از اجرایی شدن طرحهای ترافیک و طرح زوج و فرد که ممنوعیت تردد را برای خودروها در بعضی ساعات و روزهای سال با تعیین پلاک ایجاد میکرد، بیش از 10 سال می گذرد.
مسئولان شهری با تاکید بر اینکه طرحهای زوج و فرد و ترافیک در شهر تهران با ایجاد 50 درصد محدودیت تردد تنها توانسته 4 درصد در کاهش آلودگی هوا نقش داشته باشد، اعلام کردند که باید جلوی تولید آلودگی را در پایتخت گرفت.
از همان ابتدای امسال مقرر شده بود تا پس از تکمیل مطالعات و تصویب در نهادهای مربوط از جمله شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی ترافیک کشور طرح LEZ که این روزها توسط شهرداری تهران «کاهش» (کنترل آلایندگی هوای شهر) نام گرفته، با آغاز شش ماهه دوم سال جاری اجرایی شود که قالیباف اجرای آن را به ابتدای آبان موکول کرد.
نسخههای تاریخگذشته تعطیلی مدارس و ادارات جوابگو نیست
بنا به اعلام شهردار تهران در حالی تنها چهار روز به اجرای طرح LEZ باقیمانده است که پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرده که به دلیل مهیا نبودن زیر ساختها، این طرح را اجرایی نمیکند. حالا معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تنها راه اجرای این طرح را «اقناع» میداند و میگوید که امیدوار است این سوالات و ابهامات با برگزاری جلسات بیشتر مرتفع شود.
مهندس سیدجعفر تشکری هاشمی در گفتوگو با خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: با وجود آنکه هماهنگیهای وسیعی در سطوح مختلف انجام شده اما احساس میشود که با توجه به ابهامات برخی دستگاهها هنوز نیاز به برگزاری جلسات مختلف است تا سوالات و ابهامات مرتفع شود.
وی با بیان اینکه این مسئله به معنای تضارب آراء نیست؛ گفت: دقت نظر به حدی است که باید شیوه اجرای این طرح را برای هر نهاد به صورت دقیق ترسیم کنیم، اما قبول کنید که چند روز دیگر با «وارونگی هوا» و افزایش آلودگی روبرو می شویم و دیگر نسخههای تاریخ گذشته و مردود تعطیلی مدارس و ادارات جوابگو نیست و باید به سمت اجرای روشهای علمی برویم.
وی با بیان اینکه جلسات بیشتری باید با تمامی دستگاههای دخیل در اجرای این طرح گذاشته شود تا با بحث اقناعی بتوانیم موضوع را پیش ببریم، در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در صورت اقناع نشدن پلیس اجرای این طرح به تعویق بیفتد؟ گفت: اقناع به این معناست که هر سوال و ابهام بجایی با توضیحات حل و فصل شود که قطعا در جلسات آتی سوالات قابلرفع مرتفع شده و اگر ایرادی نیز به مجموعه شهرداری وارد است مدنظر قرار میگیرد البته پیش فرض ما این است که همه دلسوز بوده و به سلامت مردم حساس هستند.
وی با بیان اینکه آیا پلیس راهور و یا نیروی انتظامی با طرح مخالفت کرده است گفت: مجموعه نظامی دارای سلسله مراتبی است که باید هماهنگیها درون آن انجام بگیرد. از آنجایی که این یک تصمیم جدی است باید با پلیس هماهنگ بوده و آنها را به کمال آگاهی برسانیم و اطمینان داریم ابهامات حل میشود.
معاون شهردار تهران برگزاری جلسات بیشتر را لازمه به دست آوردن رضایت پلیس راهور خواند و گفت: حتما با بحث اقناعی میتوانیم موضوع را جلو ببریم.
به گزارش ایسنا، با همه این شرایط کمتر از چهار روز دیگر به آغاز آبان، که به گفته شهردار تهران زمان اجرایی شدن طرح کاهش است، مانده است و باید منتظر ماند و دید که آیا با وجود تمامی اصرارها و انکارها، این طرح اجرایی خواهد شد یا خیر؟!
انتهای پیام