مدیر پژوهشی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: رویکرد نسبت به دریا در کشور ضعیف است و باید نگرش بهسوی دریا توسعه پیدا کند.
دکتر محمد ذاکری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با تبریک روز ملی خلیجفارس، اظهار کرد: خلیجفارس بهعنوان یک منطقه حساس در خاورمیانه از لحاظ امنیتی، فرآوری، زیستشناسی، شیلات و محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است؛ گستردگی مطالعات در این حوزهها نیز بسیار زیاد است.
وی افزود: در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با توجه به موقعیت دانشگاه در چهار زمینه علوم دریایی شامل مدیریت دریایی، حملونقل، گمرک و علوم زیستی تحقیقات خوبی تاکنون انجامشده است.
مدیر پژوهشی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر بابیان اینکه نتایج مطالعات انجامشده در مجلات معتبر علمی جهان چاپ میشود، تصریح کرد: تلاش ما بر این است که مطالعات بهصورت کاربردی باشد تا در صنعت مورداستفاده قرار گیرد.
ذاکری با اشاره به اهمیت منابع طبیعی دریا، گفت: مهمترین منابع طبیعی دریا محیط زیست و شیلات است. آبزیان دریایی منابع بسیار مهمی بهحساب میآیند؛ همچنین درزمینهٔ تکثیر و پرورش آبزیان فعالیتهای خوبی در دانشگاه صورت گرفته است. ارتباط خوبی نیز میان شیلات استان و دریا وجود دارد. دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر هم در این خصوص توانسته است اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی خوبی انجام دهد.
وی ادامه داد: در خصوص نیازهای صنعت دریایی، مطالعاتی در حوزه مهندسی ساخت کشتی، طراحی و معماری کشتی و مخابرات دریایی انجام و توجه زیادی به این بخش شده است؛ در حال حاضر مطالعات دانشگاه در حوزه خلیجفارس در زمینههای مختلفی انجام میشود.
مدیر پژوهشی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر با اشاره به لزوم توسعه علوم دریایی در کشور تصریح کرد: متأسفانه رویکرد نسبت به دریا در کشور ضعیف است؛ همانطور که رهبر انقلاب فرمودهاند باید بهسوی دریا حرکت کنیم و نظرها و نگاهها به دریا بیشتر شود و باید به دریا بهعنوان یک پیکره آبی و جاذبه توریستی نگاه کرد بلکه زندگی جوامع بسیاری وابسته به دریا است به همین جهت نگرش ما به دریا باید تغییر کند.
ذاکری در پایان خاطرنشان کرد: در کشور و بهویژه خوزستان ظرفیتهای بسیاری برای توسعه علوم دریایی و بهرهبرداری از دریا وجود دارد به همین جهت باید به دنبال توسعه نگرش و تحقیقات دریایی باشیم.
انتهای پیام