اینجا همهچیز منظم است و خبری از بینظمی، ترافیک، بوق ماشینها، تأخیر و دیر رسیدن نیست... اینجا زوریخ، گرانترین شهر دنیا است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، زوریخ بزرگترین و پرجمعیتﺗﺮین شهرِ سوئیس و پایتخت فرهنگی این کشور است که در ابتدای ورود به آن، بیشترین چیزی که جلب توجه میکند، آرامش حاکم در میان مردم است؛ آرامشی که ناشی از دور بودن هیاهوهای رایج در یک کلانشهر است.
حملونقل عمومی به ویژه خطوط تراموا مهمترین ویژگی شهر زوریخ است که بخش زیادی از آرامش حاکم در این شهر را سبب شده است.
همه جای شهر تحت پوشش خطوط مختلف تراموا، مترو، اتوبوس و همچنین قایقهای مخصوص حمل مسافر است و در هر ایستگاه تایم ورود هر خط اعلام میشود که علیرغم تداخل برخی از خطوط تراموا با مسیر عبور خودرو، اما کمترین تأخیری در ورود و خروج آنها از ایستگاه مشاهده نمیشود.
حرکت وسایل حمل و نقل عمومی در این کشور معروف به ساعت به قدری دقیق است که میتوانید ساعتتان را با ورود قطار یا تراموا به ایستگاه تنظیم کنید.
خرید بلیت به صورت مکانیزه که دستگاه آن در همه ایستگاهها نصب شده است، مشخص بودن مسیر حرکت از طریق نقشههایی که در ایستگاهها و داخل ترنها قرار دارد و اعلام لحظه به لحظه ایستگاهها و مشخص بودن ایستگاههای مشترک، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را برای هر شخصی مهیا میکند و حتی توریستها هم با هر زبان و درک و فهمی در بدو ورود به راحتی میتوانند با استفاده از این وسایل خودشان را به نقطه دلخواهشان برسانند.
حتی در داخل تراموا قبل از رسیدن به ایستگاههایی که با دیگر خطوط مشترک هستند، ساعات ورود خطهای دیگر درج میشود و نام ایستگاههای دیگر هم با تایم رسیدن مشخص شده است.
سوئیسیها در احداث خطوط تراموا آنقدر باتجربه هستند که به بسیاری از کشورهای دیگر از جمله آمریکا تجربیاتشان را منتقل کردهاند.
تراموا و قطارهایی هم برای استفاده افراد ویلچرنشین وجود دارد که ساعات ورود آنها نیز روی تابلوها با علامت ویلچر مشخص است.
با وجود آنکه برای ورود به مترو و تراموا محلی برای ارائه بلیت تعبیه نشده و کسی بلیت چک نمیکند، اما همه خود را موظف میدانند از دستگاههای مکانیزه بلیت خریداری کنند؛ بلیتهایی که قیمت روزانهی آن حدود 8 فرانک (معادل 32 هزار تومان) و تک سفر آن حدود 2 تا 4 فرانک است. ارقامی که براساس مسیر حرکت در منطقه 110 زوریخ که مراکز اصلی در آن واقع شده، متغیر است.
تعدد وسایل حملونقل عمومی در زوریخ و خلوت بودن آنها در کنار استفاده زیادی که از دوچرخه میشود باعث شده کمتر ماشین شخصی در سطح شهر دیده شود و برخلاف اکثر کلانشهرها، از ترافیکهای آزاردهنده در سطح شهر خبری نیست. در آنجا بهانه رایجی برای دیر رسیدن با عنوان «در ترافیک گیر کردم» وجود ندارد.
زوریخ ضمن آنکه دو سال پیاپی است شهری با بهترین کیفیت زندگی در جهان شناخته میشود، در اواخر شهریور هم به عنوان گرانقیمت ترین شهر جهان شناخته شد و از جمله شهرهایی است که مردم در رفاه کامل به سر میبرند. به طوریکه در سطح شهر هیچ نشانی از تکدیگری نیست و یا حتی دستفروشی هم دیده نمیشود.
هزینههای بالای زندگی در این شهر باعث شده مهاجران کمتری هم به این شهر مهاجرت و در آنجا زندگی کنند.
نماد شهر کلیسایی با برجهایی دو قلو به نام "گراس مونستر" در کنار رود لیمات است که در روبروی آن کلیسای دیگری به نام "فرامونستر" با برج تیز سبز رنگ بلندی که نقاشی شیشههای داخل آن مشهور است قرار دارد و شبها جلوه زیبایی را به شهر میدهند. راس هر ساعت تا دقایق زیادی صدای ناقوس کلیساها در شهر طنینانداز میشود.
"سنت پیتر" دیگر کلیسای اصلی زوریخ است که در نزدیکی دو کلیسای دیگر واقع شده و به تعبیری بزرگترین صفحه ساعت کلیسا در اروپا بر روی برج آن قرار دارد.
طبیعت بکر این شهر و اطراف آن از دامنه کوههای آلپ گرفته تا دریاچه زوریخ در دل شهر، از زیباییهای دیگر زوریخ محسوب میشود.
یکی از بزرگترین باغ وحشهای دنیا نیز در زوریخ واقع شده که در مناطق شمالی این شهر در مساحتی وسیع و طراحی ویژه با حیواناتی متعدد روزانه پذیرای شمار زیادی از گردشگران است.
مقر اصلی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) که این روزها محل مناقشات مختلفی است و چشم بسیاری از رسانهها به اتفاقات داخل آن دوخته شده در زوریخ و در مقابل باغ وحش این شهر قرار دارد، منطقهای سرسبز و خوش آب و هوا در شمال شهر و ساختمان بزرگی که اطراف آن را زمینهای فوتبال احاطه کرده است.
زوریخ که از آن به عنوان یک جهانشهر یاد میشود، مانند دیگر شهرهای سوئیس از امنیت ویژهای برخوردار است؛ به طوری که درصد جرم و جنایت در این کشور بسیار پایین اعلام شده و یکی از امنترین شهرها برای گردشگران محسوب میشود.
اینجا زوریخ از آرامترین شهرهای دنیا است...
گزارش و عکس از: خبرنگار ایسنا، مسعود نجفی
انتهای پیام