تالاب "هشیلان" در پیچ و خم عضویت در کنوانسیون رامسر

کارشناس تالاب‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: تلاش برای عضویت تالاب "هشیلان" در کنوانسیون بین‌المللی رامسر هنوز ادامه دارد.

کارشناس تالاب‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: تلاش برای عضویت تالاب "هشیلان" در کنوانسیون بین‌المللی رامسر هنوز ادامه دارد.

جمال رحمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص آخرین وضعیت پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون جهانی رامسر، گفت: تلاش برای این کار از سال 90 آغاز شده و هنوز ادامه دارد.

وی با اشاره به برخی شرایط و ویژگی‌ها که برای پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون جهانی رامسر باید رعایت شود، اظهار کرد: برخی از این شرایط در تالاب هشیلان وجود دارد و برخی را نیز باید ایجاد کنیم که در حال انجام است.

رحمانی تعیین محدوده تالاب را از مهمترین شروط پیوستن به کنوانسیون رامسر دانست و تاکید کرد: در همین راستا کار میله‌گذاری محدوده تالاب را آغاز کره‎ایم که تاکنون بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی میله‌گذاری را کاری بسیار دشوار و زمان‌بر خواند و ادامه داد: با وجود این همه مالک در حاشیه تالاب، بسیار دشوار بود که میله گذاری را انجام دهیم.

کارشناس تالاب‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه همچنین از تشکیل 22 فقره پرونده تصرف اراضی تالاب خبر داد و عنوان کرد: تاکنون 15 پرونده به نتیجه رسیده و خلع ید شده و هفت پرونده نیز در دست انجام است.

رحمانی اظهار کرد: خرید زمین‌های حاشیه تالاب نیازمند همکاری دفتر زیستگاه‌ها و تالاب‌های سازمان محیط زیست است که مکاتبات لازم را در این خصوص انجام داده‌ایم.

وی در ادامه تکمیل سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان را نیز از دیگر برنامه‌ها برای پیوستن این تالاب به کنوانسیون رامسر دانست و از پیشرفت فیزیکی 80 درصد این سایت خبر داد که برای تکمیل نیازمند اعتبار است.

کارشناس تالاب‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه معتقد است، در صورت تامین اعتبار و تکمیل میله گذاری، خلع ید اراضی و افتتاح سایت پرنده نگری تالاب، دیگر مشکلی برای ثبت تالاب هشیلان در کنوانسیون بین المللی رامسر وجود ندارد.

به گفته این کارشناس، از دیگر شروطی که برای پیوستن تالاب هشیلان به کنوانسیون جهانی رامسر وجود دارد این است که جمعیت پرنده‌های این تالاب به 20 هزار قطعه برسد که خوشبختانه هشیلان این ویژگی را دارد و فقط حدود هزار قطعه اردک سر سبز بومی تالاب هستند و سالانه چندین هزار پرنده مهاجر به تالاب هشیلان می‌آیند.

رحمانی تصریح کرد: به علاوه تالاب باید یک گونه بومی که نماد منطقه باشد نیز داشته باشد که تالاب هشیلان " سگ ماهی کیابی" را دارد.

وی از تالاب هشیلان به عنوان تالابی منحصر به فرد یاد کرد که 450 هکتار وسعت دارد و زنجیره غذایی در آن تکمیل است.

کارشناس تالاب‌های اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به کنوانسیون جهانی رامسر داشت که در سال 1971 تاسیس شد و 160 کشور با 1220 تالاب عضو آن هستند.

به گفته رحمانی، از کشور ایران هم 22 تالاب در این کنوانسیون عضو است که از این تعداد شش تالاب در لیست قرمز قرار دارند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 95030100298
  • خبرنگار :

برچسب‌ها