عضو هیاتمدیره انجمن واردکنندگان سم و کود کشور، ضمن اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران گفت: با توجه به اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها میتوان به عرضه سمومی با کیفیت برتر به بازار در آینده امیدوار بود.
محمد علینژاد در گفتوگو با خبرنگار بازار ایسنا گفت: در سالهای گذشته نمایشگاههایی در حوزه نهادههای کشاورزی در شهرهای مختلف برگزار میشد اما جای چنین رویدادی در تهران خالی بود.
وی افزود: اعضای هیاتمدیره انجمنهای واردکنندگان و تولیدکنندگان سم و کود در نشستهای مشترک با یکدیگر به این نتیجه رسیدند که برگزاری نمایشگاهی تخصصی در این حوزه در تهران ضروری است چرا که بسیاری از شرکتهای بزرگ در پایتخت حضور دارند و همچنین امکانات سفر برای بازدیدکنندگان از نقاط مختلف کشور به تهران، بیشتر است.
وی بیان کرد: در سال 92 نخستین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران برگزار شد که از همان دوره مورد استقبال شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان قرار گرفت و پیشبینی میشود در سال جاری بازدید از آن افزایش یابد.
علینژاد این نمایشگاه را فرصتی برای عرضه جدیدترین محصولات مرتبط دانست و افزود: با توجه به اینکه سومین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی در دوران پساتحریم برگزار میشود، شرکتهایی که از گذشته با تولیدکنندگان بزرگ اروپایی ارتباط داشتند اکنون این امکان را دارند که محصولات نوین این حوزه را معرفی کنند.
به گفته عضو هیاتمدیره انجمن واردکنندگان سم و کود، محصولاتی که از سوی شرکتهای بزرگ اروپایی عرضه میشوند عوارض کمتری از نظر زیستمحیطی و سلامتی برای مصرفکنندگان دارند.
امکان ورود محصولات با کیفیت از منابع اصلی
وی با اشاره به تاثیرات مثبت رفع تحریم از زاویههای مختلف بر بازار سم و کود، بیان کرد: در دوران تحریمها و ممنوعیت مبادلات بانکی با کشورهای اروپایی، تولیدکنندگان و واردکنندگان ایرانی ناچار شدند برای تهیه مواداولیه یا خرید محصول نهایی به سمت چین و هند بروند.
علینژاد افزود: به طور کلی تقریبا همه ترکیبات جدید موجود در بازار سم و کود دنیا، از سوی شرکتهای چندملیتی بزرگ که ریشه اروپایی یا آمریکایی دارند عرضه میشوند و این شرکتها پژوهشها و مطالعات گستردهای در مورد تاثیرات زیستمحیطی و میزان سرطانزایی محصولات خود انجام میدهند.
عضو هیاتمدیره انجمن واردکنندگان سم و کود کشور ادامه داد: شرکتهای چینی و هندی ترکیبات نهایی را کپیبرداری میکنند اما هیچ پژوهشی در مورد عوارض محصول تولیدی آنها صورت نمیگیرد و ما نمیدانیم آیا مسائل مربوط به سلامت در آنها رعایت شده است یا خیر؟
وی با اشاره به اینکه نبود تبادلات بانکی، ایران را ناچار به واردات محصولات درجه سه کرده بود، گفت: اجراییشدن برجام این فرصت را در اختیار واردکنندگان و تولیدکنندگان قرار میدهد که محصولات وارداتی و مواداولیه مورد نیاز خود را از منابع اصلی تامین کنند و از کیفیت و خطرزا نبودن آنها برای سلامت مصرفکننده مطمئن باشند.
معاملات بینالمللی در فضای امن و قانونی
علینژاد یکی دیگر از دستاوردهای رفع تحریمها را انجام معاملات بینالمللی در فضایی امن دانست و افزود: در دوران تحریم، فعالان اقتصادی ایران ناچار بودند مبادلات ارزی خود را از طریق صرافیها انجام دهند که این امر خطرهایی را برای سرمایه آنها به دنبال داشت.
عضو هیاتمدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ادامه داد: در این دوران برخی از واردکنندگان و تولیدکنندگان از طریق صرافیها با کشورهای چین و هند و در موارد محدود اتحادیه اروپا، معامله میکردند که متاسفانه گرفتار هکرها شده و ضررهایی را متحمل شدند..
وی گفت: برقراری مجدد روابط بانکی و سوئیفت این امکان را در اختیار آنها قرار میدهد که معاملات ارزی را از منابع معتبر و قانونی انجام دهند.
20 درصد نیاز بازار وارداتی است
علینژاد با اشاره به مصرف سالانه 23 تا 25 هزار تن سم در کشور بیان کرد: از این میزان، 20 درصد نیاز بازار از طریق واردات تامین میشود.
وی گفت: تولید این محصولات در ایران به معنای دقیق وجود ندارد؛ چرا که تقریبا همه مواداولیه مورد نیاز برای ساخت سم وارداتی است و در ایران تنها با هم ترکیب میشوند.
به گزارش ایسنا، سومین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران از ششم تا نهم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای شهرداری تهران واقع در بوستان گفتگو برگزار میشود.
انتهای پیام