استفاده 19 هزار بافنده از مزایای بیمه در استان همدان

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: 19 هزار بافنده از مزایای بیمه در استان استفاده می‌کنند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: 19 هزار بافنده از مزایای بیمه در استان استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "احمد علی‌بابایی" پنج‌شنبه 20 اسفند در آئین تجلیل از برندگان مسابقه بزرگ قالیبافی همدان، با ابراز خوشحالی از رسیدن مجلس و دولت به باور بیمه کردن قالیبافان اظهار کرد: توقف سیر صعودی بیمه قالیبافان جای تأسف دارد که این امر به علت نبود تعریف سازوکار لازم بود و به تشکیل تیم‌ بازرسی برای تأیید بیمه قالیبافان مجبور شدیم.

وی با اشاره به قطع بیمه 700 نفر از افراد غیرمرتبط با فرش تصریح کرد: این افراد تنها از مزایای بیمه استفاده می‌کردند و شغل آنها بافت فرش نبود.

وی به آمار 50 هزار نفری بافندگان استان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: 80 درصد از این تعداد بانوان و 20 درصد آقایان هستند که نشان از توان فضای کار بسیار بالا در این حوزه دارد.

وی با بیان این‌که سال گذشته 49 هزار متر مربع فرش در استان بافته شد، تصریح کرد: هر بافنده در استان توان بافت دو متر مربع فرش را دارد.

علی‌بابایی در ادامه از اختصاص اعتبار یک‎میلیارد و 660 میلیون تومانی مشاغل خانگی در صنعت فرش خبر داد و گفت: سعی کردیم این اعتبار در اختیار تعاونی‌ها و کارگا‌ه‌های شهرستانی قرار گیرد که ساز و کار آن باید در سطح ملی تعریف می‌شد.

وی بیان کرد: با توجه به عدم تعریف سازوکار لازم، این اعتبار به 400 بافنده دارای مجوز مشاغل خانگی اختصاص یافت که اکثرا این اعتبار روی دار قالی نمی‌نشیند.

وی یادآور شد: در صورتی که با ایجاد سازوکار لازم اعتبار اختصاص یافته در اختیار کارگاه‌ها و مراکز تولید فرش قرار گیرد در تولید فرش موفق خواهیم بود.

علی‌بابایی حوزه فرش استان را نیازمند حمایت دانست و تأکید کرد: اگر بتوانیم در خانه شغلی برای بانوان ایجاد کنیم، در اصل سرمایه‌گذاری در بخش فرهنگی و تربیتی خانواده داشته‌ایم، چرا که زنان اساس و بنیان خانه و خانواده هستند.

وی با بیان این‌که سیاست‌گذاری و حمایت، لازمه تقویت حوزه فرش استان است، گفت: مبلغ 8 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار مشاغل خانگی بود که باید یک‎سوم آن به مشاغل خانگی در حوزه فرش اختصاص می‌یافت، البته با توجه به وضعیت موجود و تعداد بافندگان استان باید این میزان افزایش یابد.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: با وجود توقف هفت ساله فروش فرش فضای پیش روی فرش استان با توجه به شرایط موجود و نگاه مثبت نظام و دولت امیدوارکننده است.

وی با اشاره به صادرات یک پنجمی فرش در گذشته به آمریکا اظهار کرد: فرش، کالای شناخته شده ایران بود و با تحریم‌های نا‌جوانمردانه؛ هند وارد این بازار شد که برای بازگشت به وضعیت گذشته باید تلاش کنیم.

علی‌بابایی به صادرات 17 تنی فرش در هفته گذشته اشاره کرد و افزود: هفته گذشته یک محموله 17 تنی فرش توسط تجار همدانی به نیویورک و تورنتو انجام شد.

وی ضربه به صنعت فرش را محصول ممنوعیت صادرات به علت تحریم‌ها مطرح کرد و یادآور شد: 82 میلیون دلار صادرات فرش در سال 88 بود که 16 درصد صادرات کل را به خود اختصاص می‌داد که در سال 89 ممنوع شد.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان بیان کرد: فرش‌های ما قابل پسند در آمریکا و کاناداست که برای دور زدن تحریم‌ها باید هزینه‌های بسیاری در بحث بیمه، حمل و نقل و ریسک بالا را می‌پذیرفتیم.

وی با تأکید بر این‌که با توجه به برداشته شدن تحریم‌ها اکنون می‌توانیم به بازار جهانی برگردیم، ادامه داد: آمریکا ظرفیت 200 میلیون دلار پذیرش فرش را دارد که زمانی 40 درصد آن برای ایران بود و برای دستیابی دوباره به این جایگاه باید تلاش کرد.

علی‌بابایی با اشاره به تغییر کاربرد فرش با توجه به تغییر سلیقه‌ها و فضا‌ها تصریح کرد: با آمدن پارکت، انواع کف‌پوش‌ها و کاهش متراژ منازل، تغییر اندازه فرش و گرایش به استفاده از تابلوفرش افزایش یافت که با آغاز صادرات، فرش جایگاه خود را خواهد یافت.

