با تشریح تسهیلات بنیاد برای استعدادهای برتر

معاون برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان: به هیچ کس برچسب نخبگی زده نمی‌شود

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای استعدادهای برتر گفت: دانشجویان دکتری تحت پوشش بنیاد می توانند از بین سه اعتبار آموزشیاری، پژوهشیاری و فنیاری و همچنین از بین دو اعتبار هسته‌ پژوهشی و هسته فناوری فرد از یک تسهیل استفاده کنند و علاوه بر آن از امکان بیمه اشتغال نیز برخوردار خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای استعدادهای برتر گفت: دانشجویان دکتری تحت پوشش بنیاد می توانند از بین سه اعتبار آموزشیاری، پژوهشیاری و فنیاری و همچنین از بین دو اعتبار هسته‌ پژوهشی و هسته فناوری فرد از یک تسهیل استفاده کنند و علاوه بر آن از امکان بیمه اشتغال نیز برخوردار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر غلامعلی منتظر در مراسم افتتاحیه نهمین همایش ملی «نخبگان فردا»، تبدیل هوش و استعداد به تخصص و خبرگی را از مهمترین ویژگی‌های فرد نخبه دانست و افزود: هدایت افراد به سمت نخبگی و اثرگذاری بی‌بدیل و یا کم‌بدیل در ذیل گفتمان جمهوری اسلامی هدف نهایی بنیاد ملی نخبگان است.

وی، اساس هدایت و توانمندسازی استعدادهای برتر کشور را آئین ‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: بر اساس آئین‌نامه اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان صاحب استعدادهای‌برتر، چهار جایزه آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگ در سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به افراد مشمول این آئین‌نامه اعطا می‌شود.

منتظر با بیان این که این تسهیلات در راستای توانمندسازی و هدایت افراد به سمت نخبگی و اثرگذاری برنامه‌ریزی است، خاطر نشان کرد: برای دانشجویان دوره پزشکی، چهارسال اول به عنوان کارشناسی، سال پنج تا هفتم پزشکی به عنوان دوره کارشناسی‌ارشد و دوره تخصص و فوق‎‌تخصص پزشکی به عنوان دکتری تخصصی منظور می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه مسیر نخبگی یک‌شبه طی نخواهد شد، اضافه کرد: برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان نه برای چشم‌انداز 1404 بلکه برای 1424 یعنی 30 سال آینده طراحی شده و بنیاد در صدد است زمینه مناسبی برای سپردن مدیریت تحولات کشور به دست نخبگان فراهم کند.

وی با تاکید بر این که بنیاد در تلاش است تا فرد مستعد برتر در محیط دانشگاه رشد کند و توان ذهنی خود را در این محیط به منصه ظهور برساند، تصریح کرد: از این رو این نهاد به هیچ فردی برچسب نخبگی نخواهد ‌زد.

منتظر با تاکید بر لزوم تداوم فعالیت‌های نخبگانی، اظهار داشت: نخبگی ویژگی جوهری نیست بلکه عرضی است. در طول مسیر خاصی و با توان‌افزایی حاصل و سپس به ثبوت می‌رسد. به همین دلیل، ملاک بنیاد ملی نخبگان در شناسایی مستعدان‌ برتر، مجموع فعالیت‌های نخبگانی فرد است و نه صرفا یک موفقیت خاص مانند برگزیده شدن در المپیاد علمی و یا رتبه تک‌رقمی در کنکور سراسری.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با بیان این که افراد بر اساس مقررات بنیاد ملی نخبگان توسط دانشگاه شناسایی و به بنیادهای نخبگان استانی معرفی می‌شوند، خاطر نشان کرد: برای دانشگاه‌های ‌برتر که تعداد بیشتری از دانشجویان مستعد را پذیرش کردند، سهمیه جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای دوره کارشناسی، گفت: جایزه آموزشی شامل اعتبار توانمندی آموزشی برای گذراندن دوره‌های آموزشی مورد نیاز فرد، جایزه پژوهشی شامل اعتبار ارتباطات علمی و اعتبار اجرای پایان‌نامه، جایزه فناوری شامل اعتبار توانمندی کارآفرینی و اعتبار فرهنگ شامل بیمه تکمیلی، رتبه دانشجویی، هدیه ازدواج، ودیعه مسکن (ویژه متاهلان)، تامین هزینه‌های سفرهای زیارتی و گردشگری برای واجدان شرایط دوره‌های کارشناسی در نظر گرفته شده است.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: در دوره کارشناسی‌ارشد در جایزه آموزشی، علاوه بر اعتبار توانمندی آموزشی، اعتبار آموزش‍یاری نیز اضافه شده است.

به گفته وی اعتبارات پژوهش‌یاری، ارتباطات علمی، اجرای پایان‌نامه، شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی و اعتبار هسته پژوهش در سبد جایزه پژوهش دوره کارشناسی ارشد قرار دارند.

منتظر به تسهیلات دوره دکتری اشاره کرد و گفت: جایزه آموزش این دوره همانند دوره کارشناسی‌ارشد است اما با اعتبارهای متفاوت اما جایزه پژوهش علاوه بر پژوهش‌یاری، اعتبار ارتباطات علمی، تسهیلات شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی، اعتبار اجرای رساله دکتری و اعتبار اعزام به فرصت‌مطالعاتی داخلی و خارجی نیز اضافه شده است. البته جایزه فناوری نیز با اعتبار بیشتری به همان سبک دوره کارشناسی‌ارشد اعطا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از بین سه اعتبار آموزشیاری، پژوهشیاری و فنیاری و همچنین از بین دو اعتبار هسته‌ پژوهشی و هسته فناوری فرد تنها می‌تواند از یک تسهیل استفاده کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ مهر ۱۳۹۴ / ۱۸:۴۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94072114234
  • خبرنگار : 30057