مدیر صنایع کشاورزی و دبیر سلامت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در راستای تولید محصول سالم تاکنون هشت طرح تحقیقاتی در زمینه سلامت و تولید محصول سالم در این استان قزوین اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قزوین، «ابردات مصلایی» در جلسه مشاوران سلامت دستگاههای اجرایی استان با بیان این مطلب افزود: این طرحها در زمینه مصرف بهینه کودهای شیمیایی و مدیریت تلفیقی تغذیه گیاهان زراعی و باغی و جایگزینی کودهای زیستی بهجای کودهای شیمیایی، بررسی آلایندههای منابع خاک اراضی مشروب از آبهای نامتعارف در مناطق الوند و قدیم آباد، اجرای طرح IPM زیتون در سطح 10 هکتار و استفاده از کودهای زیستی و روشهای بیولوژیک در مبارزه با آفات باغی اجرا شده است.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین براساس رسالت اصلی خود در جهت نیل به امنیت غذایی بر مبنای تولید غذای کافی و سالم و پیرو مفاد قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب مجلس شورای اسلامی و بندهای مربوطه در قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور، اقدام به برنامهریزی و انجام فعالیتهای اجرایی مرتبط با تولید و فرآوری محصولات غذایی سالم و ارگانیک در بخشهای مختلف تولیدات باغی، زراعی، دام و طیور و شیلات و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی کرده است.
مصلایی تشکیل «کمیته سلامت سازمان» بهمنظور منسجم کردن فعالیتهای سلامتمحور بخشهای مختلف سازمان و انجام هماهنگیهای بین بخشی با سایر دستگاههای مربوطه، فعال کردن کمیتههای تولید «محصول سالم» و «محصول ارگانیک»، برگزاری سمینارها و دورههای آموزشی در ارتباط با موضوعات مختلف سلامت محصول در سطح مدیران، کارشناسان و بهرهبرداران بخش های مربوطه را از برنامههای پایه این این کمیته برشمرد.
دبیر کمیته سلامت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین همچنین پیگیری و برنامهریزی در راستای اجرایی کردن دستورالعمل ارسالی وزیر جهاد کشاورزی در خصوص تصویب استان قزوین بهعنوان پایلوت تولید محصولات زراعی و باغی سالم و ارگانیک و رعایت استانداردهای ملی و بینالمللی همچنان مدیریت پسماند گلخانهها و مصرف بهینه نهادهها و سموم شیمیایی را از دیگر برنامههای این کمیته دانست.
انتهای پیام