تلاش‌های وزیرخارجه انگلیس برای توجیه مداخله نظامی در سوریه

در حالی که دولت انگلیس به دنبال به دست آوردن مجوز لازم از مجلس برای انجام عملیات در داخل خاک سوریه است، وزیر امور خارجه این کشور در سخنانی خطاب به کمیته منتخب امور خارجه مجلس عوام تصریح کرد: کشورهای غربی به دلیل فرآیند دموکراتیک پرزحمتی که دارند نمی‌توانند واکنش به موقعی به چالش‌های بین‌المللی نشان دهند و این باعث می‌شود در تعامل با روسیه متضرر شوند.

در حالی که دولت انگلیس به دنبال به دست آوردن مجوز لازم از مجلس برای انجام عملیات در داخل خاک سوریه است، وزیر امور خارجه این کشور در سخنانی خطاب به کمیته منتخب امور خارجه مجلس عوام تصریح کرد: کشورهای غربی به دلیل فرآیند دموکراتیک پرزحمتی که دارند نمی‌توانند واکنش به موقعی به چالش‌های بین‌المللی نشان دهند و این باعث می‌شود در تعامل با روسیه متضرر شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس در این سخنان خود گفت: ما به عنوان یک کشور و عضوی از ائتلاف ناتو باید درباره اینکه چطور با چالش فرآیند تصمیم گیری نسبتا پرزحمت خود تعامل داشته باشیم، فکری بکنیم.

وی با اشاره به چابکی بیشتر روسیه در بحران‌ها آنگونه که اخیرا نشریه فایننشال تایمز به آن اشاره کرده، گفت: دولت‌های غربی درخصوص هرگونه اقدام خود باید پشتیبانی طیف وسیعی از بازیگران اعم از رسانه‌ها، پارلمان و مردم را به دست بیاورند.

وی در این خصوص به رای گیری سال 2013 پارلمان انگلیس علیه شرکت این کشور در اقدام نظامی در سوریه اشاره کرد.

هاموند تاکید کرد: ما شاهدیم که عراق و سوریه یک عرصه واحد با مجموعه محدودی از مجوزها هستند که باعث می‌شود اقدامات در یک مرز مصنوعی متوقف شوند، چنین چیزی به لحاظ نظامی ناکافی است. این دشوار است که ببینیم چطور داعش به طور موثر و از طریق نظامی شکست می‌خورد در حالی که عملا در پایگاهش در شهر رقه سوریه هنوز شکست نخورده است.

وزیر امور خارجه انگلیس خاطرنشان کرد: این که هواپیماهای انگلیسی را به ماموریت‌های شناسایی برفراز سوریه بفرستیم اما جلوی آنها را در بمباران مواضع داعش بگیریم، به لحاظ نظامی ناکافی است.

فیلیپ هاموند خاطرنشان کرد که عملیات‌های انگلیس در سوریه در یک مرز مصنوعی متوقف می‌شوند.

وی افزود: تا جایی که مساله به دشمن مربوط می‌شود هیچ مرزی در عراق و سوریه وجود ندارد اما ما در حال انجام عملیات در یک طرف این مرز و اجرای حملات مرگبار هستیم اما در طرف دیگر تنها به انجام ماموریت‌های شناسایی و نظارتی می‌پردازیم.

هاموند گفت: به لحاظ یک ارزیابی منطقی و نظامی چنین چیزی ناکافی است. یک هواپیمای شناسایی انگلیسی که می‌تواند برفراز سوریه مسلح باشد عملیات خود در این کشور را غیر مسلح انجام می‌دهد، اگر انجام عملیات نیازمند اطلاعات راهبردی باشد این هواپیما مجبور می‌شود یک هواپیمای دیگر متعلق به یکی از شرکای ائتلافی را موظف کند تا به سوریه رفته و این حمله را انجام دهد. اما یک منطق ساده در خصوص توانایی اجرای عملیات مسلحانه در هر دو سوی مرز وجود دارد.

وزیر امور خارجه انگلیس همچنین گفت: لندن خواهان همکاری نزدیک با ایران برای از بین بردن گروه تروریستی داعش است.

فیلیپ هاموند خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای با ایران امکان گشایش روابط به سوی یک گفت‌وگوی سازنده‌تر با ایران را که در ارتباط با اتفاقات عراق مهم خواهد بود، فراهم می‌سازد.

با این حال وزیر خارجه انگلیس نسبت به "تعامل بیشتر ایران برای جنگ با داعش" اظهار خوش بینی نکرد و گفت: ما هنوز نمی‌توانیم روی این مساله حساب باز کنیم.

وی همچنین در ادامه گفت: تنها چیزی که ما می‌توانیم بگوییم این است که ایران نگرانی مشترکی با ما دارد، به طور خلاصه باید گفت که آنها نیز داعش را یک دشمن مرگبار می‌دانند که باید ریشه کن شود.

هاموند همچنین اظهار امیدواری کرد که در منطقه و به ویژه در سوریه شاهد انتقال قدرت از حکومت حاکم به دولتی باشد که مشروعیت داشته و می‌تواند جنگ علیه داعش را به پیش ببرد.

وی افزود: آنچه که ما در سوریه نباید انجام دهیم تکرار اشتباه عراق و از بین بردن نهادهای دولتی و ایجاد خلا قدرت در این کشور است.

هاموند خاطرنشان کرد، انگلیس به دادن آموزش و تجهیزات به آنچه که وی گروه‌های مخالف میانه رو خواند که با نیروهای بشار اسد می‌جنگند، ادامه خواهد داد.

وی تصریح کرد که "با کمک این نیروها و همچنین با کمک ایران" امیدوار به روی کارآمدن "مسئولان دارای مشروعیت سیاسی" در سوریه است که از سوی همه گروه‌های میانه روی مخالف مورد پذیرش باشند.

وی افزود: برای رسیدن به هدف ایران باید تا حدی نحوه تعامل خود با جامعه بین‌الملل را تغییر دهد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ تیر ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94043116479
  • خبرنگار : 71415