رییس اتاق بازرگانی:

وضعیت خوبی از نظر اقتصادی نداریم و به شرایط پسا تحریم امیدواریم

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: از نظر اقتصادی وضعیت خوبی نداریم اما به شرایط پساتحریم امیدواریم.

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: از نظر اقتصادی وضعیت خوبی نداریم اما به شرایط پساتحریم امیدواریم.

به گزارش سرویس علمی ایسنا محسن جلال‌پور در نشست مسؤولان اتاق بازرگانی ایران با معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور افزود: بیکاری، پروژه‌های نیمه تمام فراوان، حجم بزرگی از تعهدات دولت به بخش خصوصی، بدهی‌های دولت، هزینه‌های جاری در کنار ارزان شدن قیمت نفت فشار زیادی به دولتمردان وارد می‌کند ولی به گذر از دوران تحریم و ورود به پساتحریم امیدواریم.

وی با بیان اینکه توسعه دانش بنیان در کشور بر سه پایه نخبگان، پهنای باند و محیط مناسب کسب و کار استوار است اظهار داشت:از نظر جمعیت نخبگان ظرفیت خوب و بیش از انتظاری در کشور وجود دارد.

جلال‌پور در خصوص توسعه دانش بنیان در حوزه پهنای باند اظهار داشت: در این زمینه دولت یازدهم به خوبی عمل کرده ولی باید گام های بلندتری بردارد. در کشورهایی با درآمد کم ، هر ۱۰ درصد افزایش نفوذ پهنای باند ۱.۳۸ درصد در GDP کشور تاثیر می‌گذارد و این بدان معناست که به موضوع پهنای باند در کشور باید توجه زیادی شود..

رئیس اتاق بازرگانی با بیان اینکه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان قانون خوبی است گفت: از تصویب تا اجرای این قانون فاصله وجود دارد که ما در این راستا و برای اجرایی شدن کامل آن و همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی داریم و کمیته اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی با بیان اینکه توسعه منابع نفتی امروزه امکانپذیر نیست گفت: باید توسعه را در بخش خصوصی و توسعه پایدار دنبال کرد.

جلال‌پور به قانون حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان اشاره کرد و با بیان اینکه باید برای تحقق این قانون همه ظرفیت‌ها را به کار گیریم تاکید کرد: شرکت های دانش بنیان باید رقابتی شوند و به نفع کشور رشد یابند.

جلال پور گفت: سهم شرکتهای دانش‌بنیان در اقتصاد ملی بسیار کم است و معتقدم عدم وصول مالیات از این شرکت ها تاثیری در مالیات کشور نخواهد داشت اما در آینده می‌توانند منافع زیادی برای کشور ایجاد کنند.

وی افزود: با این که دولت و مجلس کمک های خوبی برای شرکتهای دانش‌بنیان در نظر گرفته‌اند ولی ساز و کار این حمایت ها خوب نبوده و درصدی از این حمایت ها محقق نشده است

جلال پور حمایت مالی از شرکتهای دانش‌بنیان را نیازمند الگوهای خاص خود دانست و با تاکید بر بهره‌گیری از الگوهای موفق جهانی گفت: ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور تیغ دو لبه‌ است. ما با کشورهایی مانند چین و مالزی بهترین همکاری‌ها را داریم اما برای سرمایه‌گذاری در کشورهای آمریکای لاتین با مشکلاتی روبرو هستیم و باید هوشمندانه عمل کنیم و همکاری‌های جهانی باید به کسب مهارت های داخلی منجر شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94081106223
  • خبرنگار :