پرونده جنگلهای هیرکانی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مسئولان سازمان جنگلها و مراتع و سازمان محیط زیست در اولویت ثبت در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، جلسه ثبت جهانی پرونده جنگلهای هیرکانی با حضور معاون میراث فرهنگی، قائممقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست و جمعی از کارشناسان و متخصصان مربوط این حوزه برگزار شد، قرار است این پرونده با معرفی مناطق پیشنهادی جدید به سرعت تکمیل و در اولویت ثبت در فهرست آثار جهانی قرار گیرد.
«محمدحسن طالبیان»، معاون میراث فرهنگی درباره ثبت جهانی پرونده مشترک جنگلهای هیرکانی با کشور جمهوری آذربایجان گفت: پرونده جنگلهای هیرکانی در حالی از سال 87 به صورت مشترک با کشور آذربایجان برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو مطرح شد که این پرونده در آن زمان به دلیل برخی مشکلات معلق و ریفر (ارجاع داده شده) شد.
او گفت: در حال حاضر با توجه به درخواست نماینده دائم ایران در یونسکو و پیگیریهای معاونت میراث فرهنگی، پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی با حضور ناصر مقدسی، قائممقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، فرهاد دبیری، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیطزیست و جمعی از متخصصان میراث طبیعی کشور دوباره مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته طالبیان، در جلسه بررسی پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی تصمیم گرفته شد که این پرونده با معرفی مناطق پیشنهادی جدید به سرعت تکمیل و به صورت مشترک با کشور آذربایجان ثبت شود.
وی با بیان اینکه با بررسی سازمان جنگلها و مراتع و سازمان محیطزیست قرار است مناطق جدید پرونده جنگلهای هیرکانی دوباره بازنگری و متناسب با قوانین ثبت در یونسکو بهروز رسانی شود، ادامه داد: پیش از این شش نقطه از جنگلهای هیرکانی در فهرست میراث ملی و طبیعی کشور جای گرفته است. به طوری که «پارک ملی گلستان» به شماره ثبتی 15، «جنگلهای سری یک شصت گلاته» به شماره 16، «جنگلهای حوزه 46 کجور نوشهر» به شماره 17، «جنگلهای 2000 و 3000 تنکابن» به شماره 18، «جنگلهای حوزه 14 قلعه رودخان» و «حوزه 15 ماسوله» به شماره 19 و «جنگلهای حوزه یک آستاراچای» به شماره 20 به ثبت رسیده است.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین تاکید کرد: هیرکانی یکی از جنگلهای باقی مانده از دوران سوم زمین شناسی است که همچنان به حیات خود ادامه میدهد. همچنین رویشگاههای وسیع از گونههای گیاهی جنگل های هیرکانی موجود است که در کشورهای اروپایی از بین رفته و اکنون فسیلهای این گونهها در آن کشورها باقی مانده است.
انتهای پیام