معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی از برگزاری بازارچههای صنایعدستی به مناسبت عیدفطر خبر داد.
«بهمن نامورمطلق» در گفتوگو با خبرنگار صنایع دستی ایسنا بیان کرد: برخی از استانها با تدبیر خودشان در ماه مبارک رمضان بازارچه صنایع دستی برپا کردند. در تهران هم در برج میلاد و برخی مکانهای دیگر این بازارچهها توسط شهرداری برپا شده است، زیرا کار ما گفتمانسازی و تشویق شهرداری به انجام چنین کارهایی است. در برخی جاها نیز ما نظارت جدیتری داریم؛ ما متولی نمایشگاهها نیستم و آنها را تشویق، ساماندهی و گاهی اوقات هم حمایت میکنیم.
او ادامه داد: قرار است مثل عید نوروز در سراسر کشور بازارچههای صنایع دستی در مراکز گردشگری برگزار شود. سال گذشته در استانهایی مثل کهگیلویه و بویراحمد و چهار محالوبختیاری رکورد گردشگری شکسته شد و ما برای این استانها راهاندازی بازارچههایی را به صورت موقت پیشبینی کردیم.
معاون صنایعدستی درباره نقش شهرداری در این زمینه گفت: شهرداریهای کشورهای دیگر بیش از آن چیزی که شهرداری ما فعال است در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند، مثلا در کشورهای دیگر مثل مالزی و سنگاپور شهرداریها مراکز فروش صنایعدستی راهاندازی میکنند. شهرداریها در کشورهای دیگر نیز سهم بیشتری را در شکوفایی صنایع دستی ایفا میکنند.
نامورمطلق با بیان اینکه شهرداریها در برگزاری نمایشگاهها با ما هماهنگ نیستند، اظهار کرد: ما یک سیاست کلان داریم که میتوانیم به آنها کمک کنیم و به آنها مشاوره علمی - هنری و تخصصی بدهیم، اما چون آنها با ما هماهنگ نیستند گاهی کالاهای چینی در نمایشگاههایی که برگزار میکنند دیده میشود و گاهی اوقات محصولاتی به نام صنایعدستی در کارهایشان دیده میشود که اصلا صنایع دستی نیستند. وظیفهی ماست که به شهرداریها مشاوره کارشناسی رایگان دهیم، آنها باید از این موضوع استفاده کنند. اما گاهی اوقات به یکباره متوجه میشویم که در نقطهای از شهر نمایشگاه صنایع دستی گذاشته شده و ما در جریان نیستیم و مشکلات عدیدهای در آنجا پیدا میشود و سپس برای پاسخگویی درباره این مشکلات به سراغ ما میآیند.
او افزود: خواهش ما از دوستان در شهرداریهای ایران این است که سهم صنایع دستی را افزایش دهند، مراکز مخصوص ایجاد کنند و با ما هماهنگ باشند. گاهی اوقات شهرداری همان مبلغی که از پفک فروشی برای کرایه غرفه در یک نمایشگاه را میگیرد از صنایع دستی هم دریافت میکند، در حالیکه صنایعدستی نیاز به حمایت دارد. اگر میخواهیم از تولید داخلی حمایت کنیم یا اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم باید در کنار یکدیگر باشیم نه اینکه هر کس کار خودش را بکند و ما هم این انرژی که برای صنایع دستی وجود دارد را پراکنده کنیم. شهرداریها بیشتر از دولت میتوانند در فروش صنایع دستی موثر باشند اما متاسفانه سهمی ندارند.
انتهای پیام