اختلال هویت جنسی به اختصار T.S گفته میشود. این بیماران با وجود گرایش جنسی و عاطفی به جنس موافق با همجنس گرایان تفاوتهای عمدهای دارند و مشکل اصلی T.Sها، جنسیت متضاد آنهاست. در سال 1996 میلادی، پزشکان هلندی با کالبدشکافی مغز شش بیمار T.S دریافتند در این بیماران بخش قدامی غده هیپوتالاموس مغز که در برگیرنده خصوصیات جنسی انسان است، شبیه جنس مخالف است.
حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ارتباط با این اختلال گفت: بر اساس آمارهای جهانی میزان شیوع این اختلال در مردانی که گرایشات زنانه دارند، حدود یک سی هزارم تا یک پنجاه هزارم دربرابر هر تولد است، درحالیکه این تمایلات در زنانی که گرایشات مردانه دارند کمتر بوده و حدود یک هفتاد هزارم تا یک صد هزارم در مقابل هرتولد است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: رسیدگی به امور این افراد در کشور از سال 81 با تشکیل کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت که عهده دار رسیدگی به مسائل درمانی این افراد بود و سازمان بهزیستی که کمیته حمایتی آن کارگروه محسوب میشد، آغاز شد اما درحال حاضر بخش اصلی ساماندهی و مدیریت این افراد در کشور به عهده وزارت بهداشت و قوه قضاییه است.
فرید در خصوص روند تشخیص این اختلال تصریح کرد: برای تایید این اختلال در فرد مبتلا وی ابتدا به روان شناس یا روان پزشک مراجعه کرده و پس از تایید اولیه فرد به قوه قضاییه و سپس پزشکی قانونی ارجاع داده خواهد شد و در آنجا پس از بررسیهای نهایی و تایید T.S بودن فرد، وی برای مداخلات روانشناختی به روان شناس و روان پزشک ارجاع داده میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن بیان اینکه فرد قبل از عمل جراحی باید در قالب جنس مخالف قرار گرفته و قابلیتهای عملیاتی وی برای حضور با جنسیتی متفاوت در جامعه مورد سنجش قرار گیرد افزود: زمانی که فرد برای انجام عمل های جراحی ارجاع داده میشود، چنانچه توانایی مالی پرداخت این هزینهها را نداشته باشد به منظور تامین و حمایت های مالی به بهزیستی مراجعه میکند.
وی با تاکید بر اینکه کمکهای مالی بهزیستی بسیار محدود بوده و نهایتا 4 تا 5 میلیون تومان است، ادامه داد: در بسیاری از موارد نیز این افراد از خانواده خود طرد میشوند که در آن صورت نیز خدمات مشاورهای و مددکاری از بهزیستی دریافت میکنند.
فرید همچنین از تعداد کم پزشکانی که در ایران عمل تغییر جنسیت انجام میدهند خبر داد و گفت: در ایران تعداد پزشکانی که این اعمال را انجام میدهند به اندازه انگشتان دست است زیرا بسیاری از جراحان به علت چند مرحلهای بودن عملهای جراحی این افراد تمایلی به درگیری های بعد از این جراحیها ندارند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور هم چنین عنوان کرد: متاسفانه این جراحی ها در حال حاضر تحت پوششهای بیمهای نبوده و اعمال زیبایی محسوب میشوند درحالیکه بسیاری از این افراد توانایی مالی برای پرداخت هزینه این جراحیها را ندارند، به همین دلیل لزوم تحت پوشش بیمه قرارگرفتن این جراحیها در حال حاضر بسیار محسوس بوده و برای تحقق این امر درحال رایزنی هستیم.
فرید در ادامه افزود: همچنین برای حمایت های بیشتر از این افراد درحال حاضر لایحه حمایت از افراد T.S به وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ارسال و درآن لایحه تمامی جنبههای حقوقی و فقهی این موضوع به منظور حمایت های هرچه بیشتر از این افراد منظور و اکنون در مرکز پژوهشهای مجلس درحال بررسی است.
فرید همچنین درخصوص برگه تردد این افراد، اظهار کرد: به منظور جلوگیری از موانع و مشکلات تردد این افراد در سطح شهر بعلت ظاهر خارج از عرف آنان، پزشکی قانونی نامهای به این افراد میدهد که در آن تایید شده است که وی دارای اختلال هویت جنسی است و به این ترتیب درصورت برخورد نیرو انتظامی، با نشان دادن این برگه با آنان برخورد نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، شایان ذکر است مطابق قانون این افراد حداقل 6 ماه و حداکثر 2 سال میتوانند با لباس مبدل در سطح شهر تردد داشته باشند.
وی در ادامه ضمن بیان اینکه این افراد درصورت تایید پزشکی قانونی از خدمت سربازی معاف میشوند، ادامه داد: چنانچه این افراد مورد جراحی قرارگیرند باید نسبت به تغییر شناسنامه و کلیه اوراق هویتی خود اقدامات لازم را به عمل آورند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص آمار افراد T.S که تاکنون به بهزیستی مراجعه کرده اند،اظهار کرد: از سال 81 تا کنون 1800 نفر از این افراد به بهزیستی مراجعه کرده که 330 نفر آنان در سال 93 مراجعه کردهاند.
وی در ارتباط با نحوه پیشگیری از این اختلال،گفت: این اختلال مانند تمامی اختلالات دیگر چنانچه در سنین پایین شناسایی شود با اقدامات روان شناسی و روان پزشکی تا حدودی قابل کنترل است اما متاسفانه اغلب این افراد در سنین 20 تا 30 سالگی و زمانی که این اختلال کاملا در آنان نهادینه شده است به مراکز حمایتی و درمانی مراجعه میکنند و در آن زمان کمتر میتوان با مداخلات روانشناسی موفق به درمان آنان شد.
به گزارش ایسنا،بیماران اختلال هویت جنسی را با بیماران دوجنسه تفاوت داشته و نباید آنان را یکسان در نظر گرفت زیرا بیماران دوجنسه بیماران هرمافرودیت هستند که در فیزیک بدنشان درجاتی از جنس مخالف و موافق دیده می شود؛ اما آن چیزی که در جامعه امروز ما به عنوان بیمار دوجنسه شناخته می شوند، کسانی هستند که اختلال هویت جنسی دارند؛ یعنی فقط از نظر روانی احساس جنس مخالف را دارند ولی بدنشان همچون جنس موافق است و به طور دقیق تر کسانی که بدن پسرانه دارند، ولی روحیات و روان زنانه و از آن طرف کسانی که بدن زنانه دارند و روحیات و روان مردانه، به عنوان بیماران اختلال هویت جنسی معرفی می شوند بنابراین نباید بیماران دوجنسه را با بیماران دارای اختلال هویت جنسی اشتباه گرفت.
انتهای پیام