در نشست خبری 101 امین سالگرد نسل‌کشی ارامنه مطرح شد:

درخواست ارامنه برای قبول نسل‌کشی از سوی ترکیه

نشست خبری 101 امین سالگرد نسل‌کشی ارامنه در خلیفه‌گری ارامنه عصر امروز شنبه برگزار شد.

نشست خبری 101 امین سالگرد نسل‌کشی ارامنه در خلیفه‌گری ارامنه عصر امروز شنبه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست که با حضور اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه‌ی ایران و کارن خانلری، نماینده‌ی ارامنه‌ی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد به زوایای موضوع نسل‌کشی ارامنه و تلاش ارامنه برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره‌ی کشته شدگان این نسل‌کشی پرداخته شد.

خلیفه‌ ارامنه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که در سال‌های اخیر شاهد حضور سیاست‌مداران، دولت‌مردان و چهره‌های شاخص بین‌المللی در مراسم یادبود سالگرد نسل کشی ارامنه در ایروان بودیم؛ حضور این افراد چه تأثیری در زنده نگه داشتن و مهم‌تر کردن این مراسم در عرصه بین المللی دارد؟ توضیح داد: حمایت شخصیت‌ها، سازمان‌ها و دولت‌ها از مراسم گرامی‌داشت نسل‌کشی ارامنه باعث می‌شود که ما هرچه بیش‌تر و با قدرت روزافزون‌تر تلاش‌های خود را در زمینه زنده نگه داشتن یاد کشته‌شدگان ادامه دهیم.

او ادامه داد: حضور شخصیت‌های شناخته شده و شاخص در این مراسم باعث می‌شود دولت‌ها هم در جهت احقاق حقوق ما و دفاع از کشته شدگان نسل‌کشی ارامنه تلاش بیش‌تری کنند.

اسقف اعظم ارامنه ایران با بیان این که ما از چهره‌های شاخص و کشورهای صلح‌طلب می‌خواهیم کشتار ارامنه و افراطی‌گری را محکوم کنند گفت: ما همواره برای احقاق حقوق خود تلاش می‌کنیم و صلح‌طلبان جهان نیز باید در این زمینه ما را یاری کنند.

نماینده‌ی ارامنه‌ی تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه را حضور دولت‌مردان و چهره‌های شاخص در سالگرد نسل‌کشی ارمنیان خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها از روسیه و فرانسه گرفته تا ونزوئلا این نسل‌کشی را محکوم کرده‌اند و حضور این نمایندگان این کشورها دلیل سیاسی هم دارد.

وی مدعی شد: ترکیه علاوه بر نسل‌کشی ارامنه در قبال آشوری‌ها، کردها و علوی‌ها نیز اقدام به نسل‌کشی کرده است.

خانلری حمایت برخی از کشورها از محکوم کردن نسل‌کشی ارامنه را امری مهم دانست و افزود: تمام کشورهای آزاد و صلح طلب باید در این گردهمایی‌هایی حضور یابند.

او تأکید کرد: با توجه به این که ایران در طول تاریخ خود هیچ گاه دست به نسل‌کشی نزده است حمایتش از ما جای خوشحالی دارد، علاوه بر این ما معتقدیم با محکوم کردن جنایاتی از قبیل نسل‌کشی از تکرار آن جلوگیری خواهیم کرد.

نماینده‌ی ارامنه‌ی تهران در مجلس با بیان این که ایران به صورت نیمه‌رسمی و غیررسمی بارها نسل‌کشی ارامنه را محکوم کرده است افزود: ابوترابی‌فر، نایب‌ رییس مجلس دو سال پیش در مراسم خاصی که به مناسبت نسل‌کشی ارامنه برگزار شده بود این اقدام را محکوم و با جامعه‌ی ارامنه ابراز هم‌دردی کرد. در حال حاضر نیز می‌خواهم این مساله در سیاست‌ خارجی ایران پررنگ تر شود.

هم‌چنین در این نشست خبری در رابطه ‌با نحوه برگزاری مراسم 101 امین سالگرد نسل‌کشی ارامنه در تهران پرسیده شد و این که چرا مانند سال گذشته راه‌پیمایی و تجمع مقابل سفارت ترکیه برگزار نمی‌شود که خانلری در این باره توضیح داد: جامعه‌ی ایران شرایط و اقدامات سیاسی خود را دارد و باید مصالح سیاسی کشور را در نظر گرفت و منطبق با آن عمل کرد. از نظر ما امسال برگزاری گردهمایی برای اعلام اعتراض نسبت به اقدام ترکیه‌ی عثمانی مناسب است.

وی ادامه داد: ما می‌خواهیم ترکیه قبول کند که در زمان عثمانی این ظلم بزرگ به ارامنه روا داشته شده است و شاید اگر آن‌ها بپذیرند که اشتباه کرده‌اند تاریخ رویکرد دیگری نسبت به آن‌ها داشته باشد.

اسقف اعظم ارامنه‌ی ایران نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر مصادره اموال و یا تخریب کلیساهای ارامنه در ترکیه گفت: ترکیه هزاران کلیسا، دیر و مدرسه ارامنه را مصادره یا نابود کرده است و از نظر ما چنین روش‌هایی برای رسیدن به اهداف‌شان است.

101 امین سالگرد نسل‌کشی ارامنه

به گزارش ایسنا، پس از برگزاری این نشست خبری در محلی که بنای یادبود چندتن از شهدای نسل‌کشی ارامنه در کلیسای ارامنه قرار گرفته است مراسم اهدای گل برگزار شد. هم‌چنین فردا 9 صبح مراسم عشای ربانی به یاد این شهدا برگزار خواهد شد و چهارشنبه هشتم اردیبهشت ساعت 19 در سالن اجتماعات آرارات 101 امین سالگرد نسل‌کشی ارمنیان تحت عنوان «نسل‌کشی و افراطی‌گری از ارمنستان تا سوریه» برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۸:۵۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95020401850
  • خبرنگار : 71405