طرح 18 ماهه روسیه برای اصلاح قانون اساسی سوریه و برگزاری انتخابات

خبرگزاری رویترز از تهیه پیش‌نویس طرحی از سوی روسیه خبر داد که در آن پیش‌بینی شده دولت و اپوزیسیون سوریه ظرف 18 ماه قانون اساسی را اصلاح کنند و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام برگزار شود.

خبرگزاری رویترز از تهیه پیش‌نویس طرحی از سوی روسیه خبر داد که در آن پیش‌بینی شده دولت و اپوزیسیون سوریه ظرف 18 ماه قانون اساسی را اصلاح کنند و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیش‌نویس سندی که به دست خبرگزاری رویترز افتاده، نشان می‌دهد که این پیشنهاد هشت بندی توسط مسکو و پیش از مذاکرات بین‌المللی شنبه آتی درباره سوریه تدوین شده است. این سند مشارکت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را در انتخابات آتی منتفی نمی‌داند؛ امری که دشمنان اسد آن را مغایر با روند صلح قلمداد می‌کنند.

در این سند آمده است: رئیس‌جمهوری منتخب سوریه فرمانده کل نیروهای مسلح خواهد بود و کنترل سرویس‌های ویژه و سیاست خارجی را در دست خواهد داشت.

این درحالی است که یک سخنگوی وزارت خارجه روسیه تدوین هرگونه سندی از سوی مسکو را برای نشست بین‌المللی آتی در وین رد کرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: این اطلاعات صحت ندارد.

طرف‌های سوری باید در کنفرانس آتی که با تلاش سازمان ملل متحد برگزار می‌شود بر روی بندهای پیشنهادی روسیه توافق کنند. رویترز مدعی است که مسکو براساس پیش‌نویس این سند پذیرفته که روند 18 ماهه اصلاحات به ریاست اسد نباشد بلکه یک نامزد مورد توافق تمام طرف‌ها اصلاح قانون اساسی را بر عهده بگیرد.

روسیه در چند ماه گذشته تلاش‌های دیپلماتیک برای حل درگیری سوریه را که جان صدها هزار تن را گرفته و میلیون‌ها تن دیگر را بی‌خانمان کرده، افزایش داده است. در دور اول مذاکرات وین که ماه گذشته میلادی برگزار شد، روسیه گفت که می‌خواهد گروه‌های اپوزیسیون در گفت‌وگوهای آتی حضور داشته باشند و لیستی از اسامی را با عربستان تبادل کرد.

براساس این پیش‌نویس، اپوزیسیون سوریه که در روند سیاسی شرکت می‌کند باید یک "هیات متحد" تشکیل دهد و از قبل بر روی آن توافق داشته باشند. در ادامه طرح مسکو آمده است: آنها باید اهدافی از جمله عدم اجازه به تروریست‌ها برای رسیدن به قدرت در سوریه و حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و حفظ استقلال سیاسی سوریه را محقق کرده و نیز اصل سکولار و دموکرات بودن این کشور را در نظر داشته باشند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۰ آبان ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94082011923
  • خبرنگار : 71402