یک مقام مسوول کارگری خواستار شد

اختصاص درصدی از درآمدهای نفتی به تولیدکنندگان

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور معتقد است: اگر درصد اندکی از وام خرید خودرو به اشتغال و حل مشکل واحدهای تولیدی اختصاص داده می‌شد در کاهش بیکاری و شاغل کردن جوانان موثر بود.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور معتقد است: اگر درصد اندکی از وام خرید خودرو به اشتغال و حل مشکل واحدهای تولیدی اختصاص داده می‌شد در کاهش بیکاری و شاغل کردن جوانان موثر بود.

علی اصلانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مجلس در بودجه سال 94، اعتباری چهار هزار میلیارد تومانی را برای ایجاد اشتغال تصویب کرد اما در شرایطی که بودجه سال 1395 در حال ارائه به مجلس است، هنوز تکلیف این اعتبار مشخص نیست و مهمتر اینکه این بودجه مبلغ زیادی نیست که بتوان با آن شغل ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: امروز راه اندازی یک شغل به رقمی در حدود 100 تا 300 میلیون تومان نیاز دارد بنابر این با 4000 میلیارد تومان نمی‌توان اشتغالزایی کرد.

اصلانی با اشاره به رکود بنگاههای تولیدی و وضع بد کارگاهها، گفت: متاسفانه بسیاری از کارفرمایان نقدینگی ندارند و با مشکل فروش مواجه هستند به نحوی که برای پاس کردن چک‌ها و جلوگیری از انباشت محصولات خود در انبارها ناچار شده‌اند به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، اجناس و کالاهای خود را با اعمال تخفیف ویژه و فروش چندتایی به جای یکی به فروش برسانند تا از بازار حذف نشوند.

این مقام مسوول کارگری درعین حال به تزریق وام 25 میلیون تومانی خودرو اشاره و اظهار کرد: اگر درصد اندکی از 3000 میلیارد تومانی که دولت در قالب وام 25 میلیون تومانی خرید خودرو برای حمایت از خودروسازان و کارگران کارخانه‌های خودروسازی که در معرض ریزش و اخراج بودند،اختصاص داد، صرف اشتغال می‌شد بسیاری از جوانان و کارجویان سرخورده و دلزده سرکار می‌رفتند و فشار بر خانواده‌ها کم می‌شد.

به اعتقاد رییس کانون شورای اسلامی کار البرز بیشتر ثبت نام کنندگان در طرح وام خودرو برای فرار از بیکاری به خرید خودرو روی آوردند در حالی که هنوز یک ریال بابت این وام به حساب مراکز ثبت نام خودرو واریز نشده است،‌ به نحوی که در استان البرز مجموعه قطعه‌سازان رقمی در حدود 1000 میلیارد تومان از دو کارخانه خودروسازی کشور طلبکارند.

این مقام مسوول کارگری بخشی از مشکل تولیدکنندگان را به اجرای هدفمندی یارانه‌ها مرتبط دانست و افزود: مشکل تولیدکنندگان از آنجا آغاز شد که هدفمندی یارانه‌ها به اجرا در آمد ولی یارانه تولید به کارگاهها و کارخانه‌ها پرداخت نشد در نتیجه هزینه‌های کارفرمایان بدون هیچ سوبسید و یارانه‌ای افزایش پیدا کرد.

وی در پایان از دولت خواست تا مبلغی از بودجه نفت را در قالب ردیف اعتباری در بودجه‌های سالانه برای کمک به تولید کنندگان اختصاص بدهد زیرا در شرایط تورمی، تحریم‌های خارجی، عدم اختصاص یارانه‌ تولید و اوضاع نامساعد اقتصادی، تولید کنندگان دیگر رمقی برای تولید و رقابت و احیای کارخانه‌ها ندارند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ آذر ۱۳۹۴ / ۰۳:۲۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94091407652
  • خبرنگار : 71282