مجری مرمت و احیای عمارت مسعودیه اعلام کرد: عمارت مسعودیه در آیندهای نزدیک صاحب سایت موزه میشود.
به گزارش ایسنا، «اکبر تقیزاده» با بیان اینکه فصل چهارم کاوشهای باستانشناسی در عمارت تاریخی سال آینده انجام خواهد شد، افزود: آثار کشف شده در سه فصل حفاری گذشته در سایت موزهای که در ضلع غربی عمارت ایجاد می شود به نمایش گذاشته خواهد شد.
این کارشناس میراث فرهنگی با اشاره به گمانهزنیها و فعالیتهای قبلی در عمارت مسعودیه بیان کرد: با توجه به کشف شواهدی از ساختوسازهای احتمالا قبل از دوره ناصری، اهمیت بقایای موجود در فهم روند تحولات معماری در مجموعهها یک برنامه جامع باستانشناختی در محوطه مجموعه مورد نظر ضروری و راهگشای شناخت مسیر تغییرات در بنا و نیز کارکرد آن تشخیص داده شد.
تقیزاده با اشاره به اجرای 5 مرحله فعالیتهای گمانهزنی و باستانشناسی در عمارت مسعودیه تاکنون افزود: ابتدا زیر نظر زندهیاد «شیرازی» گمانهزنیهای محدودی در ضلع غربی عمارت مسعودیه انجام گرفت که طی آن به وجود آثاری پی برده شد، اما به دلیل نامشخصی گمانهها پوشانده شد و کاوش به بعد موکول شد.
به گفته وی، گمانهزنیها و حفاریهای محدودی که بعدا در حد فاصل عمارت «سید جوادی» و «حصار غربی» صورت گرفت، منجر به کشف آثاری شد.
او سپس به بیان برخی اقدامات در فصلهای اول و دوم حفاری در عمارت مسعودیه توسط ناصر نوروززاده چگینی پرداخت و افزود: فصل اول به شناسایی، ساماندهی، خواناسازی و حفاظت از حفاریهای پیشین اختصاص داشت. همچنین در فصل دوم نیز نسبت به انجام سونداژهای جدید برای شناسایی وسعت آثار به جا مانده در حیاط مشیرالملکی اقدام شد.
وی هدف اصلی از کاوش ها و گمانه زنی های صورت گرفته در مجموعه ساختمانی عمارت مسعودیه را تهیه و تدوین یک گزارش مشروح توصیفی از آثار معماری و شواهد تاریخی-فرهنگی ان اعلام کرد.
تقیزاده در ادامه گفت: فصل سوم کاوشهای باستان شناختی عمارت مسعودیه بر شناسایی، خواناسازی، تعیین قدمت و نوع کاربری بقایای معماری به دست آمده از کندوکاوهای گذشته در جبهه غربی حیاط بنای «سید جوادی» و همچنین کاوش در جبهه غربی حیاط و عمارت مشیر الملکی و حیاط خلوت متمرکز بوده است.
مجری مرمت و احیای عمارت مسعودیه از فضاهای شناسایی شده در این عمارت تاریخی را آب انبار و پاشیر، راهپلههای دسترسی به آب انبار، فضای ایوان مانند، گربه روها، حوض آب، سیستمهای آبرسانی و ... که متعلق به زمان پیش از ساخت عمارت مسعودیه است، اعلام کرد.
تقیزاده همچنین آثار کشف شده را شامل سفال، کاشی و موزاییک اعلام کرد که غالب سفالها از انواع لعابدار و بدون لعاب منقوش و ساده هستند.
وی گفت: پژوهشهای صورت گرفته با رفع برخی ابهامات در فهم آثار معماری موجود و نیز ارتباط آن به عنوان مجموعهای یکپارچه تاکید و راه را برای شناخت دقیقتر و کاملتر این مجموعه هموار میکند.
او ادامه بررسیها و کاوشهای باستانشناختی در عمارت مسعودیه را یک امر ضروری و لازم دانست.
به گزارش روابط عمومی عمارت مسعودیه، این عمارت تاریخی در خیابان ملت در سال 1295 هجری به فرمان مسعود میرزا ملقب به «ظلالسلطان» فرزند ناصرالدین شاه در اراضی باغ نظامیه ساخته شد. باغ نظامیه علاوه بر باغ وسیع در تهران قدیم مجموعهای منسجم از ابنیه اداری- مسکونی ظل السلطان را در بر داشته است. عمارت مسعودیه علاوه بر کارکرد اصلی خود در ادوار مختلف عملکردهای متفاوتی داشته و متناسب با دوره ها دستخوش تغییر و تخریب شده است.
انتهای پیام