وی استان را دارای ظرفیت فرش بزرگ پارچه دانست و گفت: 1800 مسجد در استان داریم که اگر تنها 20 درصد آنها از فرش دستباف استفاده کنند 36 هزار متر فرش لازم است و 36 هزار شغل در استان ایجاد می‌شود.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان یادآور شد: 25 تا 29 شغل جانبی در صنعت فرش وجود دارد که با رونق این صنعت این مشاغل نیز فعال خواهند شد.

وی با تأکید بر این‌که به فرش استان باور دارم، اظهار کرد: با تقویت حوزه فرش این حوزه کمک حال دست‌اندرکاران استان در کاهش نرخ بیکاری و اشتغالزایی می‌شود.

علی‌بابایی ظرفیت فرش را مطلق برشمرد و خاطرنشان کرد: در فرش حدود 4 میلیون تومان سرمایه برای ایجاد اشتغال لازم است و باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی تأکید بر جنبه‌های هنری فرش را خواستار شد و ادامه داد: قالیبافان باید با افتخار هنر خود را بیان کنند و نباید خود را دست کم بگیرند چراکه انسان‌های توانمندی هستند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان اظهار کرد: در مرحله نخست بافندگان و در مراحل بعد اصحاب رسانه و رسانه‌های گروهی در اصلاح فضای فرش می‌توانند کمک کنند.

وی به برگزاری جشنواره «گره زرین» اشاره کرد و گفت: خردادماه سال آینده جشنواره «گره زرین» در استان برگزار می‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان نیز اشتغال را دغدغه و بحث جنجال‌برانگیز و خاص همه کشور‌ها برشمرد و گفت: امیدواریم با تشکیل یک مجلس خوب و همراه با دولت مشکلات مردم در تمام مراحل،‌ مقاطع و جنبه‌های مختلف رفع شود.

"طاهره دوروزی" افزود: برخی مسائل و اتفاقات در برخی دولت‌ها باعث افزایش تعداد بیکاران شد که دست و پای دولت کنونی را بسته است که نتواند این مهم را مهار کند.

وی با تأکید بر این‌که بعد از برجام و با ایجاد فرصت‌های صادرات، تعامل با دنیا و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور، به حل مشکل اشتغال جوانان امیدوارم، ادامه داد: دولت بستر را فراهم می‌کند و NGOها باید از بستر‌های فراهم شده در ایجاد اشتغال استفاده کنند.

دوروزی با بیان این‌که با اشتغال و حضور بانوان در جامعه موافقم یادآور شد: تا زمانی که به مسائل بانوان از دیدگاه مناسب نگاه نشود مشکلات در این بخش ادامه دارد.

وی فرش را بهترین زینت هر خانه برشمرد و تصریح کرد: پایگاه فرش، در ایران است اما در چند سال اخیر به لحاظ بی‌تدبیری‌ها صنعت فرش مورد ظلم واقع شده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان تأکید کرد: فرش یک هنر دارای خلاقیت،‌ ایده و نوآوری است نه یک مهارت و به دلیل این‌که به آن به عنوان یک صنعت نگاه شد مورد آسیب قرار گرفت.

وی بازاریابی را در فرش ضعیف دانست و ادامه داد: عدم بازاریابی خوب سبب تولید کور می‌شود و می‌دانیم که از نظر کمی تولید داریم، اما از نظر کیفی ضعیف هستیم.

دوروزی با تأکید بر این‌که فرش از دیدگاه هنری در دست فراموشی است، اظهار کرد: به شدت با بافت تابلو فرش مخالفم و باید بافت فرش با طرح‌های اسلیمی خود را داشته باشیم.

وی به استفاده از فرش‌های ایرانی در خارج از کشور به علت طرح‌های ناب اشاره کرد و افزود: نباید رنگ‌های غیراصیل در بافت فرش غالب باشد.

وی یادآور شد: با توجه به این‌که کبودراهنگ قطب فرش استان است باید به طرح‌های سنتی در بافت فرش توجه شود.

وی با بیان این‌که در صورت ادامه روند کنونی نسل آینده از فرش ایرانی مطلع نخواهد بود، تأکید کرد: با توجه به شروع تعاملات،‌ صادرات به یکی از بهترین کشور‌های خریدار آغاز می‌شود و درآمدزایی قابل توجهی خواهیم داشت.

دوروزی خاطرنشان کرد: بافنده‌ها حداقل دریافتی را دارند و دلالان در حوزه فرش سود بالایی را به خود اختصاص داده‌اند که این موضوع تهدید بزرگی در حوزه فرش است.

وی با اشاره به اتفاقات خوب در دو سال آینده در بحث اشتغال ادامه داد: با تدابیر دولت و مجلس همراه، اتفاقات خوب به ویژه در صنعت فرش خواهیم داشت و هم‌افزایی با دستگاه‌های مختلف را نیز در دستور کار قرار می‌دهیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان تصریح کرد: بافندگان فرش برترین هنرمندان ایران هستند و از پیشنهاد‌ها و ارائه راهکار‌های این قشر در پیشرفت این حوزه استفاده می‌کنیم.

وی خواستار رعایت استاندارد‌ها در کارگاه‌های بافت فرش شد و افزود: باید بهداشت حرفه‌ای در محیط کار و طب کار رعایت شود و سعی بر انجام معاینات دوره‌ای داشته باشید.

*عکس تزیینی است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۸:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 94122013457
  • خبرنگار :