سخنگوی نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» با بیان اینکه این جشنواره هیچ گرایش خاصی ندارد و وامدار سازمان و گروهی نیست، گفت: از همه اهالی فرهنگ و هنر خواهش میکنم، با گفتوگوهایشان، مردم را برای شرکت در این جشنواره ترغیب کنند.
به گزارش خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، حسین یاری - بازیگر سینما و تلویزیون - در نشست نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» اظهار کرد: بسیار مشعوفم که در جشنوارهای مستقل که رنگ و بوی امام حسین (ع) دارد، حضور دارم. این جشنواره، موضوعی دارد که همه روی آن متفق هستیم و دلمان برای شخص امام حسین (ع) و اربعین او میتپد.
او درباره انگیزهی برگزاری این جشنواره، گفت: برگزارکنندگان «چهلچراغ» با این پیشزمینه که فقدان و خلأ چنین جشنوارهای با موضوع امام حسین (ع) در این سالها حس میشد، برای برپایی آن پا پیش گذاشتند. تا کنون اهالی فرهنگ و هنر بهصورت فرادا، ارادت خود را به امام حسین (ع) در اعیاد و ایام سوگواری نشان دادهاند، اما برگزارکنندگان این جشنواره تصمیم گرفتند، به صورت سازماندهیشده تریبون، فضا و بستری را فراهم کنند که هنرمندان ارادتشان را بهواسطه ذوق، قریحه و هنرشان ارائه کنند و میزان این ارادت را به ارزیابی بگذارند.
یاری همچنین درباره انتخاب عنوان «چهلچراغ» برای این جشنواره، اظهار کرد: «چهلچراغ» ما را یاد تکایا و دستههای برگزاری آیینهای عاشورایی میاندازد و به نظرم، اسم با مسمایی است. این عنوان از بین 200 عنوان پیشنهادی انتخاب شده است. چراغ عنصر روشنایی، نور و هدایت و عدد 40 در فرهنگ و باور دینی ما، مقدس بهشمار میآید. بنابراین در این جشنواره و در کنار نام امام حسین (ع) عنوان اربعین هم که یادآور عدد 40 است، به کار رفته است.
سخنگوی جشنواره «چهلچراغ» ادامه داد: گروهها و صنفهای مختلف معمولا در ایام محرم و سوگواری جدا از گرایشهای سیاسی و جناحی، دور یکدیگر جمع میشوند و با موضوع مشترکی که به آن تعلق خاطر دارند، برای احیای فضایی روحانی و مقدس تلاش میکنند؛ اما اهالی فرهنگ و هنر با اینکه ارادت زیادی به امام حسین (ع) دارند، اما تا کنون بهصورت فرادا این ارادت را نشان دادهاند. این جشنواره میتواند مثل یک هیئت، هنرمندان را دور هم جمع کند تا آثارشان را ارائه کنند و به ارزیابی بگذارند.
یاری در بخش دیگری از سخنانش، درباره دلیل پذیرفتن سمت سخنگویی این جشنواره، اظهار کرد: ابتدا وقتی این پیشنهاد مطرح شد، برای پذیرفتن آن کمی مردد بودم؛ اما وقتی فیلمهای 15 ثانیهای را که دوستان تدارک دیده بودند، دیدم بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم. من بازیگرم و سخت میشود جلوی من، بازی کرد؛ اما دیدم دیالوگی که بیان میشود، از دل برمیآید و وقتی درباره امام حسین (ع) صحبت میکنند، در چشم آنها عشق وجود دارد. بهواسطه دیدن این فیلمها بود که این مسؤولیت را قبول کردم و خداوند را شاکرم که سخنگوی جشنوارهای هستم که قرار است نام امام حسین (ع) را احیا کند.
این بازیگر سینما و تلویزیون درباره اهداف این جشنواره نیز توضیح داد: بزرگداشت حرکت عظیم راهپیمایی مردمی در کربلای معلی بهمناسبت اربعین، معرفی و بازتاب عشق به اباعبدالله (ع) در عرصههای ملی و بینالمللی، جریانسازی برای تولید و حمایت از آثار در حوزه محتوایی، سیره زندگی معصومین (ع) در عرصههای فرهنگی، هنری و رسانهای، از اهداف این جشنواره است. همچنین راهاندازی پورتال جامع امام حسین (ع) برای ارائه آثار تولیدشده و راهاندازی آژانس عکس امام حسین (ع) با هدف اشاعه سبک زندگی حسینی، از دستاوردهای این جشنواره خواهد بود.
او همچنین بیان کرد: این جشنواره در بخشهای فیلم داستانی بلند (تلهفیلم و فیلم سینمایی که تا قبل از سال 90 ساخته شده باشد)، فیلم داستانی کوتاه (زیر 40 دقیقه)، مستند بلند، مستند کوتاه، پویانمایی، فیلمنامه داستانی بلند، فیلمنامه داستانی کوتاه، عکس حرفهای (در دو بخش مجموعه عکس حداقل 10 و حداکثر 20 و تک عکس حداکثر پنج عدد)، عکس آماتور (حداکثر پنج عکس)، پوستر و فیلم موبایلی (با سقف 40 ثانیه) برگزار میشود. جوایز هم نسبت به جشنوارههای دیگر، از کیفیت خوبی برخوردارند، چون گاهی دیدهایم که وقتی اسم اهل بیت (ع) به میان میآید، کاسه گدایی دستشان میگیرند؛ اما من خودم میگویم ما برای خودمان کار میکنیم و امام حسین (ع) نیازی به ما ندارد. اتفاقا چون کار برای امام حسین (ع) است، باید بیشتر هم بدهیم. بنابراین جوایز این جشنواره کاملا دست و دلبازانه انتخاب شدهاند و در کنار جوایز، تعدادی از هنرمندان برگزیده به سفرهای کربلا، نجف و عتبات عالیات اعزام میشوند. پذیرش آثار نیز تا شب عید خواهد بود، اما احتمالا بهدلیل استقبال، تمدید خواهد شد.
یاری همچنین اظهار کرد: این جشنواره مانند نذوراتی که در ایام سوگواری بهصورت خودجوش بین مردم پخش میشود، بدون مدیریت دولتی و واقعا بهصورت مردمی برگزار خواهد شد. این جشنواره، دبیر ندارد و وامدار هیچ سازمان و گروهی هم نیست و یک هیأت انتخاب مجرب و قوی، آثار را انتخاب خواهند کرد. امیدواریم آثار این جشنواره بعد از تهران در طول سال، در 14 استان بهنمایش درآید و در آینده، آنها را در پنج کشور نیز ارائه کنیم.
یاری که در سریال «مردان آنجلس» به کارگردانی مرحوم فرجالله سلحشور بازی کرده است، درباره درگذشت این کارگردان نیز گفت: من سلحشور را از قبل از انقلاب میشناختم. ما در یک محل زندگی میکردیم و کار هنریمان مشترک بود. از درگذشت ایشان بسیار متألم شدم و متأسفم که امروز نتوانستم بهواسطه این نشست خبری در مراسم ختم او حضور پیدا کنم.
به گزارش ایسنا، نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» از 20 تا 25 اردیبهشتماه 1395 و همزمان با اعیاد شعبانیه برگزار میشود. علاقهمندان برای اطلاع از جزییات آن و ارسال آثار خود میتوانند به سایت www.chehelcheragh.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام