چراغقوه در صدر اقلامی است که باید همیشه در دسترس باشد و مهمترین اصل در مورد آن، عمر باتری داخلش است؛ اکنون محققان چراغ قوه Lumen را طراحی کردهاند که از حرارت بدن نیرو میگیرد و هرگز نیازی به باتری ندارد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا،چراغ قوهها از اقلامی هستند که چه برای حمل روزمره، ماجراجویی در فضای بیرونی و یا آمادهسازی برای فاجعه باید همیشه در دسترس باشند. اما جنبه مشترک این دستگاه فلورسنت، ارتباط کیفیت باتری داخل آنها با عملکردشان است.
چراغقوه Lumen که به اندازه یک انگشت است از یک ژنراتور حرارتی کوچک برای نیرودهی به یک الایدی پنج میلیمتری فوقشفاف Cree استفاده میکند. محققان ژنراتورهای حرارتی کوچک پوشیدنی را برای افزایش عمر باتری دستگاههای کوچک آزمایش کردهاند و یک دانش آموز دبیرستانی کانادایی نیز چندی پیش یک پیشساخت کاربردی چراغقوه را به عنوان پروژه جشنواره علمی ساخته بود که از حرارت بدن نیرو میگرفت.
با این حال، Lumen میتواند در نوع خود، اولین وسیلهای باشد که به راحتی در دسترس عموم مردم قرار دارد.
چراغقوه Lumen برای تبدیل گرما به الکتریسیته از طریق تفاوت دمای بدن و هوای محیط کار میکند. بنابراین اگر دمای محیط به 28 درجه سانتیگراد برسد، Lumen تا حدود 15 میلیآمپر بر 3 ولت برق تولید میکند تا یک الایدی 3000 میلی کاندلا را نیرودهی کند. برق اضافی در خازن داخلی ذخیره میشود.
بدنه چراغ قوه Lumen از آلومینیوم ماشینکاری شده یا تیتانیوم با وزن 35 گرم برای باتری جلویی و 45 گرم برای باتری دوم ساخته شده است. این فلزات نه تنها با دوام هستند،بلکه به عنوان یک گرما بر، دوبرابر کار کرده تا به عملکرد موثرتر ژنراتور حرارتی کوچک کمک کند.
اگرچه Lumen در قدرت روشنایی برشی قادربه رقابت با سایر چراغقوهها نیست، اما نور نسبتا کافی را برای پیدا کردن اشیا، پیدا کردن مسیر یا خواندن در تاریکی ارائه میکند.
چراغ قوه Lumen در حال حاضر در حال جمعآوری بودجه توسط شرکت Kickstarter است. در ازای 35 دلار به شما یک Lumen آلومینیومی و با 45 دلار یک واحد تیتانیومی ارائه میشود.
این چراغقوه تا در ماه فوریه 2016 در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام