یک وکیل دادگستری گفت که اعمال مجازاتهای جایگزین حبس در تربیت و بازآموزی زندانیان بسیار موثر است و قضات هم می توانند با استفاده از ظرفیتهای قانونی اینگونه مجازاتها را برای متهمانی که نیاز نیست در زندان باشند، در نظر گیرند.
محمدرضا کامیار در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تاکید رئیس قوه قضاییه بر کاهش حبسهای غیرضروری از طریق اعمال مجازاتهای جایگزین حبس، اظهار کرد: قبل از قانون مجازات اسلامی بعضی از قضات با ابتکارات عملی خود از اینگونه مجازاتها و راههایی که بتوانند مجازات حبس را تبدیل کنند، استفاده میکردند؛ البته در کشورهای مترقی نیز از اینگونه مجازاتها استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه ما شاهد تراکم زندانیان در کشورمان هستیم، گفت: متاسفانه برخی از زندانها فضای کافی را برای زندانیان ندارند، چه برسد به اینکه در تربیت و سالمسازی زندانیان تاثیر داشته باشند؛ بنابراین اعمال مجازاتهای جایگزین حبس میتواند در تربیت و بازآموزی زندانیان بسیار موثر باشد.
کامیار با یادآوری اینکه ما امکان تغییر دادن بعضی از مجازاتها را نداریم، یادآور شد: طبیعتا در مورد بعضی از مجازاتها، برای صیانت از جامعه نیاز است که مجرم در زندان باشد.
این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه در مورد افرادی که جزو مجرمان حرفه ای نیستند، ما هر چقدر بتوانیم از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کنیم بهتر و تاثیرگذارتر است، اظهار کرد: گرچه قانونگذار از حیث تکلیف راه هایی را برای تبدیل مجازات های جایگزین حبس در نظر گرفته اما همانند گذشته که قضات با استفاده از ظرفیت های قانونی اینگونه مجازات ها را در نظر می گرفتند، در حال حاضر هم می توانند اینگونه مجازات ها را اعمال کنند.
انتهای پیام