مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت درباره طرح تشکیل وزارت انرژی گفت: موفقیت ادغام وزارتخانه های نیرو و نفت بیش از همه به مستقل بودن بخشهای پاییندستی و میزان نظم و جدایی آنها از وزارتخانههای تابعه بستگی دارد.
سعید قوام پور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه ادغام وزارت نفت و وزارت نیرو موافقان و مخالفان زیادی دارد، اظهار کرد: هرچه شرکتهای پاییندستی آمادگی بیشتر و استقلال بالاتری از وزارتخانههای تابعه خود داشته باشند، ادغام بهتر صورت میگیرد.
وی در این باره عنوان کرد: ادغام نفت و نیرو در خیلی از کشورها اتفاق افتاده است و برخی از این کشورها این تجربه را دارند که پس از ادغام دوباره این دو بخش تجزیه شدهاند.
مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت با اشاره به اینکه پیشنهاد ادغام وزارت نفت و نیرو در دو برنامه توسعه گذشته نیز مطرح شده بود، اظهار کرد: موفقیت این کار در نهایت به شرکت های تابعه بستگی دارد که چه میزان آمادگی این کار را داشته باشند.
قوام پور افزود: لازم است پیش از ادغام بار اضافی تصدیگری از دوش وزارتخانهها برداشته شود تا بتوان بخشهای مختلف انرژی را در یکجا جمع کرد در واقع موضوع ادغام در خیلی از کشورها مطرح شده است، اما چگونگی اجرای آن بسیار تعیینکننده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بحث ادغامها در برنامه ششم توسعه در مورد سازمانهای دیگری نیز مطرح شده است، تصریح کرد: برای مثال این موضوع نیز طرح شده که بخش منابع آبی به محیط زیست منتقل شود، اما در نهایت مدیریت، اجرا و اداره ادغام دارای اهمیت است در حال حاضر این بحثها در حد طرح اولیه قرار دارد و با نهایی شدن فاصله دارد.
مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت همچنین درباره اینکه تجربه کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای نفتی و گازی در مورد اداره بخشهای انرژی چه بوده است، اضافه کرد: در کشورهای همسایه ایران بیشتر شرکتهای نفتی تحت غلبه بخش دولتی هستند، اما برای ادغام لازم است تصدیگری کاهش پیدا کند.
قوامپور ادامه داد: کاهش تصدیگری به این معناست که بخشهای توزیع نفت، گاز و برق از بدنه وزارتخانه جدا شود، اما در کشورهای اطراف ایران دولتی بودن قالب است.
وی با اشاره به اینکه برنامههای قبلی برای ادغام نفت و نیرو در یکدیگر چندان جدی نبوده است، گفت: امروز نیز باید از سوی دولت و مجلس بررسی شود که آیا زمان ادغام رسیده است و یا خیر.
مدیر برنامهریزی استراتژیک وزارت نفت در پاسخ به این سوال که پروژه تشکیل وزارت انرژی به چه میزان زمان نیازمند است، گفت: اگر پیشنهاد ادغام تصویب شود ظرف یکسال این کار صورت میگیرد، اما من فکر میکنم از زمان پیشنهاد تا اجرا برای فراهمکردن شرایط لازم یک تا دو سال زمان نیاز است، چرا که این وزارتخانه به ساختار جدید و شرح وظایف جدید نیازمند است.
وی در پایان تصریح کرد: احساس می شود که نظات مخالف در این زمینه وجود دارد و این امکان نیز هست که برنامه ادغام به برنامههای بعدی توسعه و سالهای آینده منتقل شود.
انتهای پیام