«شهرآفتاب» با نمایشگاه کتاب طلوع می‌کند؟

آنگونه که شهردار تهران وعده داده است، این بار نمایشگاه کتاب در فضایی متفاوت تر برپا می‌شود چرا که قرار است پس از 28سال در خارج از تهران و جایی کمی دورتر از عوارضی تهران - قم برگزار شود.

آنگونه که شهردار تهران وعده داده است، این بار نمایشگاه کتاب در فضایی متفاوت تر برپا می‌شود چرا که قرار است پس از 28سال در خارج از تهران و جایی کمی دورتر از عوارضی تهران - قم برگزار شود.

اما باید دید آیا شهر آفتاب آمادگی پذیرایی از بزرگترین فستیوال کتاب را دارد؟

به گزارش خبرنگار«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ماجرای برپایی نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب از اختتامیه بیست و هشتیمن نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه امسال نشات می‌گیرد چرا که محمدباقر قالیباف - شهردار تهران به عنوان یکی از سخنرانان مراسم پایانی نمایشگاه کتاب انتخاب شد و وی در دقایق پایانی سخنرانی‌اش درباره محل دائمی نمایشگاه کتاب گفت: در سال‌های گذشته ما با مسئولان دولتی جلساتی برای تعیین تکلیف محل دائمی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران داشتیم و بنا بود دولت در این زمینه تدبیری بیندیشد که دیگر از آن خبری نشد اما امروز من این خبر را می‌دهم که نمایشگاه بین‌المللی در شهر آفتاب با شرایطی بسیار خوب آماده شده و در شرف افتتاح است.

او افزود: اساس شهر آفتاب با نگاه برگزاری نمایشگاه کتاب در آن ساخته شده و برای ساخت آن تا به حال 700میلیارد تومان هزینه شده است.

شهردار تهران سپس به ساخت باغ کتاب تهران در مساحت 60هزار مترمربع به صورت ساختمانی مسقف اشاره و اظهار کرد: باغ کتاب با فضای بازی که در اختیار دارد در مجموع حدود 130 هزار مترمربع فضای مسقف و باز دارد که مناسب کاربری فرهنگی ساخته شده است و در حال حاضر در طول سال نمایشگاه دائمی و فصلی کتاب در آن‌جا برگزار می‌شود. من از جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین جا می‌خواهم که به هم قول بدهیم سال آینده نمایشگاه کتاب در باغ کتاب واقع در تپه‌های عباس‌آباد برگزار شود.

در ادامه علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سخنان شهردار تهران که ابراز امیدواری کرد سال آینده نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در باغ کتاب واقع در تپه‌های عباس‌آباد برگزار شود گفت: ما این بشارت قالیباف درباره برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده را جدی می‌گیریم چون مصلی واقعا جای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست و امیدواریم سال آینده بتوانیم این نمایشگاه را در فضای مناسبی در منطقه عباس‌آباد برگزار کنیم، همچنین در دوره‌های بعد با همکاری شهرداری و وزارت صنعت و معدن زمینه آماده کردن شهر آفتاب به عنوان یک نمایشگاه بین‌المللی آبرومند برای کشور فراهم شود.

همچنین پس از مدتی مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز از مجموعه باغ آفتاب به عنوان محل دائمی برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال‌های آتی نام برد.

ناشران و برگزار کنندگان نمایشگاه کتاب خود را برای برگزاری این نمایشگاه بزرگ در باغ کتاب آماده می‌کردند تااینکه محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل فرهنگسرای ارسباران از تصمیم جدید مدیریت شهری در مورد برگزاری نمایشگاه کتاب سخن گفت و از مجموعه باغ کتاب که زیرنظر موسسه نشرشهر فعالیت خود را آغاز خواهد کرد به عنوان نمایشگاه دائمی کتاب یاد کرد و گفت: در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، روزانه بیش از 500 هزار نفر بازدیدکننده می‌آید در حالی که برای باغ کتاب، اصلا ترافیک تهران اجازه حضور این تعداد را نمی‌دهد.

وی افزود: همه جای دنیا، نمایشگاه‌های بزرگ در حاشیه شهر قرار دارد؛ در مجموعه شهر آفتاب در جنوب تهران هم علاوه بر مترو، بازدیدکنندگانی که از شهرهای مختلف می‌آیند از طریق بزرگراه امام علی(ع)، بزرگراه آزادگان و اتوبان قم-تهران می‌توانند به سهولت به نمایشگاه دسترسی داشته باشند.

مشاور شهردار تهران با اشاره به آماده‌سازی این مجموعه با تکمیل ایستگاه مترو و پارکینگ و فضاسازی بیرونی تا پایان سال گفت: امیدواریم شهر آفتاب اردیبهشت ماه سال ۹۵ آماده برگزاری نمایشگاه بزرگ بین‌المللی کتاب تهران باشد؛ که البته ارتباطی به نمایشگاه دائمی کتاب تهران در مجموعه باغ کتاب که موسسه نشر شهر متولی آن است، ندارد.

شهر آفتاب

هنوز ناشران و علاقمندان به کتاب در بهت خبری بودند تااینکه محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاحیه "یاد یار مهربان" که اتفاقا وزیر ارشاد نیز در آن حضور داشت بااشاره به موقعیت و شرایط خاص باغ کتاب گفت: امیدواریم بتوانیم مجموعه باغ کتاب را بهار امسال افتتاح و تقدیم شهروندان کنیم.

