حمایت مالی صحا از ایجاد کسب و کار دانش بنیان در حوزه صنایع الکترونیک

تفاهم نامه همکاری بین صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) و دانشگاه فنی و حرفه ای با هدف اجرای طرح‌های کارآفرینی و پروژه‌های مبتنی بر دانش و فناوری منعقد شد.

تفاهم نامه همکاری بین صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) و دانشگاه فنی و حرفه ای با هدف اجرای طرح‌های کارآفرینی و پروژه‌های مبتنی بر دانش و فناوری منعقد شد.

به گزارش ایسنا این تفاهم نامه که در مراسم پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای در هتل المپیک تهران بین دکتر وحدت، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صحا و دکتر شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای به امضاء رسید در راستای ایجاد هم‌افزایی علمی و اجرایی در تبادل تجارب، اطلاعات، بهره‌برداری بهینه و هدفمند از امکانات و توانمندی‌های متقابل علمی و تخصصی موجود به ویژه در حوزه‌های مهارتی و فناوری در اجرای طرح‌های کارآفرینی و پروژه‌های مبتنی بر دانش و فناوری، و تجاری‌سازی نتایج حاصل از تحقیقات منعقد شده است.

همکاری با هدف حمایت از شرکت های نوپای مهارتی و خدماتی در حوزه الکترونیک و تبدیل ایده‌های فناوری و کارآفرینی به محصول یا خدمت، تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، رشد سریع بنگاه‌های نوپا و فناور در زمینه صنعت الکترونیک طبق سیاست‌گذاری مشترک، حمایت از توسعه طرح‌های کارآفرینی در سطح ملی و بین‌المللی، همکاری در زمینه ارائه دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت تخصصی برای صنایع الکترونیک، همکاری در زمینه ارائه خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌های فنی و تهیه طرح‌های توجیهی، همکاری در تدوین شاخص‌های اثربخشی، سنجش و پایش آن‌ها برای طرح‌های اجرا شده و ارائه گزارش‌های لازم و همکاری در زمینه شناسایی و تعریف مدل‌های جدید حمایتی در حوزه‌های مختلف و فراهم آوردن ساز و کار اجرایی آن از جمله موضوعات این تفاهم نامه به شمار می رود.

دکتر علی وحدت، مدیرعامل صحا قبل از امضای این تفاهم نامه با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای با بیش از 170 مرکز دانشگاهی دارای پتانسیل بزرگی در مهارت افزایی در کشور است، گفت: ظرفیت بالای فیزیکی و کادر هیات علمی و نیروی انسانی دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند زمینه ساز جهش بزرگی در بخش کارآفرینی و پرورش نیروی فنی و ماهر در کشور باشد.

وی با تاکید بر اینکه آموزش، پژوهش و فناوری در دانشگاه ها جایگاه خاص خود را دارند، تصریح کرد: هر یک از این بخش ها باید به طور جداگانه مورد توجه گیرد و نمی توان انتظار داشت که پژوهش جای آموزش و فناوری جای پژوهش را در دانشگاه ها بگیرند.

وحدت ادامه داد: در این میان رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای مهارت افزایی دانشجویان و تربیت نیروی انسانی ماهر است که در بخش های مختلف صنعت کشور به کار مشغول شده تا سطح تولیدات و خدمات را ارتقاء بخشد.

وی با اشاره به فعالیت صحا زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک با نزدیک به ٢٠ سال سابقه از قدیمی ترین صندوق های حمایتی تخصصی است که وظیفه اش حمایت از صنایع ارتباطی، اتوماسیون، رایانه ای، الکترونیک نوری، قطعات الکترونیک، الکترونیک مصرفی و الکترونیک کاربردی است.

به گفته وحدت، وزرای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، تحقیقات و فناوری، اقتصاد و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نیرو و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی از جمله اعضای مجمع صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک هستند.

دکتر وحدت افزود: اعطای تسهیلات تا سقف 30 میلیارد ریال با نرخ ترجیحی 6 تا 18 درصد و صدور ضمانت نامه برای شرکت های حوزه الکترونیک کشور از جمله خدمات صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک محسوب می شود.

مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک با اشاره به عدم رشد سرمایه صحا در سال‌های اخیر گفت: با توجه به تاکید همه‌جانبه اسناد بالادستی توسعه کشور از جمله سند چشم‌انداز ایران ١٤٠٤، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر نقش و جایگاه ویژه اقتصاد دانش‌بنیان و صنایع پیشرفته و سهم چشمگیر صنایع الکترونیک در فناوری‌های پیشرفته کشور، با عزم دولت تدیبر و امید، ٢٥ میلیون دلار جهت تقویت سرمایه صحا منظور شد.

وی با اشاره به ظرفیت های مناسب صنعت الکترونیک در کشور گفت: نیروی انسانی تحصیل کرده یکی از پتانسیل های ارزنده این بخش است چرا که بهترین فارغ التحصیلان دانشگاهی در رشته های برق، الکترونیک و IT تحصیل کرده اند. همچنین ارزش افزوده بالای این حوزه جذابیت خاصی را فراهم کرده که هم در اشتغال کشور موثر است و هم می تواند مانع خروج نخبگان از کشور شود.

مدیرعامل صحا با اشاره زمینه های همکاری با دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: آموزش های مهارتی برای صنایع حوزه الکترونیک کشور از جمله محورهای همکاری صحا با دانشگاه به شمار می رود به طوریکه شرکت ها و واحدهایی که نیازمند بهره مندری از خدمات آموزشی و مهارتی هستند می توانند با دریافت تسهیلات صندوق از خدمات دانشگاه فنی و حرفه ای برخوردار شوند.

وی افزود: همچنین بر اساس این تفاهم نامه به دنبال این هستیم، افرادی که در دانشگاه فنی و حرفه ای مهارت دیده اند، چنانچه در صنایع الکترونیک کشور جذب شوند، صحا به این واحدها با اعطای تسهیلات حمایت کند.

به گفته وحدت چنانچه نیروهای مهارتی دانشگاه ها اقدام به ایجاد شرکت های کوچک در درون دانشگاه ها کنند که منجر به شکل گیری کسب و کار کوچک شود، با معرفی دانشگاه صحا آمادگی حمایت از این شرکت های نوپا را دارد.

وی در ادامه توضیح داد: دانشگاه می تواند بستر و زیرساخت های لازم برای شروع فعالیت این شرکت ها از جمله فضای فیزیکی، کارگاه های مشترک و زیرساخت های IT را در اختیار این شرکت ها قرار دهد و صحا نیز از فعالیت های آنها حمایت کند.

به گزارش صحا، پس از امضای تفاهم نامه، دکتر وحدت مدیرعامل صحا به همراه جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات از نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری واحدهای دانشگاه فنی و حرفه ای بازدید کردند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ آبان ۱۳۹۴ / ۱۷:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94082515432
  • خبرنگار :