علی معلم با انتقاد از تفکیک جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان گفت: مشکلاتی که در برگزاری این جشنواره وجود دارد با این تصمیمات حل نمیشود.
این منتقد و تهیهکننده سینما در گفتوگویی با خبرنگار سینمایی ایسنا در ارزیابی تفکیک جشنواره بینالمللی کودک و نوجوان افزود: این تصمیم برای دور زدن موضوع گرفته شده و به نظر میرسد هیچ گونه کار کارشناسی بر آن انجام نشده است.
وی با اشاره به وضعیت سینمای کودک و نوجوان در دنیا افزود: در تمام دنیا جشنوارههای فیلم کودک کم شمار هستند چرا که تعداد فیلمهایی که در این زمینه ساخته میشود، چندان زیاد نیست اما حالا در ایران با تفکیک جشنواره کودک و نوجوان مشکلات این جشنواره را دو برابر میکنیم.
معلم با تأکید بر ضرورت ساماندهی و برنامهریزی منظم برای برگزاری جشنوارهها خاطرنشان کرد: بهتر است دوستان قبل از تغییرات ساختاری به فکر مدیریت سازمانیافته جشنواره باشند؛ چه ایرادی دارد یک جشنواره اگر برنامهریزی مناسبی برای برگزاریاش وجود ندارد، یک سال برگزار نشود؟! آیه که نیامده جشنوارهها باید هر سال برگزار شوند! برگزار نشدن یک جشنواره خیلی بهتر از برگزاری نامرتب و نامناسب آن است.
وی تأکید کرد: راه حل مشکلات جشنواره کودک گسترش آن نیست بلکه محدود کردنش است و با این وضعیتی که در زمینه تولید فیلم کودک و نوجوان در داخل کشور داریم، هیچ ضرورتی ندارد بخش مسابقه ایران را به طور مجزا داشته باشیم.
این تهیهکننده سینما با اشاره به وضعیت برگزاری دوره پیشین جشنواره کودک و نوجوان یادآور شد: سال گذشته یکی از بدترین دورههای جشنواره فیلم کودک بود. این جشنواره بسیار توهین آمیز و نامرتب برگزار شد و اگر قرار باشد امسال هم جشنوارهای نصفه و نیمه داشته باشیم، همان بهتر که برگزار نشود و به جای آن برنامهریزی سازمانیافتهای برای دورههای بعد انجام شود.
معلم در ادامه بر ضرورت مدیریت متمرکز جشنوارهها تاکید و خاطرنشان کرد: جشنوارهها باید مدیریت متمرکزی داشته باشند تا یک دبیر مشخص بتواند برنامههای انسجام یافته خود را پیش ببرد.
او با ابراز تأسف از مشکلات متعدد جشنوارههای هنری در ایران اضافه کرد: راه حل این مشکلات تفکیک بخشها نیست. همچنان که بخش بینالملل جشنواره فجر هم از بخش ملی جدا شد و هیچ ثمره خوبی نداشت. اما نمیدانم چرا دوستان اصرار دارند به جای حل مشکلات ریشهای، با تغییر روشهای ساختاری، مشکلات را به شکل مقطعی برطرف کنند.
این کارشناس سینما افزود: این تصمیمات هیچ منطقی ندارد جز منطق اینکه جشنواره حتما باید به هر قیمتی برگزار شوند و این غلطترین کار است.
علی معلم در پایان اضافه کرد: جشنواره فیلم کودک جزو جشنوارههای خوب سینمایی ایران است و محل برگزاریاش هم حتما باید شهری مثل اصفهان باشد اما حال که مقامات شهری امکان ساماندهی برنامهها را ندارند، درست نیست یک ماه مانده به برگزاری، ناگهان جشنواره را به شهر دیگری ببرند! به جای این کار، ای کاش یک سال جشنواره را تعطیل میکردند و سال آینده با هماهنگیهای لازم آن را به شکل مطلوبی برگزار میکردند.
به گزارش ایسنا، روز گذشته اعلام شد که جشنواره فیلم کودک و نوجوان بعد از این به صورت تفکیک شده برگزار میشود. بخش خردسال و کودک این جشنواره در اصفهان و بخش نوجوان آن در همدان برگزار خواهد شد و این دو بخش به صورت دو سالانه برگزار خواهند شد.
انتهای پیام