شهردار تهران درباره افتتاح نمایشگاه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه نمایشگاه شهر آفتاب قبل از عوارضی قم ساخته و به بهره‌برداری می‌رسد و ساخت این مجموعه با تمامی زیرساخت‌های آن 6 سال به طول انجامیده است گفت: امیدواریم سال آینده نمایشگاه کتاب را در مجموعه شهر آفتاب برگزار کنیم چرا که برگزاری این نمایشگاه در مکان‌های مختلف مشکلاتی را از لحاظ ترافیکی و غیره ایجاد کرده بود.

به گزارش ایسنا، قالیباف در زمان تقدیم بودجه سال 95 نیز بار دیگر از تصمیمش برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب تاکید کرد و حتی جلسه ای با اعضای شورای شهر برگزار کرد تا در مورد جزئیات این تصمیمش و کمک شورای شهر برای اتمام فاز یک سخنانی داشته باشد و این جلسه نیر افاقه کرد چرا که اعضای شورای شهر تنها چهارروز بعد از این جلسه کمک 180میلیارد تومانی به شهرآفتاب از طریق جابجای ردیف های بودجه را تصویب کردند.

کارسخت شهرداری تا اردیبهشت ماه!

با این حال اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران باب یان اینکه به اتمام رساندن فاز یک شهر آفتاب کار سختی است گفت: برای اتمام فاز یک این نمایشگاه، 340 میلیارد تومان نیاز است و این در حالیست که چندی پیش 180میلیارد تومان از محل جابجایی ردیف های بودجه به این پروژه اختصاص داده شد.

وی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه شهرآفتاب باید اورژانس، آتش نشانی و.... در محل نمایشگاه مستقر شوند، گفت: باید بهره برداری از شهرآفتاب متناسب با شأن مجموعه باشد و انتظارات مردم را برآورده کند؛ در غیر این صورت هنگامی که زمان بهره برداری کاهش می یابد و ضربتی می‌شود؛ هرینه ها افزایش می‌یابد و این در حالیست که میزان درآمدهای شهرداری کاهش یافته است.

وی افزود: شهردار تهران در زمان ارائه بودجه در پاسخ به برخی انتقادات در مورد مسافت زیاد دسترسی به شهر آفتاب نیز عنوان کرده که علاوه بر احداث مترو شهرآفتاب که از ایستگاه شاهد خط یک انشعاب می‌گیرد ، اتوبوس لازم را برای جابجایی علاقمندان در نظر گرفته است.

کیفیت و پول فدا نشود

همچنین محسن پیرهادی عضو هیات رئیسه شورای شهر نیز با بیان اینکه هنگامی که شهرداری تهران قولی به مردم پایتخت می دهد حتما به آن عمل می‌کند افزود: شهردار تهران از زمانی که قول داده نمایشگاه بین المللی کتاب در شهر آفتاب برگزار شود همه مدیران شهری خود را برای افتتاح فاز یک شهر آفتاب بسیج کرده و باید از زحمت جهادی قالیباف تشکر کنیم، اما در عین حال باید دو نکته(کیفیت و پول) را مورد توجه قرار گیرد چراکه هنگامی که زمان بهره برداری کاهش می‌یابد شاهد افزایش هزینه ها هستیم و نباید هزینه ها در شرایط رکود فعلی به قدری افزایش یادب که قابل دفاع نباشد و نباید کیفیت کار نیز کاهش یابد و باید کاری در خور یک شهر نمایشگاهی بین المللی ارائه شود.

قالیباف قول داده است

ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر نیز با بیان اینکه انشعابات آب و.. این پروژه در حال انجام است گفت: شهرداری در مطالعات ابتدایی شهر آفتاب 1300 میلیارد تومان برای ساخت کل پروژه در نظر گرفته بودند اما تنها این عدد برای فاز یک این نمایشگاه بین الملی هزینه شد و این افزایش هزینه‌ها به دلیل طولانی شدن زمان ساخت پروژه است و مدیریت شهری سعی دارد تا با کمک به این پروه، آن را زودتر افتتاح کند تا هم از هزینه ساخت کاسته و هم بار ترافیکی شهر تهران به دلیل برکزاری چنین نمایشگاه‌های افزایش نیابد.

وی در مورد آماده شدن این نمایشگاه برای برگزاری بزرگترین فستیوال کتاب نیز گفت: قالیباف به شورای شهر قول داده است که این نمایشگاه در اریبهشت ماه افتتاح شود.

ساخت شهرآفتاب توسط سازندگان برج میلاد

کلنگ شهر آفتاب به عنوان بزرگترین نمایشگاه بین المللی کشور در 30 دی ماه 1385 در زمینی حدود 160 هکتار در آزادراه تهران- قم، روبروی آستان حضرت امام خمینی (ره) و در ضلع جنوبی دانشگاه شاهد به زمین زده شد.

شهر آفتاب

پروژه شهر آفتاب طی سال‌های گذشته فراز و فرودهای بسیاری داشت به طوری که پنج پیمانکار برای آن تعیین و تغییر کرد و در نهایت از اسفند سال 1389 شرکت یادمان سازه (متولی برج میلاد) بعنوان مدیر طرح نمایشگاه شد.

به گزارش ایسنا، حال با گذشت 9 سال از کلنگ‌زنی پروژه شهر آفتاب، مدیران شهرداری تهران در تکاپوی جدی برای افتتاح فاز یک شهرآفتاب برای نمایشگاه کتاب هستند.

زمان زیادی به برگزاری نمایشگاه کتاب باقی نمانده است و باید منتظر ماند و دید که آفتاب «شهر آفتاب» با این نمایشگاه طلوع می‌کند؟

انتهای پیام

  • جمعه/ ۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94110905381
  • خبرنگار : 71368