کاخ سفید: بی‌ثبات کردن اقتصاد جهانی به نفع عربستان نیست

کاخ سفید در واکنش به تهدیدهای عربستان سعودی درباره احتمال تصویب طرح مرتبط با ۱۱ سپتامبر در کنگره آمریکا گفت: عربستان این تهدیدها را عملی نخواهد کرد و می‌داند که بر هم زدن نظم اقتصاد جهانی با منافع ریاض هم‌سو نیست.

کاخ سفید در واکنش به تهدیدهای عربستان سعودی درباره احتمال تصویب طرح مرتبط با ۱۱ سپتامبر در کنگره آمریکا گفت: عربستان این تهدیدها را عملی نخواهد کرد و می‌داند که بر هم زدن نظم اقتصاد جهانی با منافع ریاض هم‌سو نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در واکنش به تهدیدهای عربستان با اطمینان گفت که حتی در صورت تصویب طرح مرتبط با حملات ۱۱ سپتامبر در کنگره که بر اساس آن پادشاهی عربستان به خاطر حمایت از القاعده ممکن است مقصر شناخته شود، این کشور تهدیدهایش را عملی نخواهد کرد.

روزنامه نیویورک‌ تایمز روز جمعه به نقل از عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان نوشته بود، این کشور در صورت تصویب این طرح مرتبط با حملات تروریستی سال ۲۰۰۱ القاعده به برج‌های تجارت جهانی در نیویورک ۷۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌های خود در آمریکا را خواهد فروخت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جاش ارنست در پاسخ به سوالی پیرامون این موضوع گفت که باراک اوباما از این طرح حمایت نکرده و حتی در صورت تصویب هم آن را امضا نخواهد کرد.

در صورت تصویب این طرح در کنگره، دولت عربستان ممکن است به خاطر حمایت‌هایش از تروریست‌های القاعده در دادگاهی در آمریکا تحت تعقیب قضایی قرار گیرد.

بر اساس گزارش نیویورک ‌تایمز، عادل الجبیر در سفر ماه گذشته‌اش به واشنگتن حامل پیامی محرمانه پیرامون این موضوع برای دولت اوباما و نمایندگان کنگره بوده است. تهدید عربستان به فروش دارایی‌هایش در ایالات متحده بحث‌های گسترده‌ای میان قانون‌گذاران آمریکایی، باراک اوباما و مقام‌های وزارت دفاع (پنتاگون) برانگیخته است.

با این همه جاش ارنست گفت: «من مطمئنم که سعودی‌ها به اندازه ما نسبت به منافع مشترک‌مان در حفظ ثبات سیستم اقتصاد جهانی آگاهند.»

قرار است اواخر هفته جاری باراک اوباما به عربستان سفر کند و گفته می‌شود یکی از اهداف این سفر اطمینان دادن به مقام‌های سعودی درباره مخالفت دولت او با تصویب این طرح است.

باراک اوباما روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس گفت: «اگر ما در آمریکا این امکان را به افراد بدهیم که بتوانند دولت‌های خارجی را تحت تعقیب قضایی قرار دهند، دولت ایالات متحده هم در معرض این خطر قرار خواهد گرفت که توسط افرادی در دیگر کشورها تحت پیگرد قرار گیرد.»

شمار بزرگی از ۱۹ مهاجم حملات ۱۱ سپتامبر که سرمنشأ تحولات بسیاری در سراسر جهان بود، شهروندان عربستان سعودی بودند که با ربودن چهار هواپیمای مسافربری این فاجعه تروریستی را رقم زدند. تا به امروز در هیچ‌یک از بررسی‌ها و تفحص‌های رسمی آمریکا پیرامون این حادثه، شواهدی که نشانگر حمایت دولت عربستان سعودی از این حملات باشد ارائه نشده است.

طرحی که در کنگره در دست بررسی است، مورد حمایت اکثر نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه است. بحث بر سر این طرح به رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم کشیده شده است. هیلاری کلینتون به‌رغم مخالفت دولت اوباما اعلام کرده که از تصویب آن حمایت می‌کند.

سناتور برنی سندرز، دیگر نامزد حزب دموکرات هم گفته که نگرانی‌های دولت اوباما درباره احتمال تصویب این طرح را درک می‌کند، اما بررسی نقش احتمالی دولت سعودی در این حملات را هم ضروری می‌داند.

دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان نیز در واکنش به این موضوع در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی در آمریکا گفت: «مساله‌ای نیست؛ بگذارید اموال‌شان را بفروشند. آنها چاره‌ای ندارند جز این‌که آتش به اموال‌شان بزنند و چیزی بهتر از خریدن اموال از کسی که آتش به اموالش زده نیست.»

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95013114448
  • خبرنگار :