سید هدایت جهان آرا پدر شهید محمد جهان آرا، فرمانده سپاه خرمشهر درگذشت.
به گزارش ایسنا،پدر شهید جهانآرا صبح امروز بر اثر بیماری در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران درگذشت.
شهید محمدعلی جهان آرا
محمدعلی جهان آرا در سال 1333، در خرمشهر به دنیا آمد. وی در دوران کودکی از نزدیک با محرومیتهای جامعه آشنا گشت و از ایام نوجوانی مبارزه خود را آغاز کرد. او علی رغم سن کم، عضو گروهی به نام حزب الله در خرمشهر بود که در سال 1351، از سوی رژیم منحط پهلوی شناسایی و اعضای آن دستگیر شدند و او را به علت سن کم به یک سال زندان محکوم کردند، پس از آزادی از زندان فعالیت های خود را با شدت و آگاهی بیشتر دنبال کرد و پرتلاش تر از گذشته قدم به میدان مبارزه با رژیم ستمشاهی گذاشت.
با پیروزی انقلاب اسلامی، شهید جهان آرا تلاش پیگیر و کوشش پرثمر خود را، همپای مردم دلیر و مسلمان ایران در راه حفظ و پاسداری از دستاوردهای انقلاب آغاز کرد. هنگامی که سپاه پاسداران خرمشهر تشکیل شد، جهان آرا در شکل گیری آن نقش فعال و اساسی داشت. مسؤولیت واحد عملیات را به عهده گرفت و سپس به فرماندهی سپاه خرمشهر منصوب شد. با یورش وحشیانه ارتش صدام به میهن اسلامی، شهید جهان آرا با هماهنگی پاسداران و جوانان مؤمن خرمشهری به دفاع از شهر پرداخت. او مدت 45 روز در خرمشهر که همه جای آن را آتش و خون گرفته بود به مقاومت پرداخت. خرمشهر با این نبردهای شورانگیز او بود که به خونین شهر مبدل گشت.
پس از سقوط خرمشهر، وی اقدام به سازماندهی مجدد و انسجام نیروهای موجود نمود و پس از مدتی به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهواز و سرپرستی ستاد منطقه ی 8 منصوب شد.
شهید جهان آرا در مورد خرمشهر، این شهر حماسهساز تاریخ در جنگهای اخیر چنین میگوید:«مسأله خرمشهر یا خونین شهر، مسألهای برای رسالت و اثبات انقلاب اسلامی در منطقه شد. این شهر با این که از کوچکترین دفاع که بایستی در مرزهایش صورت میگرفت، برخوردار نبود، بزرگترین حماسه را در طول جنگ تحمیلی، با 45 تا 50 روز مقاومت مردانه خود در تاریخ آفرید.
مسأله خرمشهر را علاوه بر جریانی که باعث شد تا سقوط کند باید در دفاع آن دید، تقریباً با 250 کیلومتر مرز خشکی و آبی که آبادان و خرمشهر با عراق دارند، تنها یک گردان «دژ» که مکانیزه بوده و حالت پیاده داشت از آن دفاع میکرد و در اوایل جنگ نیز یک گردان نیمه تانک بود که وارد خرمشهر شد و در رابطه با لشکر 92 کلاً طوری برنامه ریزی شده بود که بتوانند 3 یا 4 روز مقاومت کنند و سپس نیروهای پشتیبانی لشکر وارد عمل شوند، اما بنا به دلایلی که نمی شود مطرح کرد، این پشتیبانی به آن صورت که باید انجام نگرفت. سپاه خرمشهر نیز به علت کمبود وسایل و تجهیزات نمیتوانست مقاومت کند و تنها کاری که توانستیم انجام بدهیم این بود که مسأله دفاع را در شهر پیاده کردیم و شهر را به صورت ضربتی دوربندی کردیم و کلیه تدافعات خودمان را در اطراف ساختمانهای حاشیه شهر انجام دادیم.مدت 45 روز مقاومت شد و بزرگترین حماسه ها را برادران پاسدار و ارتش و نیروهای بسیج و مردمی بخصوص جوانان متعهد و مسؤول خرمشهری آفریدند.»
بعد از پایان موفقیتآمیز عملیات ثامنالائمه (ع)، 5 تن از فرماندهان رده بالای ارتش و سپاه جهت تقدیم گزارش به امام خمینی (قدس سره) عازم تهران میشوند و به این منظور یک فروند هواپیمای سی– 130 در ساعت 43: 18 با 40 نفر سرنشین و 27 مجروح و 32 نفر شهید عملیات ثامنالائمه (ع) از فرودگاه اهواز به مقصد تهران به پرواز درمیآید.
هواپیما در ساعت59: 19 روز 7 مهرماه در 17 مایلی فرودگاه مهرآباد تهران در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه میشود و به علتی نامشخص هر چهار موتور هواپیما هم زمان خاموش میشوند. خلبان تلاش میکند هواپیما را در همان منطقه به زمین بنشاند. چرخهای هواپیما به وسیله دستگیره دستی باز میشود و هواپیما در زمین ناهموار فرود میآید و پس از طی مسافتی قریب به 270 متر در نقطهای متوقف و بال چپ هواپیما به زمین اصابت میکند. هواپیما متلاشی شده و آتش میگیرد که در نتیجه 49 نفر از سرنشینان هواپیما از جمله این پنج شخصیت نظامی شهید شدند.
شهید محمدعلی جهانآرا از جمله شهیدان این سانحه بود.
سیدمحمدعلی و سیدعلی دیگر فرزندان شهید هدایت جهانآرا هستند.
مراسم تشییع پدر شهیدان جهان آرا فردا ساعت 10 صبح در سالن دعای ندبه بهشت زهرا (س) تهران برگزار میشود.
خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نوبه ی خود درگذشت بزرگ مردی را که اسوه ی مقاومت و حماسه ی خرمشهر در مکتب تربیتی او پرورش یافته بود، به عموم هموطنان و خانواده ی شهیدان معزز هشت سال دفاع مقدس تسلیت می گوید.
انتهای پیام