ایسنا گزارش کرد؛

سینمایی‌ها و تئاتری‌هایی که 95 را نمی‌بینند

سال 94 را شاید به عنوان سال از دست دادن عزیزانی دیگر از جامعه‌ی هنری به یاد آوریم؛ سالی که در آن مشکل قلبی، بیماری‌های تنفسی و باز هم سرطان، جان هنرمندان را در سن‌های مختلف از 32 تا 90 ساله را گرفت.

سال 94 را شاید به عنوان سال از دست دادن عزیزانی دیگر از جامعه‌ی هنری به یاد آوریم؛ سالی که در آن مشکل قلبی، بیماری‌های تنفسی و باز هم سرطان، جان هنرمندان را در سن‌های مختلف از 32 تا 90 ساله را گرفت.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فروردین‌ماه امسال، تنها پنج روز پس از تعطیلات نوروز، مرتضی ندایی مستندساز 51 ساله به دلیل تومور مغزی از دنیا رفت.

این تهیه‌کننده و کارگردان سینمای مستند، پس از مدت‌ها ابتلا به سرطان در 18 فروردین‌ماه 94 به کما رفت و در همان روز درگذشت.

نیمه‌ی اردیبهشت‌ماه امسال، هوشنگ دیبائیان از بازیگران قدیمی سینما درگذشت. این بازیگر 78 ساله‌ی سینما در فیلم‌های «کشتی آنجلیکا»، «جوانمرد»، «غزل»، «یکی بود یکی نبود»، «می‌خواهم زنده بمانم»، «قانون»، «حریم مهرورزی»، «محموله»، «رابطه پنهانی» و «پرواز را به خاطر بسپار» به ایفای نقش پرداخته بود.

پایان دومین ماه سال نیز با درگذشت دو هنرمند تئاتری همراه بود. مصطفی عبدالهی بازیگر و کارگردان باسابقه‌ی تئاتر و رادیو پس از 14 سال مبارزه با بیماری سرطان، 31 اردیبهشت‌ماه سال جاری در 60 سالگی، در حالی که نمایشش در سالن اصلی تئاترشهر به صحنه بود، از دنیا رفت.

ثریا شیرزادی، پیشکسوت تئاتر کرمانشاه نیز در همین روز به دلیل حمله قلبی درگذشت.

اول خردادماه امسال نیز محمدرضا مقدسیان، مستندساز از جامعه هنری رخت بست، این مستندساز 68 ساله، اول خردادماه به دلیل مشکلات و عفونت ریه، دار فانی را وداع گفت تا بهار 94 با درگذشت دو مستندساز به زمستان سینمای مستند مبدل شود.

گارنیک یادگاریان صدابردارو صداگذار سینما در 27 خرداد درگذشت، از مهمترین فیلم‌های او می‌توان به «گرگهای گرسنه»، «فرمان»، «بازرس ویژه» و «معما» اشاره کرد.

سی‌ام تیرماه عرش (کریم) پورزارعی فیلمنامه‌نویس 67 ساله‌ی سینمای ایران و نگارنده بیش از 70 فیلمنامه کوتاه و بلند سینمایی از دنیا رفت.

احمد علامه‌دهر از بازیگران پیشکسوت تئاتر و تلویزیون پس از آن که آذر ماه سال 93 به دلیل سکته مغزی در حین بازی در یک سریال تلویزیونی دچار عارضه شد و به کما رفت، در یازدهم مردادماه سال جاری از دنیا رفت.

نهم شهریورماه امسال با مرگ یک بازیگر جوان سینما همراه بود؛ سیدعلی طباطبایی، فرزند سیدکمال طباطبایی تهیه کننده سینما و تلویزیون، بازیگر 32 ساله‌ی سینما و تلویزیون به دلیل ایست قلبی به عنوان جوان‌ترین هنرمند سال 94 دار فانی را وداع گفت.

سرطان، بار دیگر در شهریورماه امسال جان هنرمند دیگری را نیز گرفت. ایرج کریمی کارگردان و منتقد سینما در 62 سالگی پس از دو ماه بستری شدن در بیمارستان، 11 شهریور از دنیا رفت و آخرین فیلمش، «نیم‌ رخ‌ها» را بر پرده سینماها ندید.

