بزرگ‌ترین پیاده راه جهان در رشت ساخته می شود

‌شهردار رشت گفت: بزرگ‌ترین پیاده راه جهان در رشت با ۷ هزار و ۱۶۰ متر احداث می شود و زمان طی این مسیر ۱۰۰ دقیقه خواهد بود.

‌شهردار رشت گفت: بزرگ‌ترین پیاده راه جهان در رشت با ۷ هزار و ۱۶۰ متر احداث می شود و زمان طی این مسیر ۱۰۰ دقیقه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان‌، بعد از مراسم افتتاح طرح ملی باز آفرینی شهر رشت با حضور وزیر راه و شهرسازی، محمدعلی نجفی استاندار و محمدعلی ثابت قدم شهردار رشت و رضا رسولی و موسوی روزان از اعضای شورای شهر جمعی از فعالان شهری و مدیران شهری در ساختمان تاریخی شهرداری جلسه‌ای برگزار شد، که فعالانNGO ها، هنرمندان و جمعی از سرمایه گذاران نیز در این برنامه حضور داشتند. داریوش ارجمند، ناصر مسعودی و عوامل ساخت فیلم «در دنیای تو ساعت چند است» از جمله صفی یزدانیان، کریس توف رضایی از هنرمندان حاضر در جمع بودند.

در ابتدای این جلسه هم محمد علی ثابت قدم شهردار رشت اظهار کرد: جمعی که امروز در کنار هم جمع شده‌اید، به دستور دکتر آخوندی بوده است و دلیل انتخاب شما به واسطه فعالیت‌هایی است که به توسعه شهر کمک می کند.

وی ادامه داد: در مدیریت شهری ما تنها به داشته‌های مدیریتی‌مان نمی توانیم اکتفا کنیم، حضور و فعالیت NGOها‌، انجمن‌ها و زیر ربطان می‌توانند انرژی مثبت را به جامعه انتقال دهد.

شهردار رشت در ادامه به توضیح پروژه‌های مربوط به بازآفرینی شهر پرداخت و گفت: باز‌آفرینی شهری یک فرایند گام به گام برای ایجاد تحولات اساسی در شهر است.

وی ادامه داد: مقصود از بازآفرینی شهری به وجود آمدن نسلی جدید از شهرها است که در آن با حفظ ویژگی‌های شکلی و ریخت شناسانه ‌واجد ارزش و با تغییر در رفتار و اندیشه حاکم برآن، شهر کهن معاصرسازی می شود.

شهردار رشت افزود: شهر رشت دارای 10163 هکتار مساحت و یک میلیون و 70 نفر جمعیت شناور در روز و 760 نفر جمعیت ثابت در شب است‌.

وی با اشاره به اولین‌های شهر رشت اضافه کرد: اولین شعبه بانکی ایران(‌اولین شعبه بانک سپه)، اولین کتابخانه ملی ایران با بنای شاخص ، اولین تئاتر،اولین اتوبوس وارد شده به ایران،اولین اتوبوس وارد شده به ایران، اولین داروخانه شبانه روزی در ایران، اولین خانه معلولین و سالمندان در ایران ایجاد شده است و بزودی شاهد افتتاح طولانی ترین پیاده راه جهان در رشت خواهیم بود.

دکتر ثابت قدم در خصوص نمای کلی طرح بازآفرینی شهری گفت: انسجام بخشی کلیه ی پروژهای تکمیلی، درحال اجرا و پیشنهادی، شامل طرح‌های مرمت و احیاء، بازسازی، بهسازی، ساماندهی و طرح‌های جدید و همسو کردن فعالیت‌های شهری در جهت تحقق اهداف بازآفرینی و توسعه ‌ پایدار رشت است.

وی در خصوص اصول بازآفرینی شهر رشت ادامه داد: بازآفرینی پایدار شهری، بازآفرینی طبیعت، بازآفرینی اجتماعی و فرهنگی، بازآفرینی اقتصادی و باز آفرینی کالبدی از ابعاد بازآفرینی شهر رشت به عنوان شهری پایدار است.

شهردار رشت با اشاره به چشم انداز طرح بازآفرینی رشت خاطر‌نشان کرد: در این طرح شهر رشت به شهری سرزنده‌، پویا ومولد‌، شهری پایدار مبتنی بر اقتصاد دانش پایه، شهری برای همه‌، شهری متعادل و متوازن با فرصت‌های برابر شغلی و اجتماعی شهر خرد و گفت‌وگو و تبادل اندیشه، شهری برای تضمین سلامت شهروندان، شهر هنر خلاق و مملو از احساس زندگی‌، شهری برای دیدار و ارتباط تبدیل می شود.

دکتر ثابت قدم با مخاطب قرار دادن دکتر آخوندی گفت: امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که شهروندان را محور قرار دهیم و همین امر حتی اگر به طور کامل محقق نشود، گامی رو به سمت جلو محسوب می‌شود و ما با استفاده از سرمایه اجتماعی و مشارکت مردمی، ایجاد نگرشی نو وخلاقانه در توسعه شهری رشت، احترام به زمینه تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی شهر‌، تبدیل شهر رشت به شهری با محوریت پیاده و حمل و نقل عمومی‌، رسیدن به اقتصاد پایدار، نگاه به آینده و حرکت به سمت جهانی شدن ‌به این مهم دست خواهیم یافت.

وی با اشاره به اینکه فرآیند باز آفرینی یک پروژه نیست، بلکه یک پروسه است، تاکید کرد: براساس برنامه تعیین شده شهر رشت در طی سال 1394تا 1398 به می رشت(رشت برای رشتی‌ها) و در سال 1398 تا 1404 به امی رشت(رشت برای ایرانی‌ها) و در سال 1404 تا1410 به شیمی رشت(رشت برای دنیا) تبدیل می شود.

شهردار رشت افزود: تحقق باز‌آفرینی شهری پایدار از طریق توسعه اجتماع محور(مشارکت مردمی)، شهرنگر و زمینه گرا و در تمامی مراحل و اقدامات با تاکید بر نقش حمایتگر و تسهیلگر و دولت و با رعایت الویت بندی محله ها و محدوده های هدف دنبال می شود.

وی با بیان اینکه شهر بر اساس سرمایه اجتماعی ساخته می‌شود، گفت: در ۵۵ محله ۸ سرای محله راه اندازی شده است. تعداد این سرای محلات تا پایان سال به ۱۵ عدد افزایش پیدا می‌کند.

شهردار ادامه داد: نگاه آموزش محور، افزایش مشارکت جمعی در اداره شهر در این سراها مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی در این مسیر به راه اندازی دفاتر تسهیل گری، برگزاری جشنواره‌های مختلف در محلات، کوچک سازی و چابک سازی سازمان شهرداری و ساماندهی سازمان به عمق محلات نیز اشاره کرد.

شهردار با اشاره به فعالیت‌های مربوط به حوزه برند سازی گفت: فعالیت‌های مربوط به شهر خلاق بر اساس دیپلماسی آشپزی انجام گرفته است.

‌وی افزود: در این زمینه برنامه‌های عملیاتی برگزاری تور و جشنواره‌های غذا و گنجاندن غذاهای محلی در رستوران انجام گرفته است.

وی ایجاد شبکه حمل و نقل سبز و راه اندازی خط یک تراموا که شمال و جنوب شهر را به یکدیگر وصل می‌کند نیز اشاره کرد.

آخرین موضوع مورد اشاره شهردار نیز خبر ایجاد طولانی‌ترین پیاده راه جهان در رشت بود.

وی با بیان اینکه کپنهاک، استانبول و نیویورک دارای طولانی‌ترین پیاده رو جهان هستند، گفت: رشت با اجرای چندین پروژه بازآفرینی، صاحب بزرگ‌ترین پیاده راه جهان خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به گفته شهردار طول این پیاده راه ۷ هزار و ۱۶۰ متر و زمان طی این مسیر ۱۰۰ دقیقه خواهد بود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 95011202504
  • خبرنگار :

برچسب‌ها