مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمیکاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: متأسفانه هر سال بهعلت سبز کردن گندم و عدس در آستانه عید نوروز، میزان هنگفتی از آب شرب به هدر میرود و این مسأله با وضعیت امروز کشور سازگار نیست.
«محمود محبی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: گندم کالای استراتژیک کشور است و سبز کردن آن، علاوهبر اینکه مقدار هنگفتی از آن را برای دور ریختن مهیا میکند، میلیونها لیتر آب را به راحتی هدر میدهد و این مسأله با وضعیت کنونی کشور و بحران آب موجود هیچ سنخیتی ندارد. در واقع، باید فرهنگسازی را از خودمان آغاز کنیم و در این میان رسانههای جمعی از جمله صدا و سیما و خبرگزاریها نقش پررنگی دارند.
این مسئول ادامه داد: سالانه حجم بسیار زیادی از گندم و عدس (به قیمت تقریبی 60 میلیارد ریال) تنها برای سنتی که سالیان سال دستنخورده باقی مانده هدر میرود. این در حالی است که برای تولید هر کیلوگرم گندم، 1500 لیتر آب مورد نیاز است که اگر در تعداد خانوارهای کشور ضرب شود، رقم هنگفتی بهدست میآید. در واقع، هر خانواده ایرانی در آستانه عید نوروز، حفظ منابع آب را به سبزه عید میفروشد و از خسارتی که به طبیعت وارد میکند بیخبر است.
وی افزود: اگر به جای کاشت گندم، عدس و ترهتیزک، بذرهایی از قبیل بذر پرتقال و نارنج را در گلدانهای کوچک بکاریم، نه تنها مواد غذایی با ارزش را در کوچه و خیابان رها نکرده و منابع محدود آب را نیز حفظ کردهایم، نهالهای کوچک و زیبایی خواهیم داشت که بهجای چند روز، عمر چند صد ساله دارند و هوای پاک را برای چند نسل پیاپی تأمین میکنند. در واقع کاشت بذر مرکباتی مانند پرتقال به سبز شدن دور ریختنیها با حداقل میزان آب منجر میشود.
مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمیکاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: اگر بذرهایی مانند پرتقال را 48 ساعت بخیسانیم و اواسط بهمن در گلدان محتوی خاک باغچه بکاریم، در آستانه عید نوروز نهالهای سبزی خواهیم داشت که با حداقل هزینه رشد یافتهاند و در مقابل از هدررفت کالاهای استراتژیک و آب با ارقام نجومی جلوگیری کردهایم.
انتهای پیام