فارست بِرد، مخترع نخستین دستگاه تنفس مصنوعی مدرن جهان (ونتیلاتور) در سن 94 سالگی درگذشت.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، فراست بِرد یک خلبان بود که ابداع وی به نجات جان انسهای بیشماری کمک کرد.
انجمن مراقبتهای تنفسی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که بِرد روز یکشنبه (11 مرداد) در خانهاش در آیداهو چشم از جهان فرو بسته است.
فرانک سالواتوره، رئیس این انجمن اظهار کرد: دکتر بِرد به واقع یک پیشگام در مراقبتهای تنفسی و پزشکی ریوی بود.
بِرد که در کودکی با هنری فورد و اورویل رایت ملاقات کرده بود، در طول دوره خود به عنوان خلبان هواپیمای دوربرد ارتش آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم به تهویه مکانیکی علاقمند شد.
کنجکاوی وی به زمانی باز می گردد که در زمان پرواز با یک هواپیمای بمبافکن Junkers 88 با مشکل تنظیمکنندهای که در کابین خلبان برای انتقال اکسیژن به خلبانان آلمانی در ارتفاع بالا بکار میرود، روبرو شد.
درسهایی که دکتر بِرد در زمان ارتقای دستگاه یاد گرفت، در نهایت منجر به طراحی دستگاه Bird Mark 7 شد که انجمن مراقبتهای تنفسی آمریکا آن را «نخستین دستگاه تنفس مصنوعی به منظور استفاده برای بیماران بشدت بدحال» خوانده است.
پس از گذشت چند سال، این دستگاه با ماشینهای دستوپاگیر ریه مصنوعی جایگزین شد که در بخشهای بیمارستانهای آمریکا و سایر کشورها به منظور درمان بیماری فلج اطفال مورد استفاده قرار داشتند.
بِرد بطور خاص به ابداع کم هزینه و به تولید انبوه رسیده Baby Bird افتخار میکرد که در سال 1970 معرفی شد و میزان مرگومیر نوزادان دچار مشکلات تنفسی را به کمتر از 10 درصد رساند.
وی در سال 1995 در تالار ملی مشاهیر مخترع پذیرفته شد اما در مستندی در سال 2009 اعلام کرد که خود را مخترع نمیداند. وی در این باره اظهار کرد: شما نیازی را میبینید و آن را اصلاح میکنید.
دلیل مرگ بِرد هنوز اعلام نشده است.
انتهای پیام