خطر حملهی قلبی در افراد سیگاریِ زیر ۴۰ سال، ۵ برابر افراد غیرسیگاری است.
دکتر «رضا سالاری»، مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی لرستان، اظهار کرد: امروزه از هر سه مورد مرگومیر در جهان، یک مورد بهعلت عارضه قلبی است و سیگار، اصلیترین عامل ایجادکنندهی این بیماری است.
وی با بیان اینکه خطر حملهی قلبی در افراد سیگاریِ زیر ۴۰ سال، ۵ برابر افراد غیرسیگاری است، خاطرنشان کرد: این واقعیت از آنجا مورد اهمیت قرارمیگیرد که افراد جوان سیگاری، هرگز خود را در این سنین، مستحق بیماری قلبی و مرگ ناگهانی نمیدانند. بنابراین، ترک را به میانسالی و پیری که سن شیوع این بیماریهاست، موکول میکنند اما متأسفانه بهتکرار مواردی از مرگ ناگهانی، ایست قلبی در خواب و بیداری در افراد جوان سیگاری، بدون هیچ بیماری یا مشکل زمینهای، دیده شده است.
سالاری ادامه داد: سیگار با تنگ کردن رگهای داخلی بدن، سبب میشود قلب بیشتر تلاش کند تا بتواند با فشار بیشتری، خون را در رگهای تنگ به جریان اندازد که باعث فشار دوچندان به قلب و عوارض حاصل از آن میشود.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه سرطان قلب و عروق، از سرطانهای رایج در افراد سیگاری است، افزود: تنها سرطان ریه یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعهای از مسائل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز میکند.
انتهای پیام