در پاییز، هما روستا، بازیگر سینما و تئاتر در حالی که در واپسین سال‌های عمرش با سرطان مبارزه می‌کرد، درمانش ناتمام ماند و چهارم مهرماه سال جاری همزمان با سالروز تولد 71 سالگی‌اش درگذشت و در کنار حمید سمندریان در قطعه هنرمندان آرام گرفت.

آخرین روزهای مهرماه نیز حسین قاسمی‌وند، فیلمبردار قدیمی سینما که در حوزه‌ی تئاتر کارگردانی می‌کرد و یکی از بنیانگذاران انجمن هنرمندان ایران نیز بود، به دلیل بیماری درگذشت.

هادی مشکوة، هنرمند و تهیه‌کننده‌ی قدیمی سینما، از مسن‌ترین درگذشتگان امسال بود که در 22 آبان‌ماه به دلیل مشکلات معده در 90 سالگی درگذشت.

12 آذر ماه حمیده رضوی فیلمساز و یکی از دستیاران عباس کیارستمی در یک سانحه رانندگی درگذشت.

این فیلمساز ایرانی تاکنون شش فیلم از جمله دو فیلم درباره پشت صحنه فیلم «کپی برابر اصل» و «شیرین» از آثار عباس کیارستمی ساخته بود و «شهرزاد»، « حراج 50 درصد »، «تنهایی» و «اول شخص مفرد» دیگر ساخته‌های این نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده ایرانی است.

این فیلم‌ساز که دهه‌ی سوم زندگی‌اش را پشت سر می‌گذاشت، در سال‌های گذشته؛ همراه عباس کیارستمی در پروژه‌های هنری‌اش بود.

ولی‌الله مومنی بازیگر پیشکسوت سینمای ایران که در حال ایفای نقش در سریال «معمای شاه» از تلویزیون بود، بر اثر سکته قلبی در هشتم دی‌ماه از دنیا رفت.

چهار روز پس از او، محمدعلی اینانلو، مجری، روزنامه‌نگار و کارشناس سرزنده‌ی محیط زیست به دلیلی مشابه، ایست قلبی در سن 68 سالگی در 12 دی‌ماه درگذشت. او در فیلم‌های «ارتفاع پست» و «به رنگ ارغوان» ابراهیم حاتمی‌کیا ایفای نقش کرده بود.

فریبرز صالح، کارگردان فیلم ماندگار «سفیر» که سال‌ها ساکن شهری در شمال کشور بود، در مراجعت به تهران به‌دلیل هوای بد دچار مشکل تنفسی شد و صبح اولین روز از بهمن‌ماه از دنیا رفت.

سومین روز بهمن‌ماه بود که درگذشت یدالله نجفی، صدابردار باسابقه‌ی سینمای ایران، جامعه‌ی هنری را متاثر کرد. این صدابردار که پنج سیمرغ جشنواره فیلم فجر را در کارنامه‌ی خود داشت، درحالی که در پروژه‌ی فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی صدابرداری می‌کرد، در سن 60 سالگی به دلیل ایست قلبی در منزلش از دنیا رفت.

روزهای پایانی بهمن‌ماه امسال، فروغ فودازی، بازیگر تئاتر به علت عفونت ریه ناشی از سرماخوردگی به دیار حق شتافت. او که در کنار بازیگری، دستیاری و طراح لباس تئاتر را نیز در کارنامه هنری خود داشت در زمان درگذشتش تنها 37 سال داشت.

اما در واپسین روزهای سال 94؛ فرج‌الله سلحشور، کارگردان دو مجموعه «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر» از دنیا رفت. این کارگردان که پیش از مرگ، در تدارک ساخت سریالی بر اساس زندگی حضرت موسی بود پس از ماه‌ها ابتلا به بیماری سرطان ریه، هشتم اسفندماه در 63 سالگی از دنیا رفت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۰:۳۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 94121710734
  • خبرنگار :