فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح پیشنهاد کرد: کانون فرهنگی دفاع مقدس در دانشگاهها راهاندازی شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران،سردار سیدمحمد باقرزاده در بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر و جانمایی بارگاه شهدای گمنام اظهار کرد: ورود شهدا به محیط دانشگاه علاوه بر فضای معنوی، یک فرصت مناسب پژوهشی عرصه دفاع مقدس برای دانشجویان و استادان است.
وی با بیان اینکه در انسان رابطه میان علم و عمل ارادی است، اظهار کرد: عمل از علم به دست میآید و دانش جایگاهی بزرگ در انسان دارد، به گونهای که هر چه قدر معرفت افزایش یابد، کشش نسبت به عمل نیز بیشتر میشود.
سردار باقرزاده، علم، عمل و معرفت را سه اصل معنوی در دنیا دانست و خاطرنشان کرد: شهدا با داشتن این سه اصل توانستند به این مقام معنوی دست پیدا کنند، هرچند که بسیاری از شهدا وارد دانشگاه نشده بودند اما با داشتن معرفت علمیای که خداوند به آنها عطا کرده بود، هدایت شدند.رابطه شهدا با دانشگاه در مرحله اول یک تذکر معنوی و کارکرد وجود شهدا به عنوان یک شاخص زمانی مشخص میشود که نسبت به آن معرفت پیدا کنیم.معرفت به شهدا نیازمند توجه به دو نکته شناختن اهداف آنها و شناسایی مسیرشان است.نگاه به دفاع مقدس احساسی است و دانشگاه میتواند در این زمینه برای توجه به فرهنگ دفاع مقدس و شهدا ورود پیدا کند.
سردار باقرزاده کمتوجهی به دفاع مقدس در دانشگاهها را یک آسیب بزرگ دانست و خاطرنشان کرد: رویکرد به مباحث دفاع مقدس مقطعی و مناسبتی است در حالی که در دانشگاهها تمامی جوانب جنگ تحمیلی میتواند به عنوان مباحث مدیریت بحران بررسی شود.
وی خواستار ورود و بررسی استادان و دانشجویان از 80 عملیات مهم دوران دفاعمقدس در موضوعهای مختلف شد و گفت: دانشجویان با هر گرایش و سلیقه سیاسی نسبت به شهدا مسئول هستند.
سردار باقرزاده با بیان اینکه جای کانون فرهنگی دفاع مقدس در دانشگاهها خالی است، گفت: دانشجویان با هر سلیقه سیاسی در مباحث دفاع مقدس نقشآفرینی کنند.
بررسی نبردها، شبهای خاطره، شب شعر دفاع مقدس، نقد و بررسی کتابهای دفاع مقدس و موضوعهای مختلف برای پایاننامههای تحصیلی از برنامههای فرهنگی کانون دفاع مقدس میتواند باشد.دفاع مقدس توانست میان نسلها منتقل شود و پدیده مدافعان حرم یکی از این موارد است که اشتیاق جوانان امروز کمتر از زمان دفاع مقدس نیست.
انتهای پیام