"رومشکان"، شهری باستانی در لرستان

رومشکان شهر آثار باستانی و اشیای تاریخی است.

رومشکان شهر آثار باستانی و اشیای تاریخی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، رومشکان یکی از شهرستان‌های استان لرستان است. این شهرستان با مرکزیت شهر چغابل با ارتفاع ۱۰۹۵متر از سطح دریا و در۴۶ کیلومتری جنوب غربی شهرستان کوهدشت و۲۶ کیلومتری غرب شهرستان پلدختر و هم مرز با استان ایلام واقع شده است.

شهرستان رومشکان با آب و هوایی معتدل و نیمه خشک، بیشترین دما در فصل تابستان در حدود۴۰ درجه سانتی‎گراد و کمترین دما در فصل زمستان، دمایی در حدود ۷ درجه زیر صفر و مقدار باران سالانه به طور متوسط۴۵۰ میلی متر دارد.

از لحاظ زیست‌گاه طبیعی، شهرستان رومشکان دارای زیست‌گاه متنوعی بوده و از لحاظ سرسبزی و پوشش طبیعی دارای انواع درختان بلوط، بنه، انجیر کوهی، بادام کوهی و چنار است و برای کاشتن درختان گردو، انار، زردآلو، انجیر، زیتون، سیب و توت نیز مناسب است. از لحاظ گوناگونی زیست جانوری، حیوانات نظیر روباه، خرگوش، گرگ، کفتار، گراز، سمور، جوجه تیغی، خرس، قوچ و میش، بز کوهی، کبک و تیهو در کوه‌های این منطقه زندگی می‎کنند.

شهرستان رومشکان دارای زمین‌های حاصل‌خیز برای کشاورزی از جمله گندم، جو، چغندرقند، ذرت، نخود و عدس است.

به گفته‌ بزرگان این منطقه، علت نام‎گذاری این منطقه به اسم(رومشکان) این بوده است که این منطقه محل شکست امپراتوری روم شرقی از امپراتوری ایران بوده است. رومشکان از دو کلمه روم و شکان تشکیل شده است که کلمه‌ روم به معنی امپراتوری روم شرقی بوده و شکان به معنی شکست و شکستن است که اگر معنی این دو کلمه را در کنار هم بگذاریم جمله‌ شکست امپراتوری روم شرقی بدست می‌آید، به همین دلیل است که این منطقه را رومشکان می‌نامند.

از جمله جاذبه‌های این شهرستان، وجود آتش چهارفصل در دامنه کوه‎های شمال شهر است. متصاعد شدن گاز طبیعی درون لایه‌های زیرزمینی توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند.

داشتن تپه باستانی که به قول بعضی از مورخان دارای قدمت چهارهزار ساله است و وجود کوه‌های سر به فلک کشیده مله کوه می‌تواند حکایت از سابقه طولانی این منطقه داشته باشد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 95010500893
  • خبرنگار :