رییس سازمان غذا و دارو:

کنترل تقلب‌ها و قاچاق دارو و مواد غذایی تشدید می‌شود

رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح اولویت‌ها و اقدامات سازمان غذا و دارو در سال 95، یکی از اولویت‌های اساسی سازمان غذا و دارو را کنترل قاچاق از طریق سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالاها و تکمیل بحث برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی جهت کاهش تقلب در این حوزه عنوان کرد.

رییس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح اولویت‌ها و اقدامات سازمان غذا و دارو در سال 95، یکی از اولویت‌های اساسی سازمان غذا و دارو را کنترل قاچاق از طریق سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالاها و تکمیل بحث برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی جهت کاهش تقلب در این حوزه عنوان کرد.

دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اولویت‌ها و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در سال 95 با بیان اینکه برنامه‌های ما در چند حوزه جای می‌گیرند، یکی از اساسی‌ترین اقدامات سازمان غذا و دارو را مبارزه با قاچاق دانست و گفت: در سال جاری این اقدام را از طریق به کارگیری سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت کالاها دنبال می‌کنیم.

ورود کالاهای سلامت‌محور در سامانه کنترل قاچاق

وی با بیان اینکه این سامانه به نقطه خوبی رسیده است، افزود: در حال حاضر سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل کالا در حال اجرا در حوزه دارو و مکمل‌هاست و در سال 95 نیز سایر کالاهای سلامت‌محور را به این سامانه وارد و این اقدام را در رابطه با سایر کالاهای سلامت‌محور نیز اجرا می‌کنیم. همچنین به تدریج تجهیزات پزشکی وارد سامانه شده و اولین گروه تجهیزات پزشکی نیز کالاهای ارتوپدی هستند که به سامانه کنترل و ردیابی اصالت کالاها وارد می‌شوند.

دیناروند همچنین اظهار کرد: ایجاد این سامانه علاوه بر اینکه به واحدهای نظارتی کمک می‌کند و باعث می‌شود که امکان ردیابی کالاها محقق شود، به طور همزمان به مردم نیز کمک می‌کند تا اصالت کالاها را کنترل کنند. این اقدام از طریق نرم‌افزارهای مختلفی در موبایل و اینترنت انجام می‌شود.

صدور مجوز، واردات، صادرات در سازمان غذا و دارو آنلاین می‌شود

رییس سازمان غذا و دارو اقدام دیگر این سازمان را در سال جدید بحث راه‌اندازی پورتال سازمان غذا و دارو عنوان و اظهار کرد: یکی از واحدهای این پورتال سامانه ردیابی و کنترل اصالت است. راه‌اندازی پورتال سازمان غذا و دارو در این جهت است که بتوانیم به طور کلی فرآیندهای سازمان غذا و دارو را در زمینه صدور مجوزها، واردات، ترخیص، تولید، صادرات و... به صورت سامانه‌ای مبتنی بر فناوری اطلاعات تبدیل کنیم.

دیناروند با بیان اینکه اقدامات ایجاد و تکمیل این پورتال در حال انجام است، گفت: خوشبختانه در این راستا ارتباط ما با سازمان توسعه و تجارت به صورت اینترنتی برقرار است و مجوزها به صورت آنلاین صادر می‌شود. همچنین این کار با گمرک نیز آغاز شده و امیدواریم نقاط ضعف آن مرتفع شود؛ چرا که هر دو سازمان بسیار حساس و جدی هستند که این اتفاق بیفتد. زیرا با استفاده از این پورتال کار مردم با سرعت بیشتر انجام شده، دقت کارها افزایش یافته و امکان سوء‌استفاده نیز کاهش می‌یابد. بنابراین این اقدام می‌تواند در کنترل قاچاق نیز موثر است.

و اما برچسب‌گذاری مواد غذایی

وی به بحث برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی که از سال گذشته جهت کاهش تقلبات در مواد غذایی آغاز شده بود، اشاره و اظهار کرد: در سال جاری نیز یکی از اولویت‌های مهم ما در زمینه سلامت فرآورده‌های غذایی است. در این زمینه سرمایه‌گذاری بسیار سنگینی برای کنترل آلاینده‌ها و تقلبات غذایی در حال انجام است و تلاش می‌کنیم که این موضوع را در سال جاری تکمیل کنیم.

دیناروند با بیان اینکه بر همین اساس و در راستای تکمیل برنامه برچسب‌گذاری فرآورده‌های غذایی، در سال جدید قطب‌های دانشگاهی ما بسیار تقویت می‌شوند، افزود: همچنین در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی با چند مرکز تحقیقات بین‌المللی در حال اجراست و یک مرکز تحقیقات داخلی نیز در راستای این برنامه تقویت می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین امسال در این برنامه 13 آزمایشگاه و بخش خصوصی تقویت می‌شوند تا بتوانیم شبکه‌ای در زمینه کنترل آلاینده‌ها و سموم در فرآورده‌های غذایی راه‌اندازی کرده، میزان تقلبات غذایی را در این فرآورده‌ها کاهش دهیم و از طریق آن در خدمت مردم باشیم.

دیناروند تاکید کرد که در حقیقت این شبکه پورتالی است که مردم می‌توانند از طریق آن سابقه تست هر کالایی را استعلام کنند و اطلاعاتی اعم از تعداد آزمایش‌ها، رد یا تایید آنها دریافت کنند. بر این اساس همه شرکت‌ها نیز ملزم هستند که بر ای سال 95 این سامانه را نصب کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۳:۱۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95012207840
  • خبرنگار : 71531