وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به افتتاح نمایشگاه قرآن، گفت: امیدواریم تمام این محافل و مجالس قرآنی و همچنین برگزاری اینگونه نمایشگاهها در نهایت یک نتیجه داشته باشد و آن، توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی باشد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی در آیین افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که عصر امروز در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه طبیعتا برگزاری چنین نمایشگاهی که حاوی مجموعه فعالیتهای قرآنی است میتواند بسیار کارآمد و مثمر ثمر باشد، اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه حاوی مجموعه فعالیتهای قرآنی، انتشار کتب قرآنی، نرمافزارهای قرآنی و توسعه و ترویج فرهنگ قرآن یک فرصت مغتنم محسوب میشود.
وی یادآور شد: قرآن برای تعقل و تدبر در آن نازل شده است. قرآن نور است و برای خروج از ظلمات و تاریکیها آمده و وقتی که فتنهها به انسان روی میآورد برای شناخت حق از باطل فقط باید به قرآن مراجعه کرد. قرآن راه حق از باطل را به انسان نشان میدهد. همچنین قرآن خود کتابی است که میتواند سبب شفاعت انسان شود و شفاعت قرآن در قیامت مورد پذیرش خداوند قرار میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قرآن شفای بیماریهای روحی، جسمی و روانی است. آنجا که فشارهای روانی بر روح انسان حاکم میشود، قرآن و ذکر خداوند میتواند آرامشبخش باشد. صوت قرآن میتواند انسان را از پریشانی روحی و جسمی نجات بدهد. اصوات تمام قاریان تاثیرگذار است اما طبق تحقیقی که در کشور پاکستان صورت گرفته، صدای قاری قرآن، عبدالباسط، تاثیر بیشتری بر روی جسم انسانها داشته است.
جنتی تاکید کرد: امیدواریم همه این محافل و مجالس قرآنی و برگزاری نمایشگاه قرآن تمام اینها نهایتا یک نتیجه داشته باشند و آن، توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه باشد و برگزاری این محافل سبب شود که تمام افراد جامعه به قرآن عمل کنند و با معارف نورانی آیات الهی آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ترویج مفاهیم و مسائل قرآنی در کشور گامهایی برداشتند که از جمله این کارها تاسیس معاونت قرآن و عترت ارشاد است که میتواند به ترویج فعالیتهای قرآنی بسیار کمک کند. همچنین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه دستگاهها به طور مرتب برای تشکیل کمیسیون های قرآنی حضور پیدا میکنند و شورای توسعه فرهنگ قرآنی با مدیریت ارشاد تشکیل شده است و تمام این کمیسیونها و شوراها برای این است که اگر اعتباری در اختیار فعالیتهای قرآنی قرار گرفت ما بتوانیم نهایت استفاده و بهره را برای ترویج فرهنگ قرآنی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از تلاشهای ما تقویت محافل قرآنی بویژه محافل مردمی است، چراکه اصولا نهادهای مردمی قرآن همواره پر رونقتر هستند و این وظیفه ما است که به این نهادهای مردمی کمک کنیم. موسسات قرآنی هر روز در حال افزایش هستند و هر محفل، مسجد و خانهای که در آن محفل قرآنی تشکیل شود ما درصدد هستیم که آن محافل را ساماندهی کنیم و سیاستهای یکپارچه و هماهنگی را برای این محافل مردمی تهیه کردهایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای ما راهاندازی پرتال جامع قرآنی در کشور است که این پرتال به عنوان یک سایت مرجع در دستور کار وزارت است تا همه فعالیتهای قرانی که در کشور فعال هستند بتوانند از این نرمافزار قرآنی بهره ببرند. همچنین ما اساسنامه و مرامنامهای برای انجمنهای خادمان قرآنی تدوین کردهایم چرا که بعد از این سه دههای که انقلاب میگذرد برخی از شخصیتهایی که بیشترین تاثیر را در مفاهیم قرآنی داشتهاند به عنوان خادمان قرآن شناخته شدند ولی این خادمان قرآنی اساسنامه ندارند و ما امسال اساسنامهای را تهیه کردیم.
جنتی گفت: ما برای فعالان قرآنی صندوق حمایتی در نظر گرفتهایم که عده معدودی از فعالان قرآنی در صندوق حمایتی هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران قرار گرفتند ولی همانگونه که از اسمش پیداست این صندوق برای این سه دسته است و فعالان قرآنی نیازمند راهاندازی یک صندوق جداگانه هستند و ما در حال تنظیم اساسنامه این صندوق حمایت از فعالان قرآنی هستیم.
وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی هم اعتباری را برای این صندوق در نظر گرفته است و امیدواریم این صندوق حمایت از فعالان قرآنی راهاندازی شود. ما همچنین تقویت حوزههای آموزش قرآن را در دستور کار داریم که آزمونهای سراسری را برای تقویت حوزههای آموزش برگزار میکنیم که برگزاری این آزمونها به عهده معاونت قرآن و عترت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهایی را که امروز در جامعه شاهد آن هستیم به خاطر مهجور بودن قرآن است. انسان با قرآن به یک فضای معنوی میرسد و اگر از قرآن جدا شود دچار مشکلات زیادی میشود.
وی گفت: اینکه ما در خانوادهها میبینیم مشکلات اخلاقی وجود دارد یا بنیان خانوادهها متزلزل شده و جوانان کمتر به سمت ازدواج میروند به دلیل دوری از قرآن است. جوان از ازدواج کردن میترسد در حالی که خداوند در قرآن میفرماید با ازدواج انسانها غنیتر میشوند. دوری از قرآن انسان را به جایی میرساند که طلاق که یک امر مغضوب در اسلام محسوب میشود اکنون متاسفانه در جامعه به صورت عادی انجام میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دوری از قرآن سبب شایعهپراکنی در جامعه میشود. ما اکنون چقدر در جامعه سایتهایی را میبینیم که به دروغ سخنی را پخش میکنند و برخی دیگر بر این سخنان دامن میزنند. در گذشته میگفتند که آقای احمدینژاد داماد آقای جنتی است در حالیکه آقای جنتی اصلا دختری ندارد. ما گاهی حتی میبینیم شایعاتی در روزنامههای رسمی جمهوری اسلامی درج میشود که هرگز صحت ندارد. تمام این شایعهپراکنیها گناه کبیره محسوب میشود و انسانها باید از این گناهان دوری کنند.
جنتی در پایان گفت: انسان ابتدا باید خود را از گناهان دور کند و بعد از آن به سراغ مستحبات برود اینکه ما فقط روزه بگیریم و نماز شب بخوانیم و بعد یک سری گناههای کبیره انجام بدهیم تمام آثار روزهداری و نماز را از بین میبرد. انسان اگر حقالناسی بر گردنش هست باید از طرف مقابل حلالیت بطلبد.
انتهای پیام