در پی انتشار فراخوان جشنواره‌ی فیلم فجر،

این فراخوان تغییری دارد؟

فراخوان سی وچهارمین جشنواره فیلم فجر در حالی منتشر شد که تغییراتی جزئی نسبت به فراخوان دوره گذشته دارد.

فراخوان سی وچهارمین جشنواره فیلم فجر در حالی منتشر شد که تغییراتی جزئی نسبت به فراخوان دوره گذشته دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا‌، هرچند احتمال می رفت که فراخوان این دوره در مقایسه با دوره گذشته تفاوت‌هایی داشته باشد، اما انتشار این فراخوان نشان داد که فراخوان جشنواره سی و چهارم تغییرات زیادی ندارد.

سال گذشته با وجود مخالفت تعدادی از سینماگران با تفکیک بخش ملی و بین الملل و با در نظر گرفتن انتقاداتی که اردیبهشت امسال به بخش بین الملل جشنواره وارد شد، احتمال می رفت جشنواره سی و چهارم به سبک جشنواره های قبلی برگزار شود و بخش بین الملل آن نیز بهمن ماه همزمان با بخش ملی برپا باشد، اما انتشار فراخوان نشان داد که جشنواره سی و چهارم هم به سیاق جشنواره قبلی اش، بخش ملی و بین الملل جداگانه ای دارد.البته رییس سازمان سینمایی پیش از این در گفتگویی با ایسنا تاکید کرده بود که این تفکیک امسال هم ادامه خواهد داشت.

سال گذشته از آنجا که علیرضا رضاداد دبیر هر دو بخش ملی و بین‌المللی جشنواره بود‌، در فراخوان بخش ملی، کلیاتی هم درباره فراخوان بخش بین‌الملل منتشر شد ولی فراخوان جشنواره سی و چهارم فقط شامل بخش ملی است و با توجه به حضور رضا میرکریمی به عنوان دبیر بخش بین‌الملل‌، فراخوان این بخش به طور مجزا منتشر خواهد شد.

از سوی دیگر با توجه به برگزاری جشنواره مستقل مستند "حقیقت" که ویژه فیلم‌های مستند است و برخی گمانه‌زنی‌ها، احتمال می رفت شاید در این دوره حضور آثار مستند در جشنواره فجر ضروری نباشد، اما فراخوان جشنواره سی و چهارم نشان داد که امسال هم جشنواره فجر بخشی برای فیلم های مستند دارد که شامل مسابقه فیلم‌های مستند بلند است‌.

به گزارش ایسنا، شاید مهم‌ترین تغییر این فراخوان، راهیابی دو اثر از بخش "نگاه نو" فیلم های اول به بخش "سودای سیمرغ" مسابقه ملی باشد. از آنجا که سال گذشته تعدادی از شرکت کنندگان بخش "نگاه نو" معترض بودند که چرا فیلم‌های آنها در بخش مسابقه اصلی ارزیابی نمی‌شود و به ویژه بازیگران و عوامل فیلم‌ها نیز خواستار دیده شدن و ارزیابی آثارشان بودند‌، در این دوره از جشنواره مقرر شد حداقل دو اثر از بخش "نگاه نو" به بخش "سودای سیمرغ" راه پیدا کنند.

اما یکی از تفاوت های فراخوان امسال، تعریف بخشی جداگانه برای "هنر و تجربه" است که قرار است در این بخش از دو اثر تقدیر شود. از آنجاکه حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی یکی از دستاوردهای مهم خود را راه اندازی بخش هنرو و تجربه می داند، شاید تعریف بخشی برای این اثار در جشنواره فجر چندان دور از ذهن هم نباشد.

از سوی دیگر نگاهی گذرا به زمان‌بندی ارسال آثار در هر دو فراخوان نشان می‌دهد که جشنواره سی و چهارم هم زمان‌بندی مشابهی با جشنواره سی و سوم دارد و از این حیث نیز تغییر چندانی نخواهیم داشت. بنابراین احتمال می‌رود دیگر برنامه‌های دبیر فعلی جشنواره نیز همچون برنامه‌های قبلی‌اش چندان جنبه عملی به خود نگیرد.

تغییر در فراخوان جشنواره‌های هنری گوناگون در کشور جشنواره زده ی ما امر رایجی است و در بسیاری مواقع شاهد اعتراض و انتقاد هنرمندان هستیم که چرا جشنواره های ما مانند دیگر جشنواره‌های معتبر جهانی، فراخوان و دبیر ثابتی ندارند و در هر دوره به تناسب سلیقه دبیر آن دوره دچار تغییر و دگرگونی می‌شوند. با این حال ازآنجاکه در هر دوره ، انتقاداتی نسبی را نسبت به برخی امور شاهدیم،تغییرات احتمالی در دوره‌های بعدی، اجتناب ناپذیر به نظر می رسد اما آنچه مهم است، این است که با یک فراخوان، نمی‌توان همه را راضی کرد و در بهترین حالت هم همیشه اعتراضاتی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، فراخوان سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر امروز سوم شهریور ماه منتشر شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 94060301958
  • خبرنگار : 71342