا که نامی از «سرو» میشنویم ناخودآگاه استقامت و استواری در ذهنمان تداعی میشود اما سرو کهنسال هرزویل این روزا بهعلت بیمهری، سر خم کرده است و گویا در انزوا به سر میبرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، امروزه صنعت توریسم و جذب گردشگر از عوامل موفقیت هر کشور بهلحاظ اقتصادی محسوب میشود. به طوریکه بخش مهمی از درآمدهای بسیاری از کشورهای دنیا از طریق این صنعت بدست میآید. تقاضای روزافزون گردشگران برای استفاده از جاذبههای طبیعی و بازدید از اماکن تاریخی، باستانی، فرهنگی و مذهبی، بستر مناسبی را برای فراهم کردن امکانات رفاهی و توسعه گردشگری فراهم آورده است.
حال نگهداری و حفاظت از میراث ارزشمند فرهنگی و تاریخی که نسل به نسل به ما رسیده و بیانگر فرهنگ و هویت یک ملت میباشد، کار دشواری است، در همین راستا نهادها و سازمانهایی رسیدگی به این مهم فعالیت میکنند.
اما متاسفانه این روزها برخی آثار با توجه به قدمتی که دارند،آنطور که باید تحت حفاظت و حراست قرار نمیگیرند و در معرض نابودی تدریجی قرار میگیرند و آن زمان است که «نوشدارو بعد از مرگ سهراب» فایدهای ندارد!
سرو هرزویل یکی از آثار طبیعی ایران و گیلان محسوب میشود که بنابر روایات مختلف قدمتی یک الی 3000 ساله دارد، این سرو کهنسال در شهر هرزویل واقع در 2 کیلومتری شهر منجیل از توابع شهرستان رودبار قرار دارد، حتی ناصرخسرو قبادیانی(شاعر نامآور ایران) در سفرنامهاش از درخت سرو زیبا و کهنسالی در منطقه هرزویل یاد کرده است.
هر جا که نامی از «سرو» میشنویم ناخودآگاه استقامت و استواری در ذهنمان تداعی میشود اما سرو کهنسال هرزویل این روزا به علت بی مهری مسئولان، سر خم کرده است و گویا در انزوا به سر میبرد، یقیناً این سرو هم در دوران جوانی و طراوتش، پناهگاه کشاورزان و رهگذران مختلف بوده اما حالا که به این عظمت رسیده و نیاز به توجه دارد، در بیابان بی توجهیها رها شده است! براستی چه حکایت غریب اما آشنایی...!
«محمد شیری»، یکی از ساکنین هرزویل در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: هرزویل جاذبههای گردشگری فراوانی نظیر سرو کهنسال، قلعه ساسانیان و جنگل بکر و طبیعی دارد برهمین اساس هر سال گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید به این منطقه سفر میکنند.
وی افزود: هرزویل با وجود جاذبههای گردشگری متاسفانه مورد توجه مسئولان قرار ندارد، حتی جاده منجیل به هرزویل فاقد چراغ و هرگونه علائم راهنمایی است، بهویژه با قدمتی که سرو هرزویل دارد در هیچ کجای بزرگراه به محل این سرو اشاره نشده است.
شیری با بیان اینکه هرزویل میتواند بهعنوان قطب گردشگری معرفی شود اما مسئولان تاکنون اقدامی در این راستا انجام ندادهاند و ما در فقر فرهنگی به سر میبریم، گفت: سازمان میراث فرهنگی بهعلت قدمت 3000 سالهای که سرو کهنسال دارد، بودجه در نظر گرفته است اما متأسفانه همان هم در اینجا هزینه نمیشود.
وی یادآور شد: سرو هرزویل برای مردم این شهر که 3100 نفر جمعیت دارد یک میراث ارزشمند محسوب میشود و شهروندان بارها و بارها برای حفظ و حراست از این میراث ارزشمند و سرمایه طبیعی به نهادهای مختلف از جمله شهرداری مراجعه کردهاند، اما نتیجهای نگرفتند، با توجه به اینکه هرزویل اسم شهر را دارد اما از امکانات روستا برخوردار است و فقط در مواقع احداث بنا، شهر محسوب میشود و باید عوارض شهرداری بپردازد.
انتهای